به گزارش ایرنا، تشکل مردمی یا سازمان مردم‌نهاد به مجموعه‌های غیردولتی و غیرانتفاعی گفته می‌شود که مجوز فعالیت خود را از وزارت کشور و سایر دستگاه‌های مربوطه اخذ کرده و در واقع حلقه‌های واسط بین مردم و دولت بوده و نقش بسیار مهمی در اجرای برنامه‌های دولت و مشارکت در تصمیم‌سازی جامعه ایفا می‌کنند. دولت نیز نسبت به آموزش و توانمندسازی سمن‌ها اقدام می‌کند تا به‌صورت تخصصی وارد عرصه شوند.
نشست مشترک سمن‌های استان با استاندار زنجان، شامگاه شنبه به‌منظور تعامل بین دولت و سازمان‌های مردم‌نهاد، در سالن پیامبر اعظم(ص) استانداری برگزار شد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان در این نشست از رشد 130 درصدی سمن‌های استان طی پنج سال گذشته خبر داد و گفت: سال 92 تعداد 142 تشکل مردمی در استان وجود داشت که بسیاری از آن‌ها نیمه‌فعال یا غیرفعال بودند در حالی که امروز 349 تشکل مردمی و خیریه در سطح استان فعالیت می‌کنند.
مسیح‌الله سلطانی با اشاره به اینکه از مجموع تشکل‌های مردمی استان 262 تشکل دارای مجوز استانی هستند، اظهار داشت: 52 تشکل دارای مجوز شهرستانی بوده که مجوز آن‌ها توسط فرمانداری‌ها صادر شده و 35 تشکل نیز دارای نمایندگی هستند یعنی محل اصلی تشکل در تهران و نمایندگی در استان قرار دارد. همچنین 2 تشکل ملی نیز در استان فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه 67 تشکل شامل 19 درصد از مجموع تشکل‌های مردمی استان در امور خیریه فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: 91 تشکل شامل 26 درصد در کاهش آسیب‌های اجتماعی و 99 تشکل شامل 28 درصد در مسائل اجتماعی، فرهنگی، علمی، آموزشی، خدماتی، عمران، آبادانی و مذهبی فعال هستند.
این مسئول افزود: فعالیت 71 تشکل شامل 20 درصد از مجموع تشکل‌ها در حوزه ورزش و جوانان و 15 تشکل در حدود 4 درصد در حوزه زیست‌محیطی و 6 تشکل شامل کمتر از 2 درصد نیز در حوزه گردشگری است.
وی اضافه کرد: همچنین اعضا و مدیریت 16 تشکل یعنی پنج درصد از مجموع تشکل‌های مردمی استان توسط بانوان انجام می‌شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با اشاره به فعالیت 14 هزار تشکل در کل کشور، گفت: به ازای هر 6 هزار نفر جمعیت، یک تشکل در کشور وجود دارد.
وی افزود: در استان زنجان به ازای هر سه هزار نفر، یک تشکل مردمی فعالیت می‌کند که نسبت به جمعیت، 2 برابر میانگین کشور است.
سلطانی، سمن‌ها را یار دولت و بازوی اجرایی برای تصمیمات دولتی خواند و خاطرنشان کرد: بر اساس سیاست‌های دولت تدبیر و امید مبنی بر واگذاری بخشی از امور به تشکل‌های مردم‌نهاد، 63 عنوان برنامه با 251 فعالیت در سال 96 در استان زنجان توسط استانداری و تعدادی از دستگاه‌های اجرایی به 20 تشکل واگذار شد.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری زنجان تصریح کرد: اجرای برنامه‌ها توسط تشکل‌های مردمی، خروجی مناسبی دارد چون انجام کار توسط سمن‌ها کم‌هزینه و اثربخش است.
این مسئول، سیاست‌های کاری در سال 97 و 98 را افزایش کیفی فعالیت سمن‌ها در کنار افزایش کمی آن‌ها خواند و یادآور شد: بر این اساس، امسال 25 درصد از کل اعتبارات سمن‌ها و مشارکت‌های اجتماعی به آموزش و توانمندسازی این تشکل‌ها اختصاص یافته است.

** سمن‌ها تداوم راه دولت هستند
موسس دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان در این نشست گفت: سمن‌ها تداوم و ادامه راه دولت هستند.
پروفسور یوسف ثبوتی خاطرنشان کرد: دولت، کلان‌نگر بوده و ناچار است به کلیات بپردازد که ممکن است در برخی مواقع غفلت کند.
وی افزود: اما سمن‌ها چون در بطن جامعه هستند جزئیات را نگریسته و کمبودها را جبران می‌کنند از این رو وظایف دولت و سمن‌ها همپوشانی دارد.

** مهرانه در یک وضعیت فراملی قرار گرفته است
مدیرعامل انجمن خیریه مهرانه زنجان نیز گفت: مهرانه، یک انجمن خیریه با توانمندی قابل قبول بوده و وظیفه ما این است که این فرهنگ را انتشار داده و در دنیا الگو باشیم.
اصغر وثوق خاطرنشان کرد: در برخی استان‌ها نیز خیریه‌هایی مانند مهرانه با الگو گرفتن از استان زنجان تاسیس یافته است.
وی افزود: مهرانه به جایی رسیده که خارجی‌ها هم تایید می‌کنند و در یک وضعیت فراملی قرار گرفته است.
مدیرعامل انجمن خیریه مهرانه زنجان تصریح کرد: مهرانه و خیریه‌های استان، حاصل پول، وقت اضافه و توانمندی مردم ما در اعتقادات است.
وی گفت: همانگونه که از عزاداری های ایام محرم استان زنجان در دنیا الگوبرداری می‌شود، پتانسیل‌های زیادی در اقتصاد و فرهنگ نیز داریم تا چنین کارهایی را انجام دهیم.

** ساخت مجهزترین کلینیک ام. اس شمال غرب کشور در زنجان
مدیرعامل جمعیت خیریه حمایت از بیماران ام. اس زنجان به ساخت مجهزترین کلینیک تخصصی و فوق تخصصی ام. اس شمال غرب کشور در زنجان اشاره کرد و گفت: این کلینیک 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طبقه اول آن به بهره‌برداری رسیده است.
نسیم اسلامیه خاطرنشان کرد: 10 کمیته در این جمعیت در جهت خدمت به همیاران، فعالیت می‌کنند.
وی افزود: این جمعیت با توجه به ناشناخته بودن و درست تعریف نشدن بیماری ام. اس در جامعه و با هدف پوشش کامل درمانی بیماران در سال 88 تاسیس شد.
اسلامیه با بیان این که اکنون نزدیک به 950 پرونده در این انجمن وجود دارد گفت: پیش‌بینی می‌شود که 1500 بیمار ام. اس در سطح استان وجود داشته باشند که به دلیل مشکلاتی حاضر به شناخته شدن نیستند.
مدیرعامل جمعیت خیریه حمایت از بیماران ام. اس زنجان اظهار داشت: حدود 500 بیمار از مجموع بیماران دارای پرونده، ساکن شهر زنجان و بقیه از سایر شهرستان‌ها هستند.
وی خاطرنشان کرد: در سه ماه اخیر حدود 40 پرونده اضافه شده که نشان از پیشرفت بیماری با سرعت بالا دارد.
همچنین نماینده سمن‌ها در هیات نظارت بر سازمان‌های مردم‌نهاد در این نشست با بیان این که انتظار می‌رود دولت، بیش از پیش از تشکل‌های مردمی حمایت کند، گفت: سمن‌ها در امور مربوط به مالیات و تامین اجتماعی دچار پیچ و خم اداره ها می‌شوند که سبب می‌شود انگیزه برای ادامه کار را از دست بدهند.
حمزه‌علی صمدی با اشاره به سخت‌گیری‌های شدید و بازرسی به روش سنتی در اداره ها، خاطرنشان کرد: بازرسی سنتی در ورودی دستگاه‌های امنیتی و اخذ گوشی موبایل و نیز وجود راه‌بند در ورودی برخی اداره ها، جزء مشکلات مردم است.
وی افزود: مسائل حفاظتی باید وجود داشته باشد اما در استان زنجان بدون در نظر گرفتن برخی مسائل، مردم را آزار می‌دهند.
در ادامه این نشست، نمایندگان برخی سمن‌ها به ارائه گزارش از فعالیت‌های تشکل خود و درخواست‌ها و دغدغه‌های موجود در جامعه پرداختند که احیای خانه سمن‌ها، دعوت از سمن‌ها به جلسات، مشارکت سمن‌ها در تصمیم‌سازی‌ها، تاسیس مرکز توانمندسازی سمن‌ها، تعامل دولت با سمن‌ها با حفظ استقلال دستگاه‌های دولتی، تصمیم‌گیری بر اساس فاکتورهای توسعه پایدار، مدیریت پسماند شهری، آلودگی زنجان‌رود، مشکلات زیستی واحدهای صنعتی آلاینده، آبزی‌پروری در حاشیه قزل‌اوزن، تعیین تکلیف چاه‌های غیرمجاز، مناسب‌سازی مبلمان شهری برای معلولین، اشتغال جوانان، توجه به سمن‌های توانمند در شهرستان‌ها، استفاده از ایده و فکر جوانان، نشست با سمن شهرستان‌ها، معیشت و اقتصاد، مشکلات مناطق محروم استان و توجه به سرمایه‌های موجود در مناطق از جمله این مسائل بود.
9556/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.