محمد قاسمی نژاد روز دوشنبه در آیین افتتاحیه دوره آموزشی بدو خدمت هیاتهای علمی سازمان تحقیقات کشاورزی در سالن اجتماعات معاونت آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول افزود: سطح زیر کشت چغندرقند در خوزستان در سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۹، ۱۳ هزار و ۲۰۰ هزار هکتار بوده که با بهره برداری از این کارخانه این سطح زیرکشت افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی با اشاره به آغاز دوباره کشت چغندرقند از سال ۹۱ در استان خوزستان بعد از ۲.۵ دهه تعطیلی گفت: امسال تولید چغندرقند در خوزستان از یک میلیون تن بیشتر میشود در همین راستا به فکر وارد کردن صنعت افتادیم و تاکنون مجوز ساخت ۲ کارخانه قند در دزفول و شوش گرفته شده و فعالیتهای زیربنایی این کارخانهها نیز آغاز شده است.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: سه کارخانه دیگر نیز با پیشرفت ۵۰ تا ۶۰ درصد در استان خوزستان در حال ساخت است که تا افق ۱۴۰۴، تعداد پنج کارخانه قند در استان خوزستان بهرهبرداری میشود.
وی با مقایسه تولیدات امسال بخش کشاورزی استان خوزستان نسبت به سال قبل گفت: کل تولیدات کشاورزی خوزستان از سال ۹۲ تا ۹۶ حدود ۲۹ درصد، تولید گندم ۴۹ درصد، تولید چغندرقند ۱۰۰ درصد، تولید دانههای روغنی بالای ۱۰۰ درصد، تولید نیشکر ۴۸ درصد و تولید شکر ۷۴ درصد رشد داشته است.
وی گفت: ۲.۲ میلیون هکتار زمین کشاورزی مناسب در استان خوزستان داریم که از ۱.۲ میلیون هکتار آن استفاده میشود.
معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان تحول در تحقیق را موجب تغییر در ساختار زندگی سنتی به مدرن دانست و اظهارداشت: برای دستیابی به چنین پیشرفتی استفاده از سرمایه انسانی، گسترش تحقیق و استفاده از مهارتها ضروری است.
وی افزود: تحقیقات در کشورهای پیشرفته پنج درصد در تولید ناخالص ملی کشورها سهم دارند در حالیکه این میزان در ایران نیم درصد است که نشان دهنده استفاده ناکافی از نتایج تحقیقاتی است.
دوره آموزشی بدو خدمت هیاتهای علمی سازمان تحقیقات کشاورزی از امروز در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول آغاز شده و در مدت چهار روز ادامه دارد.
شهرستان دزفول از قطبهای کشاورزی کشور محسوب میشود و سالانه حدود ۲.۵ میلیارد تن محصول کشاورزی تولید و در بازار عرضه میکند.