سیامک عباسپور دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با اتمام برداشت نیمی از رسوب جزیره شادی، ادامه لایروبی در پایین دست پل پنجم اهواز در دستورکار قرار گرفته است، این در حالیست که با وجود تامین نشدن اعتبار ساماندهی و لایروبی کارون در سال جاری، ۲۲ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی به این کار اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اتمام عملیات برداشت حدود نیمی از رسوب «جزیره شادی» در تاریخ دهم آذرماه، گفت: حجم رسوب انباشته شده در «جزیره شادی» بعد از سیلاب بهار ۷۰۰ هزار تن و بر اساس برنامه، تعهد ما برداشتن ۳۰۰ هزارتن از رسوب (به تناسب اعتبارات) بوده تا مسیر جریان آب از سمت راست و چپ جزیره بازگشایی شود که در نهایت برای تحقق این هدف ۳۸۰ هزار تن از رسوب برداشته شد.
عباسپور افزود: اقدام بعدی نیزدایی از ساحل راست و چپ کارون حدفاصل پل هفتم تا پل سوم بوده که این طرح نیز به اتمام رسیده است.
وی اضافه کرد: لایروبی جزیرههای شکل گرفته در پایین دست پل پنجم اهواز به وسیله دستگاه لایروب (کاترساکشن ۳۸۰۰) از ۲۷ مهر ماه آغاز شده بود که تاکنون ۲ جزیره در این محل با حجم ۱۲۰ هزار مترمکعب رسوببرداری شده است.
عباسپور اظهار داشت: مقرر شده است که لایروبی کارون ادامه یابد و کار دستگاه لایروب متوقف نشود، از دو هفته آینده لایروبی جزیره بزرگ زیر پل پنجم آغاز میشود که پیشبینی شده است ظرف یک ماه عملیات رسوببرداری انجام شود.
به گفته وی برنامهریزی شده که همه جزیرهها از پل کابلی به پایین ، از رودخانه کارون برداشته شود.
عباسپور همچنین گفت: برای طرح لایروبی و ساماندهی کارون (در اهواز و خرمشهر) ۴۰ میلیارد ریال اعتبار امسال پیش بینی شده بود، اما با وجود اتمام پروژه اختصاص نیافته و پیمانکار تاکنون هیچ پولی دریافت نکرده است.
بر اساس این گزارش، اعتبار مورد نیاز برای لایروبی رودخانه کارون ۱۵ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال است. در کارون مقطع اهواز به طول ۳۴ کیلومتر (از زرگان تا کوت عبدالله) ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب رسوب گذاری اتفاق افتاده که هزینه لایروبی آن هشت هزار میلیارد ریال است.
لایروبی بخشی از جزیره شادی و نیزدایی سواحل رودخانه کارون از پل سوم تا هفتم در قالب طرح لایروبی و ساماندهی کارون در بازههای بحرانی در سال ۹۸ انجام گرفت.
رسوببرداری از جزیره شادی در اهواز از تیر ماه امسال آغاز شده است. سیلاب بهار امسال باعث شد در حدود ۲ میلیون مترمکعب به رسوب کارون در اهواز اضافه شود.
یکی از مطالبات شهروندان در سالهای اخیر که رسوب و جزایر متعدد رودخانه کارون را فراگرفته، لایروبی این رودخانه بوده است. در سیلاب اخیر بخشی از انتقادات به مسئولان عدم لایروبی رودخانهها به ویژه کارون بوده است.
بر اساس مطالعات، لایروبی در کارون در مقطع اهواز به چهار بازه تقسیم شده که شامل پل هفتم تا پنجم، پل پنجم تا پل ششم (فولاد)، چنیبه و بالادست اهواز بوده و در جلسات اخیر هزینه لایروبی بازههای مهم در رودخانههای کرخه، کارون و بهمنشیر در حدود ۱۵۰ میلیون دلار برآورد شده است.
رودخانه کارون با ۹۵۰ کیلومتر طول روزگاری پرآبترین و تنها رودخانه قابل کشتیرانی کشور بوده است.