بزرگ ترین نیروگاه برق خورشیدی کشور، امروز با حضور حمید چیت چیان وزیر نیرو در شهرستان جاجرم وارد مرحله ساخت و اجرا شد که استاندار خراسان شمالی پیش از این، از تبدیل این استان به الگوی نمونه توسعه انرژی های تجدید پذیر در کشور خبر داده بود.
استانداری خراسان شمالی، محمدرضا صالحی به عنوان مقام عالی دولت تدبیر و امید در استان تاکنون به دفعات، به ظرفیت های بالقوه این خطه در حوزه انرژی های بادی و خورشیدی اشاره کرده و از برنامه تبدیل این استان به پایلوت توسعه این انرژی های سازگار با محیط زیست خبر داده بود.
این تأکیدات، به ویژه در سفر زمستان گذشته تیم اقتصادی استان به اروپا و دیدار با نمایندگان شرکت هایی از آلمان، فرانسه و اسپانیا و نیز در نشست های مشترک با اعضای تیم تجاری و سرمایه گذاری آلمانی که خردادماه به این استان سفر کردند، پر رنگ تر شد.
سال گذشته نیز که خراسان شمالی با صدور یک سوم مجوزهای سرمایه گذاری خارجی مصوب یعنی 3 میلیارد و 378 میلیون دلار، در صدر فهرست استان های کشور جای گرفت، اعلام شد که بخشی از این رقم به طرح های حوزه انرژی های نو و تجدیدپذیر اختصاص دارد.
امروز نخستین پروژه از این نمونه طرح ها در جاجرم کلید خورد، نیروگاه 30 مگاواتی برق خورشیدی که تاکنون بزرگ ترین نیروگاه در نوع خود در کشور محسوب می شود، این واحد نیروگاهی با سرمایه گذاری و مشارکت شرکت های معتبری از اروپا ساخته و راه اندازی خواهد شد تا بخش عمده ای از حجم مصرف برق این شهرستان کویری واقع در جنوب خراسان شمالی و صنایع بزرگ آن منطقه، از جمله مجتمع آلومینای ایران را تأمین کند.
تایید کارشناسان سازمان انرژی های نو ایران و گواهی کارشناسان اروپایی که از سایت های مدنظر ساخت نیروگاه های برق خورشیدی در خراسان شمالی دیدن کرده اند، حاکی از وجود ظرفیت خدادادی و قابلیت های بالقوه فراوانی در این خطه است، در اغلب کشورهای اروپایی، میانگین بهره مندی مستقیم از نور خورشید روزانه اندکی بیش از سه ساعت است، این میزان برای بسیاری از مناطق خراسان شمالی به حدود هشت ساعت هم می رسد. این امر از یک سو موجب افزایش کارایی و بهره وری تولید برق خورشیدی و از سوی دیگر، باعث کاهش مخاطره پذیری سرمایه گذاری شرکت های فعال در حوزه انرژی های نو خواهد شد.
با این اوصاف، انتظار می رود با آغاز عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی جاجرم، مسیر حضور دیگر شرکت های داخلی و خارجی متقاضی سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر در این استان هموارتر از قبل شود.
در این راستا، پیگیری برای راه اندازی واحد تولید صفحات برق خورشیدی در خراسان شمالی با مشارکت شرکت های خارجی ادامه دارد و امید زیادی به تحقق آن می رود.
اگر طرح واگذاری دو هزار پنل خورشیدی سیار به عشایر استان را نیز در کنار تمام برنامه های این حوزه مدنظر داشته باشیم، آن گاه به این نتیجه می رسیم که خراسان شمالی ضمن جذب سرمایه های خارجی که در تزریق منابع مالی به اقتصاد رو به پیشرفت این خطه نقش بسزایی دارد، به تدریج در مسیر تبدیل شدن به استان سبز و دوستدار محیط زیست نیز در حال پیمودن گام های بزرگی است.
حمید چیت چیان وزیر نیرو هم در آیین افتتاح این نیروگاه خورشیدی در جاجرم با اشاره به اینکه خراسان شمالی قطب تولید انرژی پاک در کشور می شود گفت: آغاز عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی 30مگاواتی جاجرم با همکاری کشورهای ایران ، سوئیس، اسپانیا و فرانسه از دستاوردهای مهم برجام است که نشاندهنده توفیق دولت در جلب سرمایه گذاران کشورهای خارجی است.
به گزارش ایرنا امروز پنجشنبه با حضور وزیر نیرو عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی 30 مگاواتی با سرمایه گذاری یک شرکت سوئیسی در جاجرم خراسان شمالی آغاز و یکی دیگر از دستاوردهای برجام و برنامه های دولت در جذب سرمایه گذاری خارجی محقق شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با اشاره به اینکه برای 3 پروژه قابل بهره برداری با حضور وزیر نیرو 85میلیارد ریال هزینه شده است گفت: این شرکت در راستای پروژه های اقتصاد مقاومتی مبادرت به نصب دو هزار و 500 دستگاه کنتور فهام برای مشترکان غیرکشاورزی دیماندی و نصب 850 دستگاه کنتور فهام برای دیماندی مشترکان غیرکشاورزی استان کرده است.
علیرضا صبوری هدف از این طرح را مدیریت مصرف برق و کنترل بهینه برداشت آب از منابع زیر زمینی عنوان کرد.
به گفته وی چهار هزار و 300 مشترک این شرکت دیماندی است و مشترکان دیماندی 1.5 درصد از کل مشترکان و 46 ردصد از مسرف انرژی برق را به خود اختصاص داده اند.
به گزارش ایرنا سه شاخص تلفات، شاخص خاموشی و شاخص روستاهای برق دار جزء شاخص های مهم و اولویت دار شرکت های توزیع نیروی برق است که از این نظر هیچ روستای بالای 10 خانوار در این استان بدون برق نیست، در سال 95، 99.6 درصد روستاهای خراسان شمالی برق دار هستند.
در خصوص شاخص تلفات نیز این شاخص در سال 92، 12.28 درصد بوده است که در سال 95، به 9.35 درصد رسید این در حالی است که این شاخص در کشور 10.98 درصد است.
شاخص خاموشی در سال 92 ریال 239 دققیه بوده که این شاخص در سال 95 به 170 دقیقه رسیده است.
خراسان شمالی 321 هزار مشترک برق دارد، حجم طول شبکه در این استان نیز 11 هزار کیلومتر است.

*سایت ایرنای خراسان شمالی به نشانی http://www.irna.ir/nkhorasan ، کانال تلگرامی به نشانی https://t.me/irnabojnurd و صفحه اختصاصی ایرنای خراسان شمالی هم در اینستاگرام به نشانی https://www.instagram.com/irnabojnurd در دسترس همگان است.
هم چنین هموطنان گرامی دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را به نشانی https://t.me/irnaBOJ تلگرام کنند.
7184/ 3007/ 1744/ خبرنگار: محسن داوری ** تنظیم کننده: ربابه صانعی ** انتشاردهنده: علی اصغرافتاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.