علی قره چه لو، روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پرندگان مهاجر به صورت دسته ای، رودخانه، سدها و آبگیرهای استان زنجان را به سمت جنوب، ترک می کنند تا از سرما و برف در امان باشند.
وی، اظهار داشت: این پرندگان بومی و غیربومی ازجمله چکاوک طوقی و کاکلی، باقرقره، انواع حواصیل، بوتیمار، سار صورتی، زنبورخوار، کاکائی، انواع اردکها و غازسانان، لک لک، گاوچرانک، خوتکا، درنا و اگرت، طی روزهای اخیر مهاجرت خود را آغاز کرده اند.
قره چه لو، ادامه داد: پرندگان مهاجر غیربومی که از سرزمینهای شمالی به منظور زمستان گذرانی وارد ایران شده اند در مسیر مهاجرت خود در رودخانه، سد و آبگیرهای استان زنجان، اطراق کرده بودند که با سرد شدن هوا، سفر خود را از سر گرفتند.
وی تصریح کرد: محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان، محل اطراق این پرندگان مهاجر میهمان را به دقت پایش و رصد می کردند تا توسط شکارچیان خاطی شکار نشوند.
قره چه لو افزود: این پرندگان بطور مستمر به لحاظ بیماری آنفلوآنزا، مورد پایش محیط بانان و کارشناسان قرار داشتند که تاکنون هیچ مورد از این بیماری یافت نشده است.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان زنجان، گفت: اواسط مهر، نخستین گروه پرندگان مهاجر که از نوع اردک سرسبز و خوتکا به عنوان پیش قراول وارد استان شدند.
وی ادامه داد: این پرندگان مهاجر در سدها، بندها و آبگیرهای استان زنجان ازجمله سد فیله خاصه در منطقه شکار ممنوع در شهرستان زنجان، سد گلابر در شهرستان ایجرود و سدهای قاهران (در ترکی به نام کهران معروف است) و قره تپه در منطقه حفاظت شده سرخ آباد واقع در شهرستانهای زنجان و طارم، اطراق کردند.
قره چه لو اظهار داشت: هر سال در آستانه فصل زمستان، زیستگاه‌های آبی استان زنجان پذیرای چندین گونه از پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی اعم از اردک سرسبز و نوک پهن، باکلان، قره غاز، غاز خاکستری، غاز پیشانی سفید، کاکایی، لک لک، انواع حواصیل، گاوچرانک، خوتکا، بوتیمار، درنا و اگرت می شوند.
به گزارش ایرنا، پارسال (96) در سرشماری زمستانی پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی که از سوی کارشناس و محیط بانان این اداره کل، انجام گرفت 6 هزار و 800 قطعه انواع پرنده مهاجر، مورد شمارش قرار گرفت.
به گفته رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش حفاظت محیط زیست استان زنجان، این سرشماری بطور معمول اواخر دی آغاز می شود و اردک سرسبز و نوک پهن، باکلان، غاز، کاکایی، لک لک، انواع حواصیل، گاوچرانک و خوتکا، بیشترین میزان را به خود اختصاص می دهند.
به گزارش ایرنا، سال 95 بیش از چهار هزار و در سال 94 نیز 2 هزار و 300 قطعه پرنده مهاجر آبزی و کنار آبزی در مناطق مختلف استان زنجان سرشماری شد.
6084/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.