مقدمه این کتاب به فضیلت و اهمیت موضوع کتاب و ضرورت پاسداشت میراث کهن سرزمین ما پرداخته و در سه فصل به آثار تاریخی، آداب و فرهنگ مردم دزفول اشاره شده است.
فصل نخست این کتاب با عنوان «میراث کهن» به معرفی آثار باستانی و میراث برجا مانده گذشتگان مانند کت‌های کنار رودخانه، صنعت نیل‌سازی در دزفول، طرز تهیه نیل از گیاه، نحوه گسترش دزفول در گذشته‌های دور، تقسیم‌بندی محلات دزفول، وجه تسمیه نامگذاری‌ها و محلات دزفول در دهه محرم پرداخته است.
در فصل دوم این کتاب نیز با عنوان "رسوم و باورهای اجتماعی در دزفول" به معرفی ۹۷ بازی، تنوع، آموزش وشادابی در بازی‌های دزفولی، نقش محیط پیرامون و جغرافیای هر منطقه در نوع بازی‌ها، تقسیم بندی بازی‌های دزفولی، بازی‌های آبی، بازی‌های محیطی، بازی‌های مشترک و بازی‌های ویژه دختران معرفی شده‌اند. 
در فصل دیگر این کتاب نیز خوانندگان با  دنیای شیرین ازدواج در دزفول آشنا شده و مراحل ازدواج در این شهرستان برای خوانندگان بیان شده است.
پرداختن به لالایی های دزفولی، مراسم ختنه‌کنان در دزفول، آیین بیرق‌زنان در دزفول، عقیقه، مراسم چاووشی‌خوانی پای بیرق‌ها و مراسم استقبال از حاجی به هنگام بازگشت از سفر حج از دیگر مواردی است که در این کتاب آمده است.
دوستداران کتاب و دنبال کنندگان هویت تاریخی و فرهنگی دزفول و رسوم جالب این شهر کهن می‌توانند با مطالعه این کتاب به گذشته‌های دور دزفول سفر کنند و در کنار مردم آن روزگار زندگی و مرام و خُلقیات آنان را از نزدیک درک کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.