به گزارش ایرنا منصور کتانباف شامگاه پنجشنبه در نشست بررسی توسعه شهری و روستایی خوزستان با حضور روسای شورای شهر و شهرداران استان که در سرسرای شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد اظهار کرد: همچنین بحث آلودگی محیط زیست، آب و هوا و ریزگردها به دلیل عدم توجه برخی افراد موجب بروز مشکلات فراوانی برای شهروندان شده است.
وی افزود: ریزگرد، پسماند فعالیت های صنعتی و صنایع نفت و صنایع وابسته به آن و ذوب فلزات و تولید انواع فولاد و فاضلاب و پسماند های صنعتی و خانگی و رهاسازی آن در رودخانه یکی دیگر از مشکلات اصلی کلانشهر اهواز است که برای جبران این معضل باید در بودجه سال آینده موضوع آلایندگی نفت و سهم شهرها در قانون گنجانده شود.
شهردار اهواز ادامه داد: در حال حاضر مردم کلانشهر اهواز با وجود بیش از ٢٢٠ حلقه چاه نفت فعال از حق آلایندگی بی بهره اند.
وی تصریح کرد: بیش از ٧٠ درصد جمعیت کل کشور در شهرها زندگی می کنند اما نظام اداری کشور تعریف درستی از شهرداری ها نداشته و قوانین شهرداری با شرایط روز کشور همخوانی ندارد.
کتانباف اظهار کرد: عدم وجود درآمدهای پایدار، شهرداری ها را با مشکلات عمده ای مواجه کرده و برای این که این مشکل منجر به شهر فروشی نشود انتظار می رود مالیات بر ارزش افزوده به صورت مساوی بین شهرداری و دولت تقسیم شود.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر آن بخش از مالیات بر ارزش افزوده ای که از سوی دولت به شهرداری ها تعلق می گیرد به دلیل این که قانون اجازه بازرسی به شهرداری ها را نمی دهد، قابل محاسبه نیست و همین امر مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کرده است.
وی افزود: در چنین شرایطی نیز شهرداری اهواز بیشتر از گذشته نیاز به حمایت دولت در بهبود وضعیت اتوبوسرانی و تاکسیرانی و ساخت مترو دارد که بیش از 10 سال است مردم اهواز انتظار راه اندازی آن را می کشند.
کتانباف تصریح کرد: همچنین حاشیه نشینی و سکونت غیرمجاز در زمین های تصرفی و بدون سند مالکیت از مشکلات دیگر شهرداری در اهواز بوده که باید تعیین تکلیف شده و شرایطی ایجاد شود که مردم از حداقل امکانات شهری بهره مند گردند.
وی یادآور شد: عوارض سوخت، گمرک و فرودگاهی به موقع به شهرداری ها پرداخت نمی شود و همین امر ما را با چالش جدی مواجه کرده است.
همچنین در این جلسه فرامند هاشمی زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: تعداد شهرهای خوزستان 76 شهر بوده که از این تعداد، 10 شهر بالای 100 هزار نفر جمعیت ، شش شهر بین 50 تا یکصد هزار نفر جمعیت و 60 شهر دیگر نیز زیر 50 هزار نفر جمعیت دارند.
وی با بیان این که جمعیت کل استان طبق آمار سال 1385 ، چهار میلیون و 750 هزار نفر است گفت: اکنون جمعیت شهری استان سه میلیون و 554 میلیون نفر بوده که سرانه فضای سبز شهری معادل 8.7 مترمربع است که با توجه به سرانه استاندارد 12 تا 14 مترمربع ، فاصله زیادی با استاندارد فضای سبز داریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: همچنین بودجه مصوب سال 1396حدود 27 هزار میلیارد ریال است که سرانه بودجه هر شهروند در سال جاری 7.7میلیون ریال محاسبه شده است.
وی ادامه داد: بالاترین سهم بودجه مصوب در بین شهرها مربوط به کلان‌شهر اهواز بوده و سرانه آن 12.7 میلیون ریال است که معادل 54 درصد بودجه شهرهای استان را به خود اختصاص داده است.
هاشمی زاده اظهار کرد: تعداد شهرهای بالای 100 هزار نفر استان 10 شهر بوده و بودجه شهرداری‌های استان در سال 1395معادل 25 هزار میلیارد ریال است.
وی افزود: اعتبارات ارزش افزوده عوارض و آلایندگی استان در سال 1395 که به حساب شهرداری‌ها واریز شده، حدود هشت هزارو 800 میلیارد ریال بوده که این عدد در مقایسه با بودجه دیگر استان‌ها بودجه بسیار قابل حساب و رقم سنگینی بوده و معادل بودجه چند استان شمالی و شرقی است.
7152/6064
خبرنگار: محمدرضاخبازان** انتشار دهنده: محسن بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.