به مناسبت ۲۷ شهریور، روز شعر و ادب فارسی، جلسه نقد و بررسی کتاب «سررسید» اثر حسین طاهری با حضور دکتر قربان ولیی شاعر و عضو هیأت علمی گروه ادبیات دانشگاه زنجان، دکتر بهداد بیرانوند منتقد و استاد دانشگاه، علیرضا سلطانی و حسین نجاری و شماری از شاعران استان و علاقمندان حوزه ادبیات در سالن اجتماعات کارخانه کبریت زنجان برگزار شد.

کتاب «سررسید» مجموعه اشعار حسین طاهری است که توسط انتشارات نیماژ به چاپ رسیده و در همان نیز سال موفق شد به چاپ دوم برسد.

حسین طاهری، شاعر جوان زنجانی در این جلسه آشنایی خود با فضای شعر و ادبیات را از سال ۸۹ عنوان کرد و گفت: در ابتدا مطالعات و سبک نوشتاریم به بصورت کلاسیک بود ولی طی آشنایی که از طریق دوستان با حوزه هنری استان زنجان و انجمن های ادبی فریاد و اشراق داشتم اشعار و نوشته هایم سمت و سوی تازه ای گرفت.

این شاعر جوان به حضور مستمر و مداوم خود در جلسات و همایش‌ها و جشنواره‌ها در سالهای پیشین اشاره کرد و افزود: برخی از شاعران ادبیات معاصر در پایتخت و یا شهرهای دیگر به حس بزرگ پنداری دچار هستند و این در حالی است که شاعران جوان باید در ادبیات جایگاه خود را بدانیم.

شاعر جوان از اینکه کتاب شعرش هم اکنون در مراحل چاپ سوم است ابراز خرسندی کرد و گفت: برای من که یک شاعر شهرستانی هستم از اینکه اولین اثر ادبی ام به چاپ سوم رسیده، موفقیت بزرگی محسوب می شود.

دکتر قربان ولیی،  شاعر و استاد گروه ادبیات دانشگاه زنجان ضمن ابراز خرسندی از مطالعه اشعار شاعر جوان و غزلسرای استان، افزود: به دلایل بسیاری در کشورمان در فضای ادبی منتقدی به شکل و شمایل مطلوب وجود ندارد.  

 وی یکی از دلایل عدم وجود منتقد در ایران را شکل نگرفتن نظریات ادبی در ایران بیان کرد و ادامه داد: چون نقد ادبی مبتنی بر نظریه ادبی است و شما تا ندانید شعر چیست و تا زمانی که غایت و شگردهای شعری و سازه‌های شعری را نشناسید نمی توانید داوری کنید که آیا این اشعار شعر هستند یا نیستد.

دکتر ولیی اظهار داشت: ما در کشورمان در سرگردانی عجیبی به سر می‌بریم و این آشفتگی ادبی در کشور ما منجر به این شده که شاعران ما نمی دانند با چه تعریفی از شعر مواجه هستند.

دکتر بهداد بیرانوند نیز در این جلسه در سخنانی پیرامون کتاب «سررسید»، گفت: بزرگترین ضعف شاعر در این کتاب فقدان جهان بینی و عدم فردیت است، به طوری که در این کتاب خواننده نمی داند سراینده این اشعار دارای چه شخصیت و روحیه و طرز تفکری است، آیا عاشق است یا فارغ، شخصی است سیاسی یا شخصی منزوی.

وی ادامه داد: حسین طاهری در اشعار خود از انزوا صحبت کرده است ولی هیچ ردپایی از انزوا در اشعارش به چشم نمی‌خورد.

دکتر بیرانوند در پایان سخنان خود، حس خیال نازکی و کودکانه در اشعار حسین طاهری در کتاب "سررسید" را خوشایند عنوان کرد و افزود: امیدواریم از این شاعر جوان آثار بیشر و ارزنده ای در آینده شاهد باشیم.

۳۰۸۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.