به گزارش ایرنا کارون یا کوت عبدالله شهرستان جدیدی است که در زمستان 1391 از ادغام مناطق کوت عبدالله، استیشن، خزامی، درویشیه، شریعتی‌یک، کوت نواصر، کوی منتظری، گاومیش آباد، گندمکار و هادی‌آباد ایجاد گردیده است و از شهرستان اهواز جدا شد.
این منطقه که جمعیت 180هزار نفری را در دل خود جای داده است، شامل 20 شهرک و روستای متصل و منفصل از هم است که در دو طرف مسیر جاده اهواز-آبادان (اتوبان آیت‌الله بهبهانی) به صورت طولی امتداد یافته است.
ترکیب قومی این منطقه بیشتر از عرب تشکیل شده است و برخی دیگر از اقوام به صورت محدود نیز در آن ساکن هستند.

**تاکستان در نخلستان
نخلستان های وسیع، تاکستان ها و مزارع کشاورزی مرغوب که در اقتصاد مردم محلی نقش اساسی دارد از شاخص های این دیار است.
این شهرستان با 70هکتار زمین زیر کشت انگور و تولید بیش از یک هزار تن از قطب های تولید انگور است و روستاهای غزاویه بزرگ، اسلام آباد چمیان و چمیان از دیگر تولید کنندگان انگور شهرستان کارون هستند.

**پل کوت سید صالح
پل کوت سید صالح تنها اثر ملی ثبت شده این شهرستان است که در سال 1385 به شماره 15867 در آثار ملی به ثبت رسیده است.
ساخت این پل به دوره پهلوی اول بر می گردد و طول آن 124 متر با 39 ستون و 40 دهانه با ساختار آجری و فلزی است که در زمان سیلاب های رودخانه کارون کاربرد بیشتری داشته است.

**مسجد تاریخی شکاره
بنای تاریخی مسجد شکاره با قدمت بیش از 70 سال دارای معماری منحصر به فرد در ساحل کارون در کنار پل فولاد واقع شده است.
سقف این مسجد از نوع نیبافته شده کانتکسی است که فضای بسیار آرامش بخشی را در محوطه داخلی مسجد ایجاد کرده است.
این سازه آجری تک مناره هم اکنون به عنوان یکی از مساجدی است که نماز وحدت در آن برگزار می شود.

**آیین قهوه خوری
آیین قهوه خوری عرب ها به عنوان یکی از شاخص ترین آداب و رسوم پذیرایی از مهمانان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
در این مراسم آهنگ صدای برخورد دله قهوه با فنجان نمایانگر شروع پذیرایی و تکان دادن فنجان در دست راست توسط میهمان به معنای اتمام پذیرایی است.

**روستایی در هور، تالابی در بیابان(عطیش)
گرچه در اطراف شهرستان کارون، بیابان های وسیعی وجود دارد اما وجود تالاب عطیش در اطراف این شهرستان بر جذابیت های این شهرستان در همسایگی کلانشهر اهواز افزوده است و به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی و اکوتوریسم یا بوم گردی محسوب می شود و هنر توردوزی، حصیربافی و ساخت وسایل سنتی شکار و ماهی گیری همچنان در این روستا وجود دارد.
در روستای عطیش 750 نفر در قالب 110 خانوار زندگی می کنند.

**روستای عمیره( دهکده حقوق بشر)
در بین روستاهای این شهرستان، روستای عمیره که به نام دهکده حقوق بشر معروف است، بیشترین جذب گردشگر را داراست.
این روستا بعد از سیل 1347 بازسازی شد و به دلیل وجود اصطبل های مجزا از خانه، سینمای روباز، حمام عمومی، ساختمان انجمن روستا و میدان سنبل به همراه پنج روستای دیگر از سراسر ایران، به عنوان 6 روستای با کیفیت زندگی بالا در دهه 50 شمسی انتخاب شده بود.

**صنایع دستی
شهرستان کارون از دیرباز هنرمندان چیره دستی را پرورش داده است. نخ ریسی و تولید نخ از جمله کارهای رایج در بین آنان به شمار می رود که محصول با کیفیت آن برای بسیاری از تولیدات مانند جاجیم بافی، البسه محلی و به خصوص عبابافی مورد استفاده قرار می گیرد.
وجود نیزارهای وسیع در تالاب ها و آبگیرها در اطراف این شهرستان باعث شده بوریابافی در ساختار معماری گذشته زندگی مردم این دیار کاربری گسترده ای داشته باشد و وجود کارخانه مدرن نی بافی نیز دلیلی بر این گذشته مهربان با طبیعت است.
از دیگر صنایع دستی این شهرستان حصیربافی است که به عنوان یک هنر زنانه در بین قوم عرب شناخته می شود. زنان در گذشته بسیاری از لوازم منزل را به دست خود و با حصیر به عنوان جهیزیه و یا وسایل منزل تولید می کردند.طبق یک سنت دیرینه، مردها در رنگ آمیزی حصیر امکان حضور نداشتند.

**گنجینه فرصت ها
شهرستان کارون یکی از بزرگترین قطب های پرورش ماهی در غرب آسیا به شمار می رود. این شهرستان با دارا بودن ظرفیت هایی مانند نخلستان ها، تاکستان ها، تالاب ها و آبگیرهای متعدد، صنعت گاومیش داری و وجود زیستگاه های مناسب پرندگان مهاجریکی از نقاط منحصر به فرد در خوزستان برای سرمایه گذاری در زمینه های اکوتوریسم و کشاورزی محسوب می شود.

**غذاها
از جمله غذاهای محلی مردم عرب شهرستان کارون می توان امطبگ (دمپخت مرغ)، امگشت( برنج همراه تن ماهی) ، امفطح( برنج و گشت قرمز آب پز شده)، معلوگه(ماهی شکم پر با پیاز و کشمش)، مصموطه(خورش بامیه همراه با ماهی خشک شده)، توله(پنیرک) و پریش(دم پخت گندم با شیره خرما) را نام برد.
9887/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.