به گزارش ایرنا رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سه شنبه در ششمین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در محل استانداری خوزستان برگزار شده در خصوص اینکه چرا برای دومین بار احیای محور گردشگری منطقه هفت شهری اهواز در این شورا ارائه می شود، گفت: طی دو سال گذشته شوراهای تصمیم سازی را متشکل از ذینفعان بخش خصوصی، خبرگان دستگاه‌های اجرایی و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در استان تشکیل داده‌ایم که با کمک این مثلث سه ضلعی بتوانیم تصمیم گیری های صحیحی را در حوزه های مختلف شاهد باشیم تا چالش هایی که استان با آنها رو به رو است را به شکل کارشناسی تری مورد بررسی قرار بدهیم.

وی افزود: چنانچه برخی مسائل در کارگروه های ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان مورد کم توجهی قرار بگیرد و یا بررسی نشود شورای برنامه‌ریزی راسا ورود می کند و اگر لازم باشد با پشتوانه شوراهای خبرگان برنامه ریزی و توسعه تصمیم گیری توصیه هایی را به دستگاه های ذیربط ارائه می کند تا بتوانیم از این ظرفیت خوب تصمیم سازی در همه ابعاد بهره برداری کنیم.

حاجتی یادآور شد: به همین منظور، احیای محور گردشگری منطقه هفت شهری اهواز به صورت تخصصی مورد بررسی مجدد قرار می گیرد تا کارگروه هایی که به آن توجه لازم را نداشته اند، حساسیت بیشتری نسبت به این موضوع پیدا کنند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان با اشاره به بی توجهی کارگروه های زیربنایی و گردشگری استان نسبت به این طرح، گفت: دستگاه های متولی توجه داشته باشند که طرح های مصوب در شورای برنامه ریزی برای تصمیم سازی است که از جمله آن احیای محور گردشگری منطقه هفت اهواز است.

وی ادامه داد: استان خوزستان و بخصوص کلانشهر اهواز باید با سرعت بیشتری به سمت احیای بافت تاریخی و بازآفرینی شهری حرکت کند و در حال حاضر منطقه هفت از ظرفیت لازم برای این موضوع برخوردار است اما باید بر اساس فاز بندی هایی که صورت می گیرد؛ دستگاه های اجرایی به وظایف خود در این راستا اقدام کند.

دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان با بیان اینکه بافت فرسوده به تنهایی قابلیت این را دارد که بخش مهمی از معضلات فرهنگی و اجتماعی را در استان برطرف کند، گفت: در این بین اگر قرار باشد افرادی از آن منفعت ببرند باید این نفع در ابتدا متوجه خود اهالی آن منطقه باشد.

گام اول در کارگروه امورزیربنایی

مدیرکل راه و شهرسازی استان خوزستان با اعلام بی اطلاعی از چنین طرحی، گفت: این اداره کل از احیای این محور حمایت می کند اما اینکه چرا راه و شهرسازی از وجود چنین مصوبه و طرحی بی اطلاع است، جای تعجب دارد.

رضا رضایی تصریح کرد: موضوع مطرح شده یک بحث تخصصی است که گام اول اجرایی شدن آن منوط به طرح در کارگروه امور زیربنایی است.

وی با اشاره به اینکه دبیری این کارگروه بر عهده راه و شهرسازی استان است، افزود: علاوه بر این نیز بخشی از این کار به بازآفرینی شهری مربوط است که باید در حوزه راه و شهرسازی مقدمات آن فراهم شود تا با جدیت بیشتر مورد پیگیری قرار بگیرد.

اهمیت حفظ اصالت بافت های با ارزش

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: در راستای حفاظت از آثار تاریخی در حوزه منطقه هفت اهواز، مقدمات ثبت بافت نیوساید اهواز را در فهرست آثار ملی مهیا کرده و پرونده مربوط به آن در وزارتخانه تشکیل شده است.

احمدرضا حسینی بروجنی با تاکید بر اهمیت حفاظت از اصالت بافت های تاریخی، گفت: این موضوع هیچ منافاتی با اینکه بناها به بخش خصوصی یا هر ارگان دیگری واگذار شوند، ندارد.

وی به بخش دیگری از آثار با ارزش تاریخی معاصر در منطقه هفت اهواز اشاره کرد و گفت: بافت منطقه عامری جزو محدوده های با ارزشی است که مصوب شده و برای آن ضوابطی نیز تعیین شده و در این رابطه اقداماتی هم صورت گرفته که نمونه آن حسینه عامری است که احیاء و بهره برداری از آن مستلزم اعتبارات بیشتری به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

حسینی بروجنی در خصوص پارک کوهساران در این منطقه، گفت: حریم این پارک در استان به تصویب رسیده و پرونده آن به وزارت میراث ارسال شده تا ابلاغ نهایی صورت بگیرد.

بررسی احیا محور گردشگری منطقه هفت در اولین کارگروه زیربنایی

 معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان نیز با بیان اینکه تا کنون هرچه درباره این طرح ارائه شده بود به صورت شفاهی انجام شده، گفت: این منطقه یکی از مناطق محروم اهواز است که می توان برای بافت موجود آن از جهت های مختلف برنامه ریزی هایی کاربردی انجام داد.

فاضل عبیات ادامه داد: مطرح کردن این موضوع در شورای برنامه ریزی و توسعه استان باعث جلب توجه اعضای کارگروه های مربوطه شده و تلاش می شود تا در اولین جلسه کارگروه امور زیربنایی استان که به زودی قرار است تشکیل شود به احیا محور گردشگری منطقه هفت اهواز اختصاص پیدا کند.

وی تصریح کرد: با هماهنگی که صورت می گیرد سعی میکنیم تا زمان بندی مناسبی برای اجرای آن درنظر گرفته شود.

منطقه ۷ اهواز به عنوان یکی از مناطق کم برخوردار دارای جاذبه های تاریخی مختلفی است و تعداد زیادی از جنبه های تاریخی اهواز در این منطقه قرار دارد که با ایجاد محور گردشگری در آن محوطه های تاریخی موجود به مولدهای اقتصادی جذابی تبدیل خواهند شد.

۹۹۳۱/۶۰۶۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.