محمود دشت بزرگ عصرشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت دستیابی این شرکت به این فناوری اظهار کرد: اکنون برخی گرمای شدید استان را به عنوان یک تهدید می بینند ولی با توجه به این که 15 دقیقه تابش انرژی خورشیدی برابر با تمام مصارف انرژی در سطح جهانی است، اجرای پروژه فناوری سیلیکون آمورف می تواند این تهدید را به یک فرصت تبدیل کند.
وی افزود: در این فناوری، دما نه تنها تهدیدی برای راندمان این سلول نیست، بلکه حتی می تواند راندمان آن را افزایش دهد.
دشت بزرگ با اشاره به لزوم حرکت کشور به سمت انرژی های نو گفت: معایب سوخت های فسیلی ازقبیل هزینه های گزاف برای استحصال، مضرات زیست محیطی، محدودیت منابع و موارد دیگر، نیاز به استفاده از انرژی های نو را افزایش داده است.
وی ادامه داد: وابستگی به انرژی های فسیلی نمی تواند برای همیشه ادامه داشته باشد بنابراین لازم است که به سمتی حرکت کنیم که ضمن تسلط بر فناوری های نوین، از وابستگی به سوخت های فسیلی کاسته شود.
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان درخصوص تحقیقات بر روی پروژه سیلیکون آمورف و زمان صرف شده برای دستیابی به این فناوری در کشور گفت: هشت دانشجوی دکترا و تعدادی دانشجوی ارشد از سال 1389 مطالعات خود را بر روی این پروژه که نزدیک هفت سال به طول انجامید، آغاز کردند.
وی یادآور شد: در طول مدت انجام این پروژه، شرکت برق منطقه ای به عنوان متولی امر، یک آزمایشگاه منحصر به فرد مجهز راه اندازی کرد که قابلیت توسعه آن در کشور فراهم است.
دشت بزرگ با ابراز امیدواری نسبت به ادامه همکاری بین شرکت برق منطقه ای خوزستان و دانشگاه شهید چمران گفت: این شرکت برای فاز بعدی پروژه و تولید آن در مقیاس نیمه صنعتی در ابعاد واقعی سلول های خورشیدی، حمایت کامل را از این طرح تحقیقاتی خواهد داشت.
وی با بیان این که تنها چند کشور مطرح در جهان فناوری سیلیکون آمورف را در اختیار دارند، تصریح کرد: در حال حاضر کشورهایی نظیر امریکا، آلمان و ژاپن از این فناوری نوین استفاده می کنند و امروز کشور ما مفتخر است که در کنار این کشور ها به فناوری سلول های خورشیدی سیلیکون آمورف دست یافته است.
مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان یادآور شد: همچنین در کل کشور تنها خوزستان بوده که در عرصه ملی افتخار دستیابی به این پروژه را داشته و آن را در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به ثبت رسانده است.
سلول خورشیدی فیلم نازک که به عنوان نسل دوم سلول های خورشیدی شناخته می شود، از قرار دادن یک یا چند لایه یا پوشش نازک از مواد فتوولتائیک بر روی لایه ‌ای از شیشه، پلاستیک یا فلز درست می‌شود. نسل دوم این فناوری نسبت به نسل نخست آن که بر روی لایه کریستال درست می شود، ارزان تر است و درعین حال کارآمدی بیشتری دارد با این حال در سال های اخیر کارآمدی و بازده فیلم ‌های خورشیدی ارتقاء یافته است و تحقیقات جهانی بر روی افزایش بهره وری آن ها مطالعه می کند.
مزیت این نوع سلول های خورشیدی، علاوه بر ارزان تر بودن، عملکرد بهتر آن در دمای بالا نسبت به سیلیکون های کریستالی و سازگاری با محیط به ویژه در مناطق گرمسیری و وجود ابزارهای لازم در کشور به منظور بومی سازی و امکان ساخت آن در ابعاد بزرگ است.
در حال حاضر دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان تنها دارنده این نوع فناوری در کشور با حمایت شرکت برق منطقه ای خوزستان از نخستین سلول‌ خورشیدی خود با فناوری سیلیکون آمورف رونمایی کرده است.
این مراسم که در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان صورت گرفت با حضور مجری پروژه فناوری سیلیکون آمورف و مدیر عامل برق منطقه ای خوزستان همراه بود.
6002 خبرنگار: سپیده اسکندری**انتشار: کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.