به گزارش ایرنا در ساعت 14 امروز همچنین ورودی به سد کرخه 2 هزار و 287 مترمکعب درثانیه و حجم ذخیره این سد 6 میلیارد مترمکعب است.
حجم نرمال این سد 5.2 میلیارد مترمکعب است. تراز مخزن آن 224 متر است که در حدود 4 متر از تراز نرمال بالاتر است.
نگرانی از شرایط خاص سد کرخه در روزهای اخیر منجر به انتشار شایعاتی درباره ایجاد شکستگی در این سد شده که سازمان آب و برق آن را تکذیب کرده است. پخش مستقیم و مستمر، تصاویر سد کرخه از صدا و سیمای خوزستان، به این حساسیت ها دامن زده است.
سد دز همچنین امروز 2.4 میلیارد مترمکعب دارد؛ ورودی به این سد یک هزار و 549 و خروجی آن یک هزار و 714 مترمکعب در ثانیه است.
ورودی سد دز نسبت به دیروز که 2 هزار مترمکعب درثانیه بوده، 300 مترمکعب درثانیه کاهش داشته است.
ورودی به سد گتوند علیا (آخرین سد بر روی رودخانه کارون) نیز یک هزار و 646 و خروجی آن یک هزار و 404 مترمکعب در ثانیه است و ذخیره فعلی آن در حدود 4.2 میلیارد مترمکعب است.
سد مارون با یک میلیارد مترمکعب ذخیره، امروز 264 مترمکعب درثانیه ورودی و 200 مترمکعب درثانیه خروجی داشته است.
خروجی سد کرخه از ساعت 14، روز 13 فروردین به 2 هزار مترمکعب برثانیه افزایش یافته بود. این در حالیست که متوسط خروجی این سد 400 تا 500 مترمکعب برثانیه بوده است. به گفته مشاور مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، خروجی سد کرخه در سال های اخیر بسیار کم بود و با توجه به خشکسالی طولانی در 10 سال گذشته، برای نخستین بار که خروجی آن به 150 مترمکعب برثانیه رسیده بود، مشکل ساز شده بود.
در پی طغیان رودخانه های کرخه و دز و افزایش خروجی از سدها، به ساکنان 182 روستا و 6 شهر استان اخطار داده شده که منازل خود را تخلیه کنند.
به گفته رحمانی فضلی وزیر کشور 400 هزار نفر در خوزستان در معرض سیل هستند.
تا کنون تعدادی از روستاهای شوش، اهواز، شوشتر، کارون و حمیدیه به زیر آب رفته و شهرستان های دشت آزادگان، هویزه و باوی نیز در معرض سیلاب هستند.

9754/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.