به گزارش ایرنا محمد بدوی روز یکشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر در سرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به چالشهای پژوهش بیان کرد: هم اکنون ۲۶ مرکز تحقیقاتی و ۲ پژوهشکده مصوب در این دانشگاه وجود دارد اما فضای فیزیکی آنها مناسب نیست.
وی افزود: بسیاری از این مراکز محل عاریه ای دارند یا خانه به دوش هستند؛ با چنین وضعیتی نباید انتظار بالایی از پژوهش داشته باشیم.
بدوی، در زمینه دیگر چالشهای حوزه پژوهش گفت: زیرساخت های ضعیف در زمینه نیروی انسانی، فیزیکی و کم توجهی به پروژه های بزرگ و جامع، تنگناهای شدید مالی، مشتری مدار نبودن طرح های پژوهشی، از جمله این چالشها است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: اگر پژوهشها هدفمند باشند مشکلات جامعه بهتر و با سرعت بیشتری حل میشوند.
وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز برای حمایت از پژوهشگران، در صندوق پژوهش و فناوری خوزستان با مشارکت پارک علم و فناوری، دانشگاه شهید چمران و بخش خصوصی، سهم ۱۰ درصدی دارد که باید پرداخت شود.
بدوی، در خصوص برنامه های در دست اقدام افزود: تلاش برای جذب هیات علمی پژوهشی ، دانشجویان پسا دکترا، دستیار پژوهشی برای مراکز تحقیقاتی، راه اندازی دفتر ارتباط با دانشگاه در شرکت ها، پیگیری احداث پژوهشکده و پارک علم و فناوری از جمله این برنامه ها است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در زمینه فعالیت های پژوهشی و فناوری دانشگاه در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ نیز گفت: بر اساس نتایج سامانه علم سنجی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این دانشگاه بر اساس آخرین آمار ۶ هزار و ۴۵۵ مقاله ارایه، و ۶۷۶ عضو هیات علمی دارد.
وی ادامه داد:حدود ۲۰ درصد اعضای هیات علمی با یک مقاله یا بدون مقاله هستند که دانشگاه های معروف زیر هشت درصد هستند.
بدوی اضافه کرد: شاخص مقاله به ازای هیات علمی از۱.۵۶ درصد در سال ۲۰۱۷ به ۱.۴۴ درصد در سال ۲۰۱۸ رسیده که کاهش آن به دلیل جذب نیروهای جدید است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی اهواز توضیح داد: در هنگام جذب اعضای هیات علمی جدید، از آنجا که تعداد افزایش، اما فعالیت پژوهشی آنها ثبت نشده پس نسبت مقاله به اعضای هیات علمی کاهش می یابد.
وی ادامه داد: بسیاری از اعضای هیات علمی پس از به بار نشستن، مهاجرت میکنند بنابراین دانشگاه علوم پزشکی اهواز مهاجرفرست است.
بدوی اضافه کرد: در سایت علم سنجی وزارت، دانشگاه علوم پزشکی اهواز از نظر تعداد مقالات رتبه هشتم است و ۱۷۷ مقاله مشترک بین المللی دارد.
در این آیین مسئول نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز گفت: از آنجا که آیین با تاخیر زیادی برگزار شد از وقت خودم به جانب بقیه سروران می گذرم و سخنرانی خود را انجام نمیدهم.
حجت الاسلام آیت عادلی نژاد افزود: اگر دلیل تاخیر در آغاز آیین ها، محل پژوهش قرار گیرد میتواند به عنوان یکی از کاربردیترین موضوعات برای گفت و گو باشد.
وی از پژوهشگران برتر این دانشگاه تقدیر کرد و ابراز امیدواری کرد تا پژوهشهای آنها مورد استفاده قرار گرفته و کاربردی شود.
در این آیین جمعی از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکی اهواز با حضور جمعی از مسئولان این دانشگاه تقدیر شدند.