رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه همواره در این فصل شاهد کاهش جوجهریزی در بخشهای شمالی کشور هستیم، گفت :افزایش قیمت مرغ در این بازه زمانی قابل پیشبینی بود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، ناصر فغفوری ، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در ششمین کارگره تنظیم بازار استان زنجان، با اشاره به اینکه روز چهارشنبه هفته گذشته در استان 25 تن شکر در استان زنجان توزیع شد، بیان کرد: روز پنجشنبه نیز 91 تن شکر توزیع شده است.
ناصر فغفوری با بیان اینکه میانگین مصرف ماهیانه استان در بحث شکر، یک هزار و 100 تن است، گفت: از ماه آینده توزیع شکر به یک هزار و 800 تن در ماه میرسد.
وی با اشاره به اینکه توزیع یک هزار و 800 تن شکر در ماه در استان زنجان به معنی 1.5 کیلوگرم به ازای هر نفر است، گفت: این میزان تقریبا سه برابر میانگین مصرف است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه توزیع شکر برای نبود مشکل در بازار در فصل تابستان پیشبینی شده است، بیان کرد: در بخش توزیع قند نیز در استان زنجان مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه 11 هزار و 500 تومان آخرین قیمت مصوبی اعلامی برای مرغ بود، اظهار کرد: این در حالی بود که از طرف سازمان حمایت از مصرفکننده قیمت 12 هزار و 900 تومان ابلاغ شد.
فغفوری با اشاره به اینکه این اعلام قیمت موجب افزایش قیمت شد، افزود: این موضوع باعث شد که قیمت مرغ گرم به 14 تا 14 هزار و 500 تومان در سطح کشور برسد که استان زنجان نیز از این افزایش مستثنی نبود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه براساس نامه وزارت صمت سقف قیمت مرغ گرم برای مصرفکننده 12 هزار 900 تومان است، گفت: قیمت مرغ زنده 8 هزار و 550 تومان، درب کشتارگاه 12 هزار تومان و مرغ گرم برای مصرفکننده نهایی نیز 12 هزار و 900 تومان است.
وی با اشاره به اینکه براساس اعلام دستگاههای ذیربط مشکل جوجهریزی وجود ندارد، گفت: مقرر شده برای عرضه مرغ گرم با قیمت مصوب کشتارگاهها قیمت مصوب را بر روی بستهبندی درج کنند.
فغفوری تاکید کرد: در چرخه تولید مرغ از مرغداری تا کشتارگاه و از کشتارگاه تا مغازه باید فاکتور رسمی وجود داشته باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه همواره در این فصل شاهد کاهش جوجهریزی در بخشهای شمالی کشور هستیم، اظهار کرد: افزایش قیمت مرغ در این بازه زمانی قابل پیشبینی بود.
حسین جعفری با اشاره به اینکه کاهش جوجهریزی کاهش عرضه مرغ را به همراه دارد، عنوان کرد: کاهش قیمت مرغ در ماههای اخیر خود عامل کاهش جوجهریزیها در استان بود که در ادامه عاملی برای کاهش عرضه و در نهایت افزایش قیمت مرغ گرم شد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون استان زنجان در زمینه جوجهریزی مشکلی ندارد، افزود: در تیر ماه یک میلیون و 800 هزار قطعه جوجهریزی انجام شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه جوجهریزی در تیرماه سالجاری نسبت به میانگین مشابه سال گذشته 60 هزار قطعه افزایش داشته است، افزود: هماکنون شرکت پشتیبانی امور دام مرغ را به قیمت 13 هزار تومان خریداری کرده و ذخایر خوبی در این حوزه در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه خردهفروشان مرغ گرم به ازای هر کیلو، 500 تومان سود دریافت میکنند، گفت: با احتساب 8 درصد مالیات بر نرخ تمامشده برای مصرفکننده، بهای تمامشده مرغ افزایش پیدا میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه همه دستگاهها در بخشهای مختلف برای عرضه مرغ گرم به قیمت مصوب همکاری لازم را داشته باشند، گفت: در زمینه عرضه مرغ گرم به قیمت مصوب، باید ابتدا نیاز استان تامین و سپس این محصول به خارج از استان صادر شود.
فرامرز نیکسرشت با باین اینکه نیروی انتظامی باید آمادگی لازم برای همکاری و نظارت بر خروج مرغ گرم در استان زنجان را داشته باشد، تاکید کرد: تعزیرات حکومتی نیز نیازهای حقوقی خود را در قالب نامهای به شورای تامین ارائه دهد تا راهکارهای برخورد با متخلفان در این حوزه ارائه شود.
در ادامه جلسه نیز مرتضی ممیزی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان زنجان با اشاره به اقدامات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برای عرضه مرغ با قیمت مصوب گفت: براساس این اقدامان پیشبینی میشود گرانفروشی توسط خردهفروشان صورت نگیرد و تخلف احتمالی از جانب کشتارگاهها و یا مرغداریها اتفاق افتد.