به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری، محمدرضا صالحی با حضور در برنامه شب های اترک سیمای استان گفت: هم اکنون تسهیلات ارزان قیمت در بخش های مختلف برای استان آماده است و تعاونی ها، مشاغل خانگی، کارگاه ها، شهرک ها و نواحی صنعتی در اولویت برای دریافت این تسهیلات هستند که مردم می توانند برای استفاده از این مزایا به دستگاه های اجرایی مرتبط یا حوزه سرمایه گذاری اداره کل اقتصاد و دارایی و استانداری مراجعه کنند.
وی به برنامه ایجاد سالانه 950 هزار شغل در کشور طی سال های اجرای برنامه ششم توسعه اشاره داشت و افزود: با توجه به سهم حدود یک درصدی جمعیت خراسان شمالی در کشور، ایجاد اشتغال خالص برای 10 هزار نفر را هدفگذاری کرده ایم و برای تحقق این هدف تسهیلات ویژه ای در بخش های مخلتف از سوی دولت پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری در خراسان شمالی در ابتدای کار دولت یازدهم 14.4 درصد بود که در انتهای دولت یازدهم به حدود ده درصد و در سه ماهه تابستان امسال نیز به 9.9 درصد رسید.
وی تصریح کرد: نرخ بیکاری در خراسان شمالی اکنون تک رقمی شده و امیدواریم تا پایان سال در همین حدود حفظ شود و برنامه ما کاهش آن به 5 درصد تا سال 1400 است.
صالحی در ادامه به فعالیت های مختلف استان برای تحقق این هدف اشاره داشت و گفت: توجه به بخش های تولیدی و صنعتی مورد تاکید است ودر این راستا امسال 78 پروانه بهره برداری با هدف ایجاد اشتغال برای 1126 نفر اشتغال و با 119 میلیارد تومان سرمایه گذاری صادر و همچنین15 پروانه بهره برداری با ایجاد اشتغال برای 137 نفر و با اعتبار 15 میلیارد تومان اخیرا آغاز شده است.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی با اشاره به مثبت شدن تراز تجاری استان تصریح کرد: میانگین ماهانه صادرات استان 10.4 میلیون دلار است که در مقایسه با مدت مشابه 33 درصد رشد داشته و میانگین ماهانه واردات ما هم نسبت به گذشته 38 درصد کاهش یافته است.
صالحی افزود: در بخش صنعتی در یکسال گذشته توانستیم 29 واحد تولیدی راکد را فعال کنیم و 69 واحد صنعتی جدید را با ایجاد اشتغال برای 578 نفر با 59 میلیارد تومان اعتبار به بهره برداری برسانیم.
استاندار خراسان شمالی با تاکید بر این که کشاورزی اولویت و محور نخست برای رشد و توسعه استان است، بیان داشت: اعتبارات استانی این بخش در سال جاری 11 درصد افزایش یافت و برای طرح های آب و خاک، تولید کرم ابریشم و ایجاد توتستان تسهیلات کافی برای تعاونی ها وجود دارد و طرح های مختلف جذب سرمایه گذاری نیز مصوب شده است.
وی با تصریح این که شکاف تاریخی توسعه استان را با همت مردم و تلاش مسئولان می توانیم پر کنیم، خاطر نشان کرد: در نیمه نخست امسال خراسان شمالی در بحث تولید مکانیزاسیون بخش کشاورزی با 850 متقاضی و جذب 53 درصد منابع رتبه 5 کشوری در جذب ادوات و جایگاه 9 کشوری در جذب تسهیلات را کسب کرد.
به گفته وی، افزایش تولیدات آبزیان از 1600 تن به 1750 تن، اجرای طرح های نوین آبیاری برای 7 هزار هکتار اراضی و پیشنهاد پایلوت شدن خراسان شمالی در جلوگیری از اسراف به شورای فرهنگ عمومی، توسعه و اجرای شبکه های پایاب سدهای قزلداش و غلامان، مرمت و بهسازی قنوات، توسعه کشت نشایی، برپایی همایش ملی انگور برای معرفی انگور استان، برگزاری جشنواره زعفران، توسعه کشت گیاهان دارویی و باغات در اراضی شیبدار،تکمیل صدور مجوز زنجیره تولید گوشت مرغ، فعالسازی 29 واحد تولیدی راکد و بهره برداری از 58 واحد تولیدی جدید،افزایش دو برابری اعتبارات صندوق استانی حمایت از بخش کشاورزی و همچنین ایجاد این صندوق در 8 شهرستان از اقدامات مهم استان در بخش کشاورزی است.
صالحی به عملکرد استان در اجرایی کردن تبصره 35 قانون بودجه 95 اشاره کرد و افزود: حدود 5 هزار نفر برای حل مشکلات تسهیلاتی خود به شعب بانک های استان مراجعه کردند که 22 میلیارد تومان اصل پول به بانک ها بازگشت و نزدیک 10 میلیارد تومان سود و2.5 میلیارد تومان جریمه دیرکرد به تسهیلات گیرندگان بخشوده شد.
وی ادامه داد: امسال نیز27 میلیارد تومان برگشت سرمایه داشتیم و 13.5 میلیارد تومان سود و1.2 میلیارد تومان دیرکرد به تسهیلات گیرندگان بخشوده شد.
استاندار خراسان شمالی در ادامه به صنایع بزرگ استان هم اشاره ای داشت و با یادآوری این که بخشی از مالکیت این صنایع با بخش غیردولتی است، تصریح کرد: از آستان قدس انتظار می رود در تکمیل سیمان سمنگان بکوشد و هم چنین برای توسعه پتروشیمی بجنورد تحت عنوان اوره2 باید مجمع عمومی سهامداران، تشکیل و افزایش سرمایه مصوب شود تا با سهامداران فعلی یا سهامداران جدید از طریق بورس کار پیش برود.
صالحی به طرح راه آهن محور جوین- اسفراین به بجنورد و شیروان هم اشاره داشت و تصریح کرد: اختصاص 300 میلیون دلار اعتبار ارزی از منابع صندوق توسعه ملی به این طرح ریلی در سفر دولت به استان تصویب شد که در مرحله بانکی قرار دارد و با توجه به اعلام آمادگی معاون رئیس جمهوری مبنی بر صدور تضمین دولتی، امیدواریم با تسریع مراحل تبدیل منابع ارزی به ریالی این اعتبارات، سوت قطار در این شهرها بالاخره شنیده شود.
استاندار خراسان شمالی با یادآوری اختصاص 98 میلیارد تومان اعتبار به محور مواصلاتی جنگل گلستان با دستور رئیس سازمان برنامه و بودجه، از پیگیری ویژه تکمیل این محور با مساعدت وزیر راه تحت عنوان بزرگراه بهشهر به مشهد خبر داد و افزود: پیشنهاد کردیم که تخصیص اعتبارات این پروژه بر اساس تصمیمات و تعداد دستورهای گرفته شده در استان های چهارگانه گلستان، مازندران، خراسان رضوی و خراسان شمالی باشد تا مشکلات بجنورد به تونل گلستان واقع در حوزه خراسان شمالی زودتر برطرف شود.
صالحی برای تسریع در روند اجرایی محورهای ارتباطی داخلی مانند بجنورد-شوقان-سنخواست خواستار حضور سرمایه گذاران غیردولتی در این حوزه شد و تاکید کرد: راه به عنوان یکی از محورهای اولیه توسعه استان مطرح است و حضور سرمایه گذاران موجب توسعه و رونق استان خواهد شد.
وی درباره مباحث زیست محیطی و آلاینده ها در استان هم گفت: با فناوری های جدید امکان مبارزه با هر نوع آلاینده صنعتی وجود دارد بنابراین با حمایت از سرمایه گذاران و بهره مندی از راهکارهای نوین مقابله با این آلاینده ها از ایجاد هر نوع صنعت در هر مکان جغرافیایی استان استقبال خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: مردم بدانند که اگر آلاینده صنعتی یک کارخانه از حد مجاز خود خارج شود، قطعا تعلیل خواهد شد.
وی به قابلیت های استان در حوزه انرژی خورشیدی هم اشاره داشت و گفت: با توجه به ظرفیت های استان سعی داریم تا خراسان شمالی به عنوان پایلوت استفاده از انرژی خورشیدی در کشور مطرح شود و تا 310 مگاوات ظرفیت تولید برق خورشیدی در استان امضا شده و یا در دست اجراست.
نمانیده عالی دولت در خراسان شمالی افزود: طرح های سرمایه گذاری حوزه انرژی خورشیدی و معیشت پایدار مددجویان استان در دست اجراست و تفاهم نامه های لازم مبنی بر پرداخت وام خرید پنل های 5 کیلوواتی از کارخانه تولید کننده با ضمانت دستگاه های حامی و بازپرداخت این تسهیلات از محل مستمری مددجویان و خرید تضمینی برق مازاد تولیدی توسط شرکت برق منطقه ای استان امضاء شده است.
صالحی خاطرنشان کرد: تابستان امسال 5 پنل خورشیدی در اختیار عشایر استان به شکل آزمایشی قرار گرفت و تا دهه فجر 500 پنل سیار برق خورشیدی به عشایر واگذار می شود.
صالحی با دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی و تعاونی ها برای کمک به رشد تولید و رونق اقتصادی ابراز امیدواری کرد که فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بجنورد و گمرک آن تا دهه فجر امسال بهره برداری شود تا در این مسیر کمک حال سرمایه گذاران و تولیدکنندگان و تجار باشد.
وی رسیدگی به مباحث آسیب های اجتماعی را از دیگر اولویت های استان دانست و بیان داشت: کاهش 25 درصدی معتادان در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است و بر این مبنا فرصت 100 روزه به کارمندان معتاد استان داده شد.
وی ادامه داد: اکنون با اتمام این فرصت برخی برای درمان به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده اند و مابقی نیز باید اقدام کنند و در صورت سرپیچی از طریق هیات های رسیدگی به تخلفات اداری با آنان برخورد خواهد شد.
وی شمار کارمندان معتاد را 6دهم درصد بیان کرد.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد یک روستای فاقد بیکار، روستای هدف گردشگری و روستای سبز و هم چنین بوستان ویژه بانوان در هر شهرستان از برنامه های استان در سال آینده است.
صالحی در این برنامه هم چنین با اشاره به وقوع زلزله 5.7 ریشتری 23اردیبهشت سال جاری و اذعان به تاخیر در ابلاغ تسهیلات دولتی تصریح کرد: با اتمام آواربرداری و امدادرسانی به آسیب دیدگان از همان روز نخست تلاش شد با استفاده از منابع داخلی استان کار بازسازی پیش برود و با توجه به تمهیداتی که از قبل پیش بینی شده بود، از ظرفیت بیمه ها هم برای جبران بخشی از خسارت استفاده شد و طی 6 ماه سپری شده از زلزله خراسان شمالی تاکنون حدود هزار واحد مسکونی پایان کار گرفته است و هیچ خانواری نداریم که الان زیر چادر باشد و هم چنین مقدمات جا به جایی کلی دو روستای روی گسل فراهم و حدود 5600 تن سیمان رایگان هم در 59 روستای زلزله زده توزیع شده است.
وی مطرح کرد: انتظار ما از مردم در بحث مقاوم سازی توجه به موضوع مقاوم سازی، تشدید نظارت ها و استفاده از مصالح استاندارد است.
وی درخصوص موشوعات مرتبط با حوزه بهداشت و درمان هم از پیگیری ویژه برای ارتقای هر چه بیشتر امکانات درمانی تخصصی در استان خبر داد و گفت: با جدیت دولت و حمایت نمایندگان مجلس، طرح تحول سلامت با قوت ادامه می یابد.
صالحی با ابراز گلایه از عملکرد بیمه ها در خصوص رسیدگی به مباحث مرتبط با مناطق زلزله زده گفت: پیگیر این موضوع از بیمه مرکزی هستیم.
استاندار خراسان شمالی، 24 ساعته شدن سیمای استانی اترک در آینده نزدیک را اقدامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: نقش رسانه ها به ویژه صدا و سیما در انعکاس نظرات مردم به مسئولان، ارائه عملکرد مسئولان به مردم و معرفی توانمندی های بالقوه استان بسیار موثر است.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.