اسماعیل مسلمی روز سه‌شنبه در گفت ‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این نظارت‌ها از 9 اردیبهشت آغاز شده است و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد یافت.
وی اظهار داشت: بازرسی‌ها در طول سال انجام می شود اما در ایام خاصی از سال مانند ماه مبارک رمضان که در قالب طرح تشدید نظارت نام دارد با بهره‌گیری از تمام تجهیزات و امکانات بر عرضه کالاهای اساسی و پرمصرف نظارت می‌شود.
مسلمی خاطرنشان کرد: تامین کالای مورد نیاز بازار با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی و شرکت غله و خدمات بازرگانی انجام شده و نظارت برای توزیع است تا در حد امکان کالاها به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.
وی اضافه کرد: برخی اقلام اساسی مانند قند، شکر، برنج وارداتی و گوشت قرمز منجمد نیز در راستای حمایت از مصرف‌کنندگان با حضور تمام عوامل، کارشناسان و معاونان سازمان با قیمت مصوب و حداقل سود، از 10 تا 15 اردیبهشت در نمایشگاه کاسپین عرضه شد.
معاون بازرسی، نظارت و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در خصوص تعیین نرخ اقلام پرمصرف در ماه رمضان گفت: نرخ برخی اقلام مانند زولبیا و بامیه که جزء مصارف اصلی در این ماه است توسط اتحادیه مربوطه و با هماهنگی اتاق اصناف، قیمت‌گذاری می‌شود.
وی افزود: در خصوص برخی اقلام مانند نان چایی و حلیم که در اولویت بعدی مصرف قرار دارند، سقف قیمت تعیین شده است اما نظارت کافی برای پیشگیری از تخلف انجام می شود.
مسلمی در پاسخ به علت افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی در بازار طی چند روز اخیر، گفت: دولت در بحث سیاستگذاری کلان می‌تواند قیمت مصوب را اعمال کند اما قیمت کالاهای تولیدی و کشاورزی مانند برنج را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند و دولت نمی‌تواند اقدامی انجام دهد.
وی با بیان اینکه عوامل مختلفی سبب ایجاد تنش‌هایی در بازار می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی افزایش تقاضا سبب می‌شود تا قیمت‌ها نیز افزایش یابد و در واقع، مصرف‌کننده به ضرر خود عمل می‌کند.
وی تصریح کرد: خرید اتباع خارجی از بازارهای ایران نیز یکی دیگر از دلایل این تنش‌ها است که سبب می‌شود قیمت‌ها روزبه‌روز تغییر کند.
مسلمی اظهار داشت: برای مثال در پیاز، شاهد افزایش قیمت به دلیل صادرات و افزایش تقاضا بودیم در حالی که قیمت آن از 15 هزار تومان امروز به پنج هزار تومان رسیده است.
معاون بازرسی، نظارت و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: دولت نمی‌تواند قیمت‌گذاری کند اما اقداماتی توسط دولت برای تنظیم بازار صورت می‌گیرد که ممکن است زمان‌بر باشد.
وی خاطرنشان کرد: زمان‌بر بودن اقدامات دولت سبب می‌شود افزایش قیمت به دغدغه مردم تبدیل شده و با افزایش تقاضا مقطعی، بازار را به تنش بکشند.
مسلمی تصریح کرد: گرانی با گرانفروشی فرق دارد و آن چیزی که مردم، تحت عنوان گرانی مشاهده می‌کنند تنش ناشی از عرضه و تقاضا در بازار است.
وی با بیان اینکه تمام کالاهای اساسی و مواد غذایی حتی بیش از نیاز مصرف کشور وجود دارد، گفت: گاهی می‌توان با کنترل تقاضا، خرید و مصرف به میزان مورد نیاز از ایجاد تنش در بازار و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها جلوگیری کرد که این امر نیازمند فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و تبلیغات برای پیشگیری از تنش در بازار است.
این مسئول با اشاره به فعالیت‌های دشمن در جهت فضاسازی و ایجاد ناامیدی در جامعه، گفت: برخی مواقع، تبلیغات منفی دشمن و اعلام یک خبر در فضای مجازی، سبب هجوم مردم به بازار می‌شود که مردم باید هوشیار باشند.
وی خاطرنشان کرد: هم‌استانی‌ها در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قبیل گران‌فروشی و احتکار به تلفن گویای 124 گزارش دهند.
مسلمی تصریح کرد: این گزارش‌ها علاوه بر ثبت و رسیدگی، قابلیت پیگیری و اخذ نتیجه با کد رهگیری دارد.
9556/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.