به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی شنبه در شورای برنامه ریزی استان در سرسرای استانداری خوزستان بیان کرد: در گذشته مناقصات دستگاه های اجرایی در روزنامه ها به چاپ می رسید و پیمانکاران بومی استان شانس بیشتری برای دریافت مناقصات داشتند اما در حال حاضر دستگاه ها مناقصات خود را در سامانه ستاد منتشر می کنند و همین موضوع باعث شده که شانس کار پیمانکاران بومی در استان کم شود.
وی عنوان کرد: خوزستان نسبت به سایر استان های کشور بیشترین میزان پروژه ها را دارد و نیاز است که برای فعالیت پیمانکاران بومی در پروژه های استان سامانه ستاد بومی و یا حذف شود برای این کار نیاز است که نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی رایزنی کنند.
استاندار خوزستان در ادامه با اشاره به وضعیت اشتغال در استان افزود: بر اساس سرشماری که در سال 1395 انجام گرفت مشخص شد که نرخ بیکاری خوزستان در سال 1390 بالغ بر 25.7 درصد بوده و در سال 1395 به 14.3 درصد کاهش یافته است.
وی گفت: این میزان کاهش قابل ملاحظه است اما نسبت به میانگین کشوری همچنان آمار بالایی است، باید ایجاد اشتغال را در رده سنی فعال و تحصیل کرده متمرکز کرد که باعث توسعه وپیشرفت استان و کشور شوند.
شریعتی یکی از راه های رونق گرفتن اشتغال را فعال شدن پروژه های عمرانی در استان عنوان کرد و گفت: 1.5 میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای چند طرح بزرگ صنعتی دراستان و ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین تفاهم نامه ای به مبلغ پنج هزار میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت با سود هشت درصد با بانک ملی منعقد شده است که با پرداخت این تسهیلات کمک بزرگی به بخش تولید و فعالان اقتصادی می شود.
استاندار خوزستان بیان کرد: به بانک کشاورزی نیز پیشنهاد شده است که این تفاهم نامه را با همان مبلغ ذکر شده منعقد کند تا به کشاورزان کمک شود.
شریعتی در ادامه با بیان اینکه امسال 350 میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد مشاغل خانگی در استان در نظر گرفته شده است عنوان کرد: به هر شهرستانی که در ایجاد مشاغل خانگی فعال تر بود اعتبار بیشتری پرداخت می شود و سود این تسهیلات در مناطق مرزی چهار درصد و غیر مرزی 6 درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: به دلایل مختلف مهاجرت از استان انجام می گیرد که مهم ترین دلیل آن بیکاری است.
امید حاجتی افزود: برای کاهش نرخ بیکاری در استان تلاش شده است که بیشتر کار و پروژه ها به جوانان در استان ارجاع داده شود و در شورای فنی استان نیز مصوب شده که پروژه ها به مشاوران جوان بومی سپرده شود.
وی همچنین با اشاره به دیگر ظرفیت های ایجاد اشتغال در استان افزود: اقدامات خوبی برای توسعه میادین نفتی غرب کارون در حال انجام است که در این منطقه نیز هزاران نفر از جوانان خوزستانی می توانند مشغول به کار شوند، با آموزش فنی و حرفه ای استان نیز توافق شده است که نیروهای با مهارت برای کار در این حوزه آموزش دهد.
مدیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: همچنین 130 هزار میلیارد ریال اعتباربرای ایجاد اشتغال فراگیردر سال جاری در استان در نظر گرفته شده است.
حاجتی گفت: برای جلوگیری از مهاجرت کارکنان دولت نیز مقرر شده است که امتیازاتی همچون افزایش حقوق و مزایا به آن ها داده شود.
/6002/7158
خبرنگار: زینب فرحانی**انتشار: کبری آقازری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.