مرتضی جاویدان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بخشنامه خرید محصولات و کالای تولید درون استان، مصوبه هیات وزیران است بیان کرد: چند سال است که این بخشنامه در خوزستان اجرایی شده و این بخشنامه با وجود همه مزیتهایی آن، همچنان با چالش هایی رو به رو است.
وی با بیان اینکه بسیاری از دستگاه های اجرایی و صنایع همچنان از این بخشنامه تبعیت نمیکنند و تجهیزات مورد نیاز خود را از خارج از استان و یا کشور تامین میکنند گفت: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدمات کشور و حمایت از کالای ایرانی از تاریخ ۱۵ خرداد ۹۸ توسط رییس جمهوری ابلاغ شدکه رعایت آن برای تمام دستگاههای اجرایی الزامی است.
جاویدان افزود: از اهداف اجرای این بخشنامه ضرورت خرید داخل توسط صاحبان صنایع و حمایت از تولید داخلی است.
وی ادامه داد:در مواردی نیز تولید برخی کالاهای مورد نیاز در خوزستان وجود ندارد که در این صورت باید شرایط تولید آن کالاها در استان فراهم، و جلوی خرید از واسطهگران گرفته شود.
دبیر کارگروه حمایت از تولید داخل خوزستان با تاکید بر شناسایی ظرفیتهای خالی درون خوزستان، گفت: اگر تجهیزات و کالاهای مورد نیاز صنایع و دستگاههای اجرایی درون استان تولید شود باعث ایجاد اشتغال و برگشت ارزش افزوده تولید به این استان میشود.
وی افزود: دستگاههایی که از تولیدات داخل خوزستان استفاده نمیکنند باید دلایل استفاده نکردن آن را بیان کنند تا پیگیری شود.
سال ۹۲ دولت بخشنامهای مبنی بر حمایت و خرید از تولیدات داخلی را ارایه داد که در فروردین سال ۹۳ استاندار وقت خوزستان نیز با ارسال بخشنامهای به تمامی دستگاههای اجرایی و صنایع استان بر استفاده از تولیدات داخلی استان تاکید کرد.
براساس این بخشنامه صاحبان صنایع و دستگاههای اجرایی باید تجهیزات و قطعات مورد نیاز خود را از تولید کنندگان درون استان خریداری کنند تا از تولیدکنندگان حمایت شود.