غلامرضا شریعتی شامگاه شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: اظهارات منتشر شده به نقل از من در نشست امروز ستاد اربعین با چنین عنوانی به هیچ وجه صحت ندارد.
وی با تاکید بر اینکه بخش ایرانی تالاب هورالعظیم آبگیری و مرطوب است، ادامه داد: در بخش عراقی تالاب، مقامات این کشور از ورود آب ناشی از سیلاب اخیر استان خوزستان جلوگیری کرده که بخش عمده ای از آن عامل ریزگردهای اخیر استان خوزستان بوده است.
رئیس شورای تامین خوزستان با اشاره به اینکه در این منطقه از خاک عراق علاوه بر اینکه فعالیت نفتی وجود دارد به عنوان یک کانون ریزگرد عمل می کند، افزود: در سیلاب اخیر حوضچه های نفتی موجود مربوط به بخش ایرانی در هور آبگیری شده است و شرکت ملی نفت ایران در این خصوص ممانعتی نداشته است.
شریعتی یادآور شد: پیش از این نیز در خصوص فعالیت های نفتی در بخش عراقی هورالعظیم به رسانه ها توضیح داده بودم و این شرکت ها برای حفاظت از تاسیسات از ورود آب جلوگیری کرده اند و این درحالی است که پیش از این وزارت خارجه ایران در این باره وارد مذاکره با کشور عراق شده بود.
وی توضیح داد: مقامات عراقی با درخواست های کشور ایران مبنی بر ورود آب به بخش های مختلف تالاب به جز منطقه مذکور موافقت کردند.
بر اساس این گزارش، نماینده عالی دولت در استان خوزستان جمعه هفته گذشته (20 اردیبهشت ماه) در شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان خرمشهر اعلام کرد که به منظور تخلیه بخشی از سیلاب خوزستان با اقدامات دیپلماتیک صورت گرفته ، کشور عراق با ورود 100 متر مکعب آب از سمت خوزستان به رودخانه دجله موافقت کرد ولی از ورود آب به نهر عدن و هدایت آن به سمت اروند رود مخالفت کرد.
تالاب مرزی هورالعظیم در جنوب غربی کشور، در خوزستان قرار دارد که یک سوم از آن در ایران و دوسوم در عراق واقع است.
هورالعظیم در تابستان سال گذشته هیچ آبی از کرخه و دجله (منابع تغذیه کننده اش) دریافت نکرده بود.
9931/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.