محمدنقی کاظمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مزایای کشت نشایی چغندرقند را کاهش 30 درصدی مصرف آب، یکنواختی سبز محصول، افزایش تولید و کاهش هزینه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه کشت نشایی این محصول بیشتر برای مناطق جنوبی استان در نظر گرفته شده است افزود: هم اکنون بیشترین سطح زیرکشت در شیروان و فاروج است که در جاجرم و اسفراین نیز کشت انجام خواهد شد.
کاظمیان به مشکلات کشاورزان در بحث نبود دستگاه نشاکاری چغندرقند در سال های گذشته اشاره ای کرد و گفت: امسال برای نخستین بار یک دستگاه نشاکار ریشه لخت چغندرقند در شیروان خریداری شده که این امر موجب استقبال چغندرکاران از این روش شده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: دستگاه نشاکار با 400 میلیون ریال اعتبار توسط بخش خصوصی خریداری شده که 50 درصد آن از محل یارانه ها بوده است.
به گفته کاظمیان سال گذشته کشت نشایی چغندرقند در سطح 23 هکتار از اراضی خراسان شمالی صورت گرفت که در هر هکتار 70 تن محصول تولید شده بود.
کشت چغندرقند بهاره خراسان شمالی در اردیبهشت ماه و برداشت آن از نیز در مهر تا آخر آذرماه انجام می شود.
به گزارش ایرنا پارسال دو هزار و 650 هکتار از کشتزارهای این استان زیر کشت چغندر قند بهاره رفته بود.
کارخانه قند شیروان یکی از قدیمی ترین واحدهای تبدیلی در خطه شمال شرق کشور است که ظرفیت اسمی تبدیل این واحد مصرف چهار هزار تن چغندر قند در شبانه روز است.
این کارخانه در 15 کیلومتری جاده شیروان بجنورد قرار دارد.
خراسان شمالی با ‎ 344هزار هکتار عرصه کشاورزی ‎ 307هزار هکتار زراعت با ‎ 32گونه زراعی و ‎ 38هزار هکتار باغ با ‎ 28گونه باغی دارد.
7186/3007/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.