در پی انعقاد تفاهم نامه وزارت محیط زیست ژاپن و ایران، هیات مشترک کارشناسی برای همکاری تحقیقاتی در زمینه پیشگیری ریزگردها، در اهواز تشکیل جلسه داد.
به گزارش ایلنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان دیشب در نشست با نمایندگان وزارت محیط زیست ژاپن اظهار کرد: وزارت محیط زیست ژاپن و ایران تفاهم نامهای برای تبادل اطلاعات و همکاری در حوزه پسماند و سایر مسائل زیست محیطی منعقد کردند که ریزگردها نیز از جمله این موارد است.
احمدرضا لاهیجان زاده با بیان اینکه ژاپن در معرض گرد و غبار کشورهای همسایه قرار دارد، افزود: بر این اساس سامانهای از سوی یکی از دانشگاههای این کشور ابداع و در کشور مغولستان و چین نصب شده است.
وی ادامه داد: قرار شد این سامانه به صورت آزمایشی در ایران نیز استفاده شود و به همین منظور دو نقطه در خوزستان و سیستان و بلوچستان که بیشترین مشکل را در زمینه گرد و غبار دارند، برای نصب تعیین شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه سامانه تحقیقاتی ژاپن تا شهریور امسال در اهواز نصب می شود، اظهار کرد: به علت نیاز به اینترنت مطمئن، قرار است این دستگاه در اداره کل محیط زیست خوزستان نصب شود.
معاون مدیر امور بین الملل وزارت محیط زیست ژاپن هم در این نشست، هدف از مشارکت در این تحقیقات را پاسخ به درخواست سازمان حفاظت محیط زیست ایران برای استفاده از تجارب جهانی در راستای پیشبینی گرد و غبار عنوان کرد و گفت : تیم تحقیقاتی ژاپن تصمیم دارد کارآیی این سامانه را در شرایط گرد و غبار بالا که در خوزستان رخ میدهد آزمایش کند که در این صورت میتوان دستگاههای دیگری را در عراق و ایران نصب کرد.
میشی یو کاکه گاوا همچنین اظهار کرد: پایش هوا و هشدار به مردم، تعطیلی مدارس و آگاه سازی نسبت به جلوگیری از تردد کودکان و بیماران در محیط خارج، اقدامی بوده که مسئولان برای حفظ سلامتی شهروندان انجام دادهاند.
بر اساس این گزارش، تفاهم نامه همکاری محیط زیستی ایران و ژاپن 9 اردیبهشت، به امضای معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و یوشی هیروسکی وزیر مشاور در امور محیط زیست ژاپن رسید.
بر همین اساس دیروز هیات کارشناسی مشترک ایران و ژاپن (دو نفر شامل معاون مدیر امور بین الملل وزارت محیط زیست ژاپن و نماینده شرکت سازنده) برای مکانیابی تجهیزات پایش و مانیتورینگ گرد و غبار به اهواز سفر کردند.
پیشگیری از آلودگی هوا شامل پدیده ریزگردها، طوفانهای شن و گرد و غبار، کنترل کیفیت آب، تغییرات اقلیم و حفاظت از لایه ازون، حفاظت از تنوع زیستی شامل اکوسیستمهای طبیعی منحصر به فرد به ویژه اکوسیستمهای دارای گونههای در معرض خطر و تالابهای با اهمیت بینالمللی که در فهرست رامسر هستند، برخی از محورهای تفاهمنامه زیستمحیطی ایران و ژاپن هستند.