سرپرست اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با بیان این‎که دو میلیارد ریال اعتبار در سال جاری برای حفاظت، مرمت و کاوش محوطه گندی‎شاپور دزفول اختصاص یافته است، گفت: احیاء این محوطه در قالب طرح‎های مرمتی انجام خواهد شد.

به گزارش‌خبرنگار ایلنا از خوزستان، سیدحکمت‎اله موسوی در نشست هماهنگی دومین کنگره بین‎المللی گندی‎شاپور که با حضور سید محمدعلی قاضی دزفولی امام‎جمعه دزفول، عباس پاپی‎زاده نماینده دزفول در مجلس شورای‌اسلامی، محمد حیدری فرماندار دزفول و محمدرضا عصاری رئیس دانشگاه صنعتی جندی‎شاپور، در محل دانشگاه صنعتی گندی‎شاپور دزفول برگزار شد، ضمن اعلام آمادگی برای هرگونه همکاری در راستای برگزاری کنگره بین‎المللی گندی‎شاپور دزفول، اظهار داشت: ثبت ملی آثار تاریخی از سال 1309 آغاز شد که گندی‎شاپور دزفول به دلیل اهمیت تاریخی فراوان در ابتدا در سال 1310 به ثبت ملی درآمد و 75 سال بعد در سال 1385 نیز عرصه و حریم آن مشخص شد.

سرپرست اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان ادامه داد: تشکیل پایگاه حفاظت و پژوهش محوطه تاریخی گندی‎شاپور یکی از اقدامات خوبی بود که باعث به سرانجام رسیدن روند حفاظت و مرمت این محوطه ارزشمند تاریخی می‎شود.

وی با بیان این‎که امسال دو میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی اداره ‎کل میراث فرهنگی خوزستان برای حفاظت، مرمت و کاوش محوطه تاریخی گندی‎شاپور دزفول اختصاص یافته است، افزود: علاوه بر اقدامات زیرساختی، برنامه‎های دیگری نیز مدنظر است که باید مجوزهای آن‎ها از پژوهشکده باستان‎شناسی کشور گرفته شود؛ ضمن این‎که احیاء این محوطه در قالب طرح‎های مرمتی انجام می‎شود.

م

موسوی اظهار امیدواری کرد: با احیاء این محوطه تاریخی زمینه گردشگری و استفاده از جاذبه‎های بی‎نظیر شهرستان دزفول فراهم شود؛ زیرا وجود بافت آجری، پل ساسانی، سازه‎های آبی و جاذبه‎های طبیعی منجر به جذب گردشگران بسیاری خواهد شد.

سرپرست اداره‎کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان افزود: می‎توان در حاشیه کنگره بین‎المللی گندی‎شاپور با دعوت از سازمان‎های مردم‎ نهاد و تورلیدرهای سراسر کشور زمینه معرفی و جذب گردشگر به این منطقه تاریخی را فراهم و تورهای گردشگری را به این منطقه هدایت کرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‎های خود با اشاره با اشاره به پیشرو بودن دزفول در حوزه صنایع دستی‎ نظیر کپوبافی و خراطی، گفت: در حال بررسی و تلاش هستیم تا خراطی دزفول را که تنها اثر دارای مهر اصالت جهانی یونسکو در خوزستان است، به ثبت جغرافیایی یونسکو درآوریم.

موسوی ضمن اشاره به این‎که تسهیلاتی به صنعتگران صنایع دزفول اختصاص می‎یابد، بیان کرد: می‎توان اعتباری برای احداث بازارچه صنایع دستی در دزفول در نظر گرفت تا زمینه اشتغال و درآمدزایی از این راه فراهم شود.

گفتنی است، در این جلسه بر لزوم ادامه مطالعات تخصصی محوطه گندی‎شاپور، پژوهش‎ها و کاوش‎های باستان‎شناسی تا قبل از برگزاری همایش، ساماندهی زیرساخت‎های محوطه گندی‎شاپور اعم از جاده‎های دسترسی، تابلوهای معرفی و راهنمایی، ساماندهی منظر، محوطه و... تأکید شد.

همچنین اهم اقدامات انجام‎شده پایگاه گندی‎شاپور در حوزه‎های حفاطت، مرمت و پژوهش از جمله کاوش‎های باستان‎شناسی، مرمت ترانشه‎های کاوش، مرمت بنای یعقوب‎لیث، نصب تابلوهای معرفی و راهنما و... تشریح شد.

در پایان جلسه نیز مقرر شد در زمینه چاپ کتاب‎ها و مقالات مرتبط با گندی‎شاپور منابع بیشتری شناسایی و منتشر شوند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.