جواد غمپرور روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: به دلیل گرمای هوا و همچنین فاصله محل دسته عزاداری تا کشتارگاه که جمعآوری و انتقال قربانیها حداقل یک ساعت و نیم طول میکشد، ذبح نیابتی بهترین روش برای حفظ بهداشت محیط و سلامت قربانیها است.
وی افزود: امیدواریم به روزی برسیم که تنها ۷۲ ذبح نمادین، پیش از آغاز دسته عزاداری داشته و بقیه قربانیها به صورت نیابتی، فروخته شده و یا در کشتارگاه، ذبح شوند.
غمپرور خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود ۵۰۰ نفر از سایر استانها و ۴۰۰ نفر نیز از استان زنجان با اعتماد به خادمان خود در حسینیه اعظم، اقدام به ادای نذر قربانی خود از طریق نذر نیابتی کردند.
وی ادامه داد: در این طرح، تمام اقدامات مربوط به خرید و ذبح (در صورت نیت ذبح از سوی نذرکننده) ضمن تماس تلفنی در چندین مرحله نیز از طریق پیامک، اطلاعرسانی میشود.
غمپرور گفت: چند سالی بود که فروش احشام در خیابان خیام غربی انجام میشد اما به دلیل مسائل زیستمحیطی، بهداشتی و بهخصوص ترافیک که مشکلاتی را ایجاد میکرد، تصمیم بر این شد که فروش و پذیرش احشام در محل موسسه کشت و صنعت مصباح حسینیه اعظم زنجان که آمادگی بیشتری نسبت به خیابان خیام دارد، صورت پذیرد.
وی خاطرنشان کرد: این موسسه در جاده بیجار، پشت پلیس راه، کیلومتر پنج جاده دندی قرار داشته و علامت گذاری لازم برای راهنمایی مردم نیز انجام شده است ضمن اینکه زائران و عزاداران در صورت نذر نیابتی، بدون مراجعه حضوری میتوانند اقدام به ادای نذر قربانی خود کنند.
آماده تکریم و خدمترسانی به زائران و عزاداران سیدالشهدا (ع) هستیم
رئیس هیاتامنای حسینیه اعظم زنجان با اشاره به برنامههای ایام محرم در این حسینیه، گفت: مراسم سخنرانی و عزاداری با حضور سخنرانان و مادحین شهر زنجان از شب اول این ماه به مدت ۱۳ شب از ساعت ۲۱:۳۰ برگزار میشود و علاوه بر حجتالاسلام محبی، حجج اسلام دولابی، نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری و خاتمی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان نیز از سخنرانان ویژه این شبها خواند بود.
غمپرور اظهار داشت: طبق برنامه قبلی، مقرر شده که آیتالله رئیسی، رئیس قوه قضاییه نیز با حضور در حسینیه اعظم، سخنرانی نمایند.
وی خاطرنشان کرد: همایش شیرخوارگان حسینی نیز ساعت هشت صبح روز تاسوعا و ویژهبرنامه عاشورای حسینی نیز از صبح این روز تا نماز ظهر و عصر در حسینیه اعظم برگزار خواهد شد.
غمپرور ادامه داد: تمام مقدمات و هماهنگیهای لازم برای برگزاری دسته عزاداری در یومالعباس (هشتم محرم) فراهم شده و آمادگی کامل برای تکریم و خدمترسانی به زائران و عزاداران سیدالشهدا(ع) را داریم.
رئیس هیات امنای حسینیه اعظم زنجان در خصوص اسکان زائران حسینی، گفت: در سال گذشته هفت هزار نفر- شب اسکان در میهمانسراها، اردوگاهها، سالنهای ورزشی، مصلای نماز جمعه، حسینیه عاشقان ثارالله و مدارس زنجان داشتیم و ۳۰ خانواده زنجانی نیز در منازل خود به ۹۰ خانوار اسکان دادند و امسال نیز در صورت تقاضا میتوانند به حسینیه اعظم مراجعه و مشخصات خود را ثبت کنند.
غمپرور، پیرامون قطار «کاروان عشق» که برای هشتم محرم در مسیر تهران- زنجان و بالعکس ایجاد شده است، گفت: راهآهن، متولی این برنامه است و ما نیز تا آنجا که بتوانیم از میهمانان و عزاداران امام حسین(ع) استقبال و پذیرایی میکنیم.
وی اظهار داشت: زنجان، ظرفیتهای بسیار بالایی برای جذب گردشگر مذهبی داشته و در صورتی که مسئولان نیز به میدان بیایند خیلی کارها میتوان انجام داد.
غمپرور تصریح کرد: در صورتی که تمام مردم و مسئولان، دست در دست هم دهند میتوان در کنار استقبال و تکریم میهمانان حضرت اباعبدالله به ایجاد اشتغال، اقتصاد بازار و رونق صنایع دستی استان نیز کمک کرد.
طرح توسعه حسینیه اعظم تا ۲ ماه آینده عملیاتی میشود
رئیس هیات امنای حسینیه اعظم زنجان گفت: چند سال است که بر روی طرح توسعه حسینیه، کار میشود این طرح آماده شده که در صورت تایید نهایی از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تا ۲ ماه آینده، عملیاتی میشود.
غمپرور خاظرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل نهایی نشدن طرح توسعه، بر روی برنامههای فرهنگی، تربیتی، آموزشی، بانوان، خانواده و اوقات فراغت در طول سال کار کرده و بیش از ۱۱۶ عنوان برنامه فرهنگی از محل ۴.۵ میلیارد تومان نذورات جمعآوری شده در سال گذشته در حسینیه اعظم اجرا شد.
وی اظهار داشت: سامانهای توسط سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، ایجاد شده که تمام مراکز مذهبی و امامزادهها حساب جداگانهای در سامانه داشته و نذورات در آن واریز میشود.
غمپرور خاطرنشان کرد: تمام اقدامات و از جمله خریدها باید از طریق سامانه و با تایید سازمان اوقاف صورت پذیرد البته کمی اختلاف سلیقه در این زمینه وجود دارد اما باید از این روش تمکین شود.
وی، برنامه آینده حسینیه اعظم با اجرای طرح توسعه را مثبت خواند و گفت: به دنبال برنامه سرمایهگذاری برای پشتیبانی از برنامههای حسینیه و اشتغالزایی هستیم.
غمپرور افزود: هماکنون چهار هزار خادم به صورت افتخاری در حسینیه، فعالیت کرده و فقط ۱۰۰ نفر به صورت اشتغال مستقیم، حقوق و مزایا دریافت میکنند در صورتی که اگر با کمک مسئولان استانی و کشوری بتوانیم به اهداف و برنامهها برسیم، اقدام بزرگی صورت میپذیرد و میتوان خادمان را نیز ساماندهی کرد.
مداحان و ذاکران با عشق و علاقه قلبی به حسینیه میآیند
رئیس هیات امنای حسینیه اعظم زنجان در خصوص حقالزحمه مداحان گفت: هدیهای در پایان برنامههای محرم به عنوان تبرک به مداحان و ذاکران پرداخت میشود که شاید به اندازه یکهزارم مبالغی باشد که در جاهای دیگر پرداخت شده و یا صحبت آن میشود.
وی تاکید کرد: بیشتر مداحان و ذاکران حسینیه اعظم زنجان از خانوادههای ایثارگر بوده و با عشق و علاقه قلبی به حسینیه آمده و انتظار مادی ندارند.
غمپرور در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص سوددهی موسسه کشت و صنعت مصباح گفت: این موسسه به سوددهی رسیده اما با توجه به اینکه خود مجموعه، هزینهبر است تلاش میشود ابتدا موسسه را تقویت کرده و سپس به برنامههای دیگر بپردازیم.
وی اظهار داشت: بهرغم محدودیت منابع و افزایش تورم، ۸۴ باب منزل خریداری شده و مساحت حسینیه اعظم از ۷۰۰ مترمربع به ۲۰ هزار و با بنای ۱۵ هزار مترمربع رسیده است.
غمپرور در خصوص زائران اهل تسنن و سایر مذاهب نیز خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) فقط برای شیعیان نبوده و برای تمام مسلمانان و مذاهب است و در سالهای گذشته از مسلمانان اهل تسنن نیز نذری داشته که برای ادای آن و همچنین شرکت در دسته عزاداری به زنجان آمده بودند و ما خدمتگزار زائران امام حسین (ع) از تمام گروهها و از تمام نقاط دنیا هستیم.
۹۵۵۶/۸۰۶۸