جشنواره سفرنگاری دزفول گرام به منظور انعکاس جاذبه های گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول در فضای مجازی، آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، عظیمی رئیس شورای شهر دزفول، در مراسم افتتاحیه جشنواره سفرنگاری دزفول گرام که پیش از ظهر امروز سه شنبه ۲۱ اسفند ماه در شهر باستانی دزفول برگزار شد، ضمن خوشامد گویی به حاضرین ، اظهار کرد: دزفول پایتخت مقاومت و ایثار در دوران دفاع مقدس است شهری که ۸ سال میزبان جان بر کفان دفاع از میهن بود.
وی افزود: دزفول شهری چهار فصل و دارای قدیمی ترین پل استوانه ای جهان است که با ۱۷۵۰ سال قدمت همچنان در حال استفاده است. شهرسازه های آبی و جاذبه های گردشگری و شهر آجر ها و بافت کهن که هنوز حیات در آن جریان دارد.
عظیمی گفت: دزفول منزلگاه رودخانه زلال دز، مساجد تاریخی و دارالمومنین فقها، علما و صنایع دستی و .... است؛ امیدوارم شما سفیران خوبی برای مردم و شهر دزفول در شناساندن جاذبه های گردشگری این شهر باشید.
در ادامه این مراسم سرافراز، مسئول کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر دزفول تصریح کرد: معرفی دزفول یا هر شهری معرفی ایران است و قلم و دوربین و کار شما خبرنگاران و عکاسان در این راستا بسیار مؤثر است.
وی اظهار امیدواری کرد و گفت: نتایج حاصل از تلاش های شما در این جشنواره برای مردم و شهر دزفول قطعا خیر و برکت به همراه خواهد داشت، چرا که حضور هر گردشگر موجب ایجاد چندین شغل خواهد شد.
سرافزار ضمن اظهار خوشحالی از حضور بسیاری از بزرگان حوزه گردشگری و هنرمندان در این جشنواره تصریح کرد: اولین دانشگاه دنیا، "جندی شاپور" در دزفول بنا و ثبت جهانی شده است که نشان دهنده سابقه فرهنگ و ادب و علم و تاریخ این شهر است.
مسئول کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر دزفول ادامه داد: جائیکه قریب به ۲ هزار سال پیش دانشگاه وجود داشته بیانگر تمدن غنی و صادر کننده فرهنگ و علم به دنیاست.
وی خاطرنشان کرد: ما از این گنجینه ها در گوشه کنار ایران عزیزمان زیاد داریم که با تلاش، هنر، همت و انعکاس شما شرکت کنندگان می توانیم ایران را بهتر از آنچه که هست معرفی کنیم.
در ادامه آرش نور آقایی عضو هیأت مدیره فدراسیون جهانی راهنمای جهانی راهنمایان گردشگری، ضمن تشکر از شرکت کنندگان و حاضرین عنوان کرد: اسفند ماه بهترین فصل شهر دزفول است.
وی با اشاره به اینکه ما در کشوری زندگی می کنیم که مشکلات فراوانی دارد، بیان کرد: امروز همه از مشکلات گرانی گوشت و مایحتاج و مشکلات سیاسی و بدهی های خود حرف می زنند، ولی ما معتقدیم اگر درگیر مشکلات حال حاضر بشویم معضلات مهم آینده را نخواهیم دید.
نور آقایی خاطرنشان کرد: ما در اینجا گرد هم جمع شدیم که نگاهی به آنچه که ممکن است مسئله بعدی کشور باشد، داشته باشیم.
وی با اشاره به حرکت دنیا به سمت تولید محتوا، تصریح کرد: ما نیز باید به این سو گام برداریم و بدانیم گاهی اوقات نپرداختن به تکنولوژی هایی که در تولید محتوا مهم است ما را در معرفی کشور خود از دنیا عقب می اندازد.
عضو هیأت مدیره فدراسیون جهانی راهنمای جهانی راهنمایان گردشگری گفت: در حالی که همه درگیر مشکلات حال حاضر کشور هستند، ما بصورت خلاقانه به سمت حل معضلی حرکت می کنیم که در آینده می تواند حلال مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور باشد آنکه آینده را می بیند میتواند به عنوان مصلح اجتماعی مطرح شود.
نور آقایی در ادامه به شرکت کنندگان توصیه کرد: قوانین جامعه بومی را رعایت کنید که بازخورد منفی از این جریان ایجاد نشود، چرا که ما در نظر داریم این جشنواره را در شهر های دیگر با شرکت کنندگان بیشتر و گستردگی افزون تر اجرا کنیم.
وی با بیان اینکه ما وارد شهری شدیم که به شهر آجر ایران شهرت داشته، تاکید کرد: هر آجر این شهر حاوی یک قصه است و ما از شما میخواهیم که این قصه تعریف کنید.
عضو هیأت مدیره فدراسیون جهانی راهنمای جهانی راهنمایان گردشگری افزود: باید با افراد سازنده صنایع دستی، کاربرد آن صنعت و پرداختن به پیشینه آن داستان بسازید، چرا که همین افراد سازنده خرده فرهنگ هایی هستند که بسیار مهم است.
نور آقایی ضمن بیان این نکته که از اطلاعات کپی شده و ویکی پدیایی بپرهیزید، تاکید کرد: ما در نظر داریم روح این شهر را از لای جرز آجر هایش بیرون بکشیم، برای ما پرداختن به این مسئله مهم است.
وی در معرفی داوران این جشنواره تصریح کرد: پژمان نوروزی، پزشک و طراح موزه در ایران -مسیح شریف، از بزرگان صنعت گردشگری و تولید محتوا در حوزه تصویر- ستایش فرجی، اولین و تنها ایرانی کارمند سازمان جهانی جهانگردی-شادی گنجی، دکترا باستان شناسی، کسی که برای دنبال کنندگانش در فضای مجازی بصورت علمی وقت می گذارد و بنده ۵ داور این جشنواره هستیم.