مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی خوزستان در آیین بهره برداری از این کتابخانه اظهار داشت: کتابخانههای عمومی در تمام جوامع با هدف ارایه خدمات متنوع به منظور کمک رسانی به جامعه و توسعه و بهبود زندگی فردی ایجاد شدهاند و تردیدی نیست که خدمات کتابخانهای و اطلاعرسانی برای بخش صنعت و آموزش و پرورش شهرها نیازی اساسی است.
منصور کوهی رستمی با اشاره به آسیبهایی که در پی مهاجرت روستاییان به شهرها اتفاق میافتد گفت: اگر خدمات کتابخانهای برای رفاه اجتماعی شهرها لازم است به همان نسبت و شاید با اهمیت بیشتری در سطح روستاها ضرورت دارد.
وی هدف از احداث کتابخانه روستایی را توسعه مسایل فرهنگی، علمی و فنی در خدمت رشد فکر و توسعه عمل روستائیان دانست و بیان کرد: کتابخانه عمومی در روستا میتواند بر زندگی مردم روستا تاثیر بگذارد و از این طریق نقش مهمی در توسعه روستا ایفا کند.
مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی خوزستان مدیریت درست کتابخانه های روستایی را یکی از عامل رشد و بالندگی اقتصاد روستا عنوان کرد و توضیح داد: روستاییان برای تداوم و توسعه خدمات تولیدی و کشاورزی نیاز به دانش و آگاهی دارند و کتابخانه میتواند زمینه این دانش را فراهم سازد.
وی ارتقا سطح آگاهی و دانش روستاییان به ویژه جوانان روستایی، ایجاد زمینه مناسب تحقق توسعه انسانی در روستاها، پرکردن اوقات فراغت روستاییان به صورت سازنده و مفید، افزایش حس تعاون و همکاری در بین روستائیان و ایجاد تمایل به مشارکت در امور مختلف، آشنایی روستاییان با مراکز علمی و دانش روز، ایجاد فرصت های برابر علمی و اموزشی برای روستائیان نسبت به ساکنین شهرها را از جمله اهداف کتابخانههای روستایی بیان کرد.
کوهی رستمی با اشاره به تفاوت میان کارکرد کتابخانه روستایی با کتابخانه شهری گفت: کارکرد اساسی کتابخانه روستایی آموزش و ترویج است چراکه روستاییان از فرصت های اموزشی کمتری برخوردارند از سوی دیگر کتابخانه روستایی پشتیبان سوادآموزی به ویژه برای کمسوادان و دانشآموزان است.
وی با بیان این که کتابخانه روستایی به سه دسته مخاطب سروکار دارد بیان کرد: دانش آموزان جهت کسب فرصتهای آموزشی برابر و منابع درسی، مردان جهت آموزش کار کشاورزی و دامداری و زنان خانهدار جهت برخورداری از خدمات و برنامههای کتابخانه می توانند از کتابخانه روستا بهرهمند شوند.
به گزارش ایرنا کتابخانه عمومی شهدای دهکده شهرستان حمیدیه با مساحت ۷۸۰ متر و زیربنای ۲۸۰ متر در سال ۱۳۹۳ با اعتبار هشت میلیارد و ۵۴۸ میلیون ریال از محل اعتبارات تملک دارایی و ۲ درصد نفت احداث شد.
این کتابخانه دارای بخش های مختلف از جمله سالن های مطالعه خواهران و برادران، بخش های مرجع، مخزن،نشریات، کافی نت و بخش کودک و نوجوانان است.