رییس اداره حفاظت محیط زیست ایذه روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی از زنبورداران به دلیل ناآگاهی و عدم مدیریت کندوهای خود، آسان ترین و در عین حال بدترین راه ممکن را انتخاب و نسبت به کشتن این پرندگان اقدام میکنند.
احمد امیری با بیان اینکه برای زنبوردارانی که نسبت به شکار این پرنده اقدام کنند پرونده قضایی تشکیل و برخورد قانونی با آنها صورت خواهد گرفت افزود: جهاد کشاورزی باید با برگزاری کلاسهای توجیهی و دورههای دانش افزایی به زنبورداران برای دور کردن این پرندگان از کندوها، راههایی مانند ایجاد سر و صدا و حضور مداوم زنبوردار در محل پرورش کندوها را بکار گیرند.
وی گفت: ایجاد سر و صدا و حتی صدای یک ترقه میتواند تا مدتها زنبورخوار گلو خرمایی را از کندوها دور نگه دارد اما زنبورداران با کشتن این پرنده زیبا، راه غیر انسانی را برای حفاظت از کندوهای خود انتخاب میکنند.
امیری با بیان اینکه زنبورخوار گلو خرمایی نقش بسزایی در اکوسیستم ایفا میکند تصریح کرد: این پرنده با خوردن حشرات، زنبورها و آفات یکی از پرندگان مهم در حفظ سلامت اکوسیستم محسوب میشود.
جهاد کشاورزی مخالف کشتار پرندگان است
مصطفی هنرمندیان مدیر جهاد کشاورزی ایذه نیز گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در حال حاضر امکان برگزاری کلاسهای توجیهی و دانشافزایی برای زنبورداران نیست.
وی افزود: ما با کشتار پرندگان برای حفاظت از کندوها مخالفیم و از زنبورداران درخواست میکنیم این اقدام ضد محیط زیستی را انجام ندهند، پس از پایان اپیدمی کرونا نیز نسبت به برگزاری کلاسهای توجیهی در این زمینه اقدام خواهد شد.
هنرمندیان با بیان اینکه حدود ۹۵ هزار کلونی زنبور عکس در ایذه وجود دارد تاکید کرد: ایذه با تولید سالیانه حدود هزار تن عسل، قطب اصلی تولید این محصول در استان خوزستان به شمار میرود.
پرنده زنبورخوار گلو خرمایی از راسته سبزقباسانان و تیره زنبورخواران است که زیستگاه اصلی آن خاورمیانه و آفریقا است.
این پرنده که حدود ۳۰ سانتیمتر طول دارد برای گذراندن فصل گرما به جنوب غرب ایران از جمله ایذه و باغملک مهاجرت میکند.
بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ زنبور دار در ایذه به پرورش زنبورعسل و تولید عسل مشغول هستند.
شهرستان ایذه با حدود ۲۳۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۸۳ کیلومتری اهواز در شرق خوزستان واقع شده است.