به گزارش ایرنا روستای چال منار در دامنه کوه منار و در دل طبیعتی بکر و کوهستانی واقع شده و دارای آب وهوای نیمه ییلاقی است.
جاده اصلی اندیکا - شهرکرد تا اوایل دهه ۸۰ از این مسیر عبور می کرد اما پس از احداث تونل دلا از این مسیر بیشتر به عنوان یک جاده روستایی و ایلراه عشایری استفاده می شود.
با وجود وعده های مسئولان برای عمران و توسعه این روستا، اما تاکنون وعده های مسئولان برای زدودن زنگار محرومیت عملی نشده است.
مسئولان تاکنون فقط وعده داده اند
یکی از اهالی این روستا در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بارها مسئولان اندیکا به این منطقه سفر کرده و برای عمران و آبادی در این منطقه وعده هایی دادند اما متاسفانه تاکنون وعده آنها عملی نشده است.
صادق صادقی افزود: تیرهای برق از سال ۷۸ تاکنون در این روستا بدون برق باقی مانده و در گذر زمان بیشتر این شبکه فرسوده و یا کابل های آن توسط سودجویان سرقت شده است.
وی ادامه داد: سال ۹۵ نیز پروژه برق رسانی به این روستا مجدد توسط اداره برق اندیکا مصوب شد اما با وجود وعده های داده شده به دلیل آنچه که تامین نشدن اعتبار بیان شده اجرا نشده است.
چال منار گویا فراموش شده است
رییس شورای اسلامی روستای چال منار نیز گفت:با توجه به اینکه جاده اصلی این روستا در فصل زمستان مسیر تردد اهالی بیش از ۱۰ روستای منطقه است، قرار بود از رگ منار تا سرحونی بهسازی شود اما متاسفانه مسئولان به راحتی از کنار وعده های خود می گذرند.
لهراسب صادقی افزود: این جاده مسیر کوچ عشایر نیز می باشد و از نظر پدافند غیر عامل به عنوان یک جاده جایگزین در مواقعی که جاده اصلی شیمبار - اندیکا زیر آب می رود قابل استفاده است.
وی ادامه داد:یکی دیگر از مشکلات این روستا نبود لوله کشی آب و بهسازی نشدن چشمه ها در سال های اخیر است.
رییس شورای اسلامی روستای چال منار گفت:با توجه به اینکه عشایر کوچ رو نیز از این چشمه ها استفاده می کنند در فصل تابستان و پاییز با کمبود آب شرب روبه رو هستیم.
وی افزود: به جرات می توان گفت غیر از کمیته امداد امام خمینی(ره)، هلال احمر و گاهی هم امور عشایر دیگر دستگاه های خدمات رسان گویا این روستا را فراموش کرده اند.
چال منار می تواند یک قطب گردشگری شود
یکی دیگر از اهالی این روستا نیز به خبرنگار ایرنا گفت:این منطقه در فصل زمستان برفگیر و در فصل بهار نیز طبیعت چشم نوازی دارد که در صورت ایجاد زیر ساخت ها به ویژه بهسازی راه دسترسی می توان آن را به یک قطب گردشگری تبدیل کرد.
عبداله صادقی افزود: برخی ساکنان این روستا به سمت شهرها مهاجرت کرده اند اما برخی با توجه به اینکه تنها درآمدشان دامداری است و توانایی خرید یا اجاره خانه در شهر ها را ندارند در روستا مانده اند.
وی ادامه داد:شاید یکی از بهترین راه حل ها برای محرومیت زدایی در این روستا احداث شهرک است اما گویا هیچ برنامه ای در این زمینه تدوین نشده است.
احیای جاده رگ منار در دستور کار اداره کل امور عشایر قرار دارد
مدیرکل امور عشایرخوزستان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: احیای جاده رگ منار و چال منار در دستور کار اداره کل امور عشایر قرار دارد و درصدد هستیم تا با تامین اعتبار پروژه آن را اجرا کنیم.
علی رحم کریمی افزود:در سند توسعه شهرستان اندیکا نیز این موضوع گنجانده شده و به جد پیگیر اجرای آن هستیم.
وی ادامه داد:برای بهسازی چشمه ها نیز که از نیازهای اساسی این روستا و عشایر کوچ رو است در نظر داریم امسال اقداماتی انجام دهیم.
بخشدار فرماندار وقت را متهم می کند
بخشدار چلو نیز در این زمینه گفت: بهسازی ۲ چشمه برای آب شرب ساکنان و آبشخور دام آنها از محل اعتبارات ارزش افزوده به فرماندار وقت پیشنهاد داده شد اما در فرمانداری این ۲پروژه حذف شد.
سعید بلدی افزود: برای بهسازی جاده اصلی آنها نیز پروژه ای با همکاری بخشدار مرکزی پیشنهاد شد اما آن هم متاسفانه بنا به صلاحدید فرماندار وقت اجرا نشد.
وی ادامه داد: با رایزنی با فرماندار فعلی، مقرر شده بهسازی چشمه های این روستا امسال انجام شود.
وی گفت: برای احداث پل دره شیرون نیز که ارتباط این روستا و حدود ۱۰ روستای دیگر را به مرکز بخش برقرار می کند امسال در کمیته برنامه ریزی شهرستان حدود ۱۳میلیارد ریال مصوب شده است.
چال منار امسال برق دار می شود
رییس اداره برق شهرستان اندیکا نیز گفت:پروژه برق رسانی چال منار با اعتباری حدود ۱۳ میلیارد ریال امسال اجرا می شود.
محمد نصیری افزود: تجهیزات مورد نیاز توسط شرکت توزیع برق تهیه و قرار است برای اجرا به پیمانکار سپرده شود.
اهالی این منطقه انتظار دارند مسئولان شهرستان اندیکا نسبت به برنامه ریزی برای محرومیت زدایی در این مناطق جدیت بیشتری داشته باشند و به وعده های خود جامه عمل بپوشانند.
گزارش ایمان صادقی حسنوند
۷۱۵۹ / ۶۰۳۷