علیرضا جانی قربان روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود:حدود ۲۰۰ کارگر رسمی این شرکت مشغول کار هستند و فقط کارگران فصلی به علت اینکه نوع فعالیت خود که معمولا" در فصل برداشت چغندر قند وارد مجموعه کارگران وارد می شوند در شرکت نیستند که پس از شروع مجدد کار تولیدی، کارگران فصلی دوباره به کارگرفته می‌شوند.
وی گفت: کارخانه قند شوش با شروع دوباره فعالیت پس از ۱۰ سال رکود و تعطیلی ، تولید شکر خود را به صورت ۲ فصل بهاره و پاییزه برنامه‌ریزی کرد که در فصل بهار با جذب ۱۱۱هزار تن چغندرقند تولیدی مناطق شمالی خوزستان به تولید ۱۲هزار شکر سفید دست یافت و زمینه اشتغال و رونق اقتصادی را درمنطقه فراهم کرد.
جانی قربان در ادامه با بیان اینکه برای خرید چغندرقند پاییزه از مناطق اسلام‌آباد کرمانشاه قرارداد منعقد شد تا امکان فعالیت هشت ماه در سال به صورت مداوم فراهم شود افزود: در جریان بارندگی‌های اخیر ، به محصول چغندرقند مناطقی از استان کرمانشاه خسارت زیادی وارد شد و امکان اینکه بتوانیم فصل پاییز از محل برداشت چغندر قند نیز تولید شکر داشته باشیم را از بین برد.
وی با بیان اینکه تولید چغندرقند در کل کشور به علت شرایط خاص آب و هوایی و بارندگی‌های شدید اخیر حدود ۵۵درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است افزود: احتمال اینکه بتوانیم چغندرقند از مناطق سیل‌زده کرمانشاه خریداری کنیم بسیار کم است.
مدیرعامل شرکت قند شوش در ادامه افزود: حتی در صورت جذب چغندرقند بهاره و پاییزه تا پایان آبان ماه، بازهم چهارماه در سال کارخانه در حالت تعمیرات اساسی قرار داشت بنابراین نباید چنین تلقی کرد که کارخانه به علت نبود مواد اولیه تعطیل شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان نیز به ایرنا گفت: تعطیلی کارخانه قند شوش بیان درستی نیست چون ماهیت فعالیت کارخانه‌های چغندرقندی و نیشکری فصلی است و امکان فعالیت تولیدی آنان در طول سال وجود ندارد.
محمد قاسمی‌نژاد افزود: کارخانه قند شوش هم‌اکنون دوره اورهال را سپری می‌کند و اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ فعالیت بهاره خود را شروع می‌کند.
وی گفت: برداشت چغندر قند در سه هزار هکتار از زمین های کشاورزی شمل خوزستان در اردیبهشت ماه امسال شروع  و تا اواخر تیرماه ادامه داشت و کارخانه قند شوش همه چغندر تولیدی منطقه را جذب کرد.
بر اساس برنامه سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در سال زراعی جاری ۱۲هزار هکتار به زیر کشت چغندرقند رفت و پیش‌بینی شده حدود ۸۰۰هزار تن محصول برداشت شود.
کشت چغندرقند در خوزستان از مهرماه شروع و تا اوایل آبان ادامه می‌یابد.
بخشی مهمی از ۸۰۰هزار تن چغندرقند تولیدی خوزستان به علت ناکافی‌بودن ظرفیت جذب در استان، به کارخانه‌های قند اصفهان ، چهارمحال و بختیاری و کرمانشاه حمل شد که امسال به علت افزایش سه برابری هزینه حمل‌ونقل ، فرایند انتقال چغندر قند خوزستان با مشکلات عدیده‌ای رو به رو شد.
قرار است کارخانه قند دزفول در فصل آینده برداشت چغندرقند به بهره‌برداری برسد تا بخشی از چغندرقند تولیدی خوزستان تبدیل به شکر شود.
براساس چشم‌انداز کشاورزی خوزستان تا سال ۱۴۱۰چغندرقند در سطح ۸۰هزار هکتار کشت و۶ میلیون تن محصول تولید شود.
خوزستان برای جذب این میزان چغندرقند، به کارخانه جدید قند نیاز دارد.
استان خوزستان به تنهایی ۴۰درصد نیاز کشور به شکر را تامین می‌کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.