به گزارش ایرنا راه اندازی مجدد کارخانه قند شمال خوزستان در شوش به عنوان یکی از کارخانه های بزرگ چغندرقندی کشور که پس از واگذاری به بخش خصوصی بیش از یک دهه است تعطیل شده با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در دستور کار قرار گرفت.
گام نخست برای راه اندازی این کارخانه با اعطای 100 میلیارد ریال اعتبار از سوی دولت یازدهم از سال 1394 کلید خورد و مقرر شد با پرداخت تسهیلات بیشتر روند بازسازی و احیای مجدد این کارخانه با شتاب ادامه یافته تا پس از یک دهه تعطیلی ، بار دیگر چرخ تولید این کارخانه چغندرقندی در سال 1396 به حرکت در آید.
کشت چغندر قند در استان خوزستان پس از وقفه ای 10 ساله مجددا از سال 1392 احیا شده و در پی استقبال کشاورزان کشت این محصول اقتصادی همچنان سالانه رو به افزایش است.
کشت این محصول که در نخستین گام کمتر از 2 هزار هکتار در استان خوزستان در سال 1392 بود در پی استقبال کشاورزان به بیش از 10 هزار هکتار افزایش یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول که در آستانه برداشت محصول چغندر قند در منطقه نگران تاخیر در راه اندازی کارخانه قند شمال خوزستان است گفت:در صورتیکه کارخانه قند دزفول تا قبل از برداشت محصول چغندرقند در اردیبهشت ماه راه اندازی نشود محصول چغندر قند کشاورزان دزفول برای فروش باید به مقصد کارخانه های تولید شکر 6 استان کشور از جمله اصفهان ، کرمانشاه ، همدان ، قزوین و کارخانه قند یاسوج ارسال شود که این امر مشکلات فراوانی برای کشاورزان ایجاد خواهد کرد لذا انتظار می رود کارخانه قند دزفول به عنوان تنها کارخانه قند شمال استان خوزستان هر چه زودتر راه اندازی شود.
احمد زارعی در نشست کارگروه کشاورزی،آب و منابع طبیعی افزود:در سال 93 ،یکهزار هکتار از مزارع دزفول به کشت چغندرقند اختصاص یافت ،در سال 94،دو هزارو 480 هکتار و در سال 95 سه هزار و 783 هکتار به زیر کشت چغندرقند در دزفول رفته است که عملیات برداشت محصول از این سطح ظرف یک ماه آینده آغاز می شود.
وی با بیان اینکه کشت چغندرقند در دزفول در حال احیا شدن است گفت:برای برداشت چغندرقند روزانه 700 دستگاه کامیون نیاز است تا محصول تولیدی به هفت کارخانه های قند استان های مختلف کشور ارسال شود .
وی افزود:از آنجا که برداشت چغندرقند با برداشت سایر محصولات همراه است و ماشین آلات مورد نیاز نیز اغلب از سایر شهرها تامین می شود لذا از ادارات و ارگان های دولتی انتظار می رود ماشین آلات خود را در اختیار جهاد کشاورزی قرار دهند تا محصول چغندر قند کشاورزان در کوتاهترین زمان به کارخانه های کشور حمل شود.
به گفته فرماندار شهرستان شوش ، دولت یازدهم گام سوم راه اندازی کارخانه قند شمال خوزستان را با تزریق 100 میلیارد ریال اعتبار دیگر به این کارخانه برداشت تا این کارخانه برای دریافت محصول چغندرقند کشاورزان خوزستانی و تبدیل به شکر در سال 1396 آماده و راه اندازی شود.
رضا نجاتی گفت:دولت یازدهم به منظور احیا و راه اندازی مجدد این کارخانه پارسال 200 میلیارد ریال اعتبار از محل صرفه جویی یارانه ها پرداخت کرده و عملیات بازسازی این کارخانه عملا در سال 1394 کلید خورد.
وی اظهار داشت: به دنبال پیگیری فراوان فرمانداری و همچنین جدیت استاندار خوزستان و حمایت نماینده مردم شوش در مجلس ، دولت یازدهم اخیرا با پرداخت 100 میلیاد ریال دیگر اعتبار به این کارخانه موافقت کرد.
وی کل اعتبار مورد نیاز برای بازسازی و راه اندازی مجدد این کارخانه را بیش از 500 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت:در نخستین گام 200 میلیارد ریال پارسال اختصاص یافته و هزینه شد که امسال نیز با موافقت دولت 100 میلیارد ریال دیگر برای راه اندازی این کارخانه هزینه خواهد شد.
به گزارش ایرنا مشاور وزیر صنعت ، معدن و تجارت نیز اواخر پارسال در بازدید از روند بازسازی کارخانه قند شمال خوزستان در شوش گفت:روند بازسازی و نوسازی این کارخانه با پیگیری جدی دولت با شتاب در حال انجام است.
بهروز ریاحی با بیان اینکه بخش تصفیه شکر این کارخانه با حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی آخرین مراحل راه اندازی را طی می کند اظهار داشت: عملیات بازسازی و نوسازی کارخانه قند دزفول به همت مهندسان و کارشناسان داخلی در حال انجام است.
ریاحی پیش بینی کرد: با تامین اعتبار مورد نیاز تا اواخر اردیبهشت ماه سال 1396 این کارخانه به طور کامل بازسازی و نوسازی شده و آماده دریافت محصول چغندرقند کشاورزان شمال خوزستان شود.
وی اظهار کرد:تلاش وزارت صنعت ، معدن و تجارت و نیز مجموعه مدیریت استان خوزستان راه اندازی این کارخانه قبل از آغاز فصل برداشت محصول چغندر قند در استان می باشد.
سیدعلی بحرینی معاونت هماهنگی امور اقتصادی، توسعه منطقه ای و اموربین الملل استانداری خوزستان نیز با اشاره به پیش بینی برداشت بیش از 850 هزار تن محصول چغندر از سطح مزارع استان خوزستان بر ضرورت تسریع در روند بازسازی این شرکت تاکید کرد.
وی گفت: با راه اندازی این کارخانه 400 نفر به طور مستقیم مشغول کار شده و برای 25 هزار نفر نیز به صورت غیر مستقیم زمینه اشتغال ایجاد می شود.
طبق تعهد و اعلام مجری طرح بازسازی و نوسازی کارخانه قند شوش، قرار بود از آذرماه پارسال کار تصفیه شکر در این کارخانه آغاز و نخستین محموله چغندر قند کشاورزان نیز اردیبهشت ماه 96 خریداری شود.
کارخانه قند شمال خوزستان یکی از کارخانه های بزرگ تولید شکر کشور پس از واگذاری به بخش خصوصی از سال 1382 تعطیل شد.
تعطیلی این کارخانه بزرگ تولید شکر که در شهرستان شوش واقع است علاوه بر تشدید بیکاری در شمال خوزستان، موجب توقف کشت محصول چغندر قند در استان برای بیش از یک دهه شده است.
این کارخانه قند در سال 1354 تاسیس و در سال 1363 به بهره برداری رسید.
6068/7280/7278
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.