زهرا بهروز آذر: ما تا امروز بیش از ۷۰ انتصاب در حوزه زنان داشته ایم که برای اولین بار بود بسیاری از این موقعیتها در اختیار زنان قرار میگرفت. به طور مثال رئیس هیئت نُظار بانک مرکزی امروز یک خانم هستند یا رئیس سازمان خصوصی سازی کشور ما امروز یک خانم هستند و این البته که شایسته تقدیر است و البته که این واقعاً تبعیض مثبت نبوده، بلکه عدالت استحقاقی بوده و شایستگیهایی بوده که در همه این سالها و در ذیل سیاستهایی که جمهوری اسلامی ایران داشته زنان توانستند پله پله مراتب رشد را طی کنند و شایستگیهایی پیدا کنند که در کنار برادرانشان، در کنار آقایان عزیز بتوانند بار اداره کشور و حل مسائل اجتماعی و اقتصادی را بردارند و کمک حال همه مردم ایران باشند و حال بهتری را برای کشور بسازند.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: ما باورمان در دولت چهاردهم بر این است که باید از همه ظرفیتها استفاده شود و طبیعتاً زنان در اولویت ما هستند.
به گزارش خبرنگار جماران، مشروح سخنان زهرا بهروزآذر در همایش تجلیل از بانوان برگزیده خمین که در سومین رویداد هفته فرهنگی خمین - بر آستان آفتاب برگزار شد، در پی می آید:
خیلی خیلی خوشحالم که خداوند این توفیق را به من داد که در ایام مبارک میلاد دو نور در اینجا در شهر زیبا، در شهر هزار شهید و در شهر با قدمت خمین باشم و واقعاً مایه افتخار من است. روز مادر و روز زن را خدمت یکایک شما تبریک میگویم.
مفصل اینجا راجع به سجایای جان هستی حضرت زهرا سلام الله علیها صحبت شد خیلی اوقات ما روایتهایی که میشنویم از ایشان روایتهایی است که شاید بیشتر به سمت خطبه فدکیه یا روزهایی میرود که آخرین روزهای زندگی ایشان بوده و ما کمتر توجه میکنیم در سیر زندگی ایشان در رابطه پدرانه و دخترانهای که با پیامبر اکرم(ص) داشتند، آنقدر این رابطه صمیمانه و متفاوت بود که لقب «ام ابیها» را ایشان گرفتند و مادر پدر خوانده میشدند. این برای یک دختری که شاید در آن سن نوجوان بوده خیلی تعبیر بزرگی است و نشان میدهد که مادری یک ویژگی است که حتی قبل از اینکه مادر بشود در وجود یک دختر نهاده شده، خلق و رفتاری است که بعداً تبدیل میشود به اینکه یک فرزندی بیاید و این مادری تجلی پیدا بکند و این در وجود تک تک دختران ما هست و میتوانند با پرورشی که در روح، شخصیت و نحوه نگرش خودشان ایجاد میکنند بتوانند این شایستگی را به حد اعلی برسانند و به مقام والای مادری دست پیدا کنند.
شاید خیلی اوقات ما مادر شده باشیم، فرزند هم داشته باشیم اما جایگاه مادری را پیدا نکرده باشیم، بلد نباشیم مادری کنیم، بلد نباشیم آن چیزی که از عشق و مهر در وجود ما گذاشته شده به فرزندانمان نثار بکنیم، نه فقط به فرزندان خودمان بلکه به همه فرزندانی که در این جامعه دارند زیست میکنند و من فکر میکنم این شاید مهمترین ویژگی است که ما باید از حضرت زهرا(س) در زندگیمان الگو بگیریم و در خودمان تقویت بکنیم.
این ابتکار رهبر کبیر انقلاب بوده که این روز را به نام زنان در ایران نامگذاری کردند، ما چند روز را در تقویممان داریم که همه مردم ایران این روز را به رسمیت میشناسند و همه با هم برای بزرگداشت و گرامیداشتش جشن میگیرند. بعضی از این روزها مثل نوروز، یلدا، اربعین، تاسوعا و عاشورا پیشینههای آئینی، اسلامی و فرهنگی قدمتدار دارد و تاریخش بسیار قدیمیتر از تاریخ جمهوری اسلامی ایران است اما روز زن که متناسب شده با روز میلاد حضرت زهرا(س) در همین انقلاب اسلامی نامگذاری شده و همه مردم ایران فارغ از اینکه چه دینی و مذهبی دارند و در کجای ایران زیست میکنند این روز را به رسمیت شناختند و همه با هم برای گرامیداشت مقام مادر و روز زن یکصدا و یکقدم همراه با هم فعالیت میکنند که این به نظر من خیلی خیلی ارزشمند است البته ما یک روز دیگر هم داریم در تقویممان که مردم از ما جلوتر هستند و آن روز پدر است. روز پدر را قبل از اینکه ما در تقویم نامگذاری کنیم مردم خودشان روز میلاد مبارک مولای عزیزمان حضرت علی علیه السلام را به نام مقدس پدر نامگذاری کردند و آنقدر جشن گرفتند و گرامی داشتند که ما در تقویم این روز را وارد کردیم که پیشاپیش به نوبه خودم ایام مبارک رجب را که در آستانه ورودش هستیم تبریک میگویم و روز مبارک پدر را به همه پدران عزیز و گرانقدری که در این جمع حضور دارند نیز تبریک میگویم.
دولت چهاردهم، دولت وفاق باورش بر این است که اگر میخواهیم ایران را همچنان محکم و قوی ببینیم و با آن چشماندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند که ایرانی هست بالا و جایگاه اول در منطقه، اگر میخواهیم به این نقطه برسیم برای پرواز به این نقطه به دو بال احتیاج داریم، زنان و مردان. ما امکان ندارد بتوانیم با یک بال به این قله برسیم و برای پرواز به هر دو بالمان احتیاج داریم. ما باید از همه ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور استفاده کنیم. زنان نیمی از سرمایههای فکری و تخصصی کشور ما هستند و میدانید الآن بیش از ۶۱ درصد ورودیهای دانشگاه را زنان به خودشون اختصاص دادند، بیش از ۷۰ درصد کادر درمان ما را شما زنان به خودتان اختصاص دادید، بیش از ۶۰ درصد کادر آموزش و پرورش ما که بار تربیت نسلهای ایرانساز ما را به عهده خواهند داشت شما زنان به خودتان اختصاص دادید، ۲۴ درصد اختراعات کشور امروز توسط زنان در حال ثبت شدن است چیزی که میانگین جهانی آن بین ۱۴ تا ۱۷ درصد است و ما از میانگینهای جهانی امروز در این حوزه بالاتر هستیم.
زنان امروز همان زنانی هستند که در انقلاب اسلامی به فرمایش رهبر کبیر انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری دوشادوش مردان و چه بسا در تأکیدی که حضرت امام داشتند بیشتر از مردان در عرصه حضور داشتند، در دفاع مقدس دوشادوش مردان حضور داشتند، ما حدود ۱۷ هزار زن شهید، جانباز و آزاده در کشورمان داریم، این فقط افرادی هستند که جان خودشان را فدا کردند و شما به این تعداد، به اندازه شهدا مادران شهدا، همسران شهدا و دختران شهدا را نیز اضافه کنید که در همه این سالها بار تنهایی و مسئولیت را به دوش کشیدند و تلاش کردند تا ایران عزیزمان ایرانی باشد که گوهر تابان بوده و در تمامی جهان بدرخشد.
ما باورمان در دولت چهاردهم بر این است که باید از همه ظرفیتها استفاده شود و طبیعتاً زنان در اولویت ما هستند. برای من افتخار بود که امروز در اینجا حضور داشتم.
به تدبیر استاندار محترم مرکزی یک خانم اینجا توانست در مقام بخشداری مسئولیت قبول کند. ما تا امروز بیش از ۷۰ انتصاب در حوزه زنان داشته ایم که برای اولین بار بود بسیاری از این موقعیتها در اختیار زنان قرار میگرفت. به طور مثال رئیس هیئت نُظار بانک مرکزی امروز یک خانم هستند یا رئیس سازمان خصوصی سازی کشور ما امروز یک خانم هستند و این البته که شایسته تقدیر است و البته که این واقعاً تبعیض مثبت نبوده، بلکه عدالت استحقاقی بوده و شایستگیهایی بوده که در همه این سالها و در ذیل سیاستهایی که جمهوری اسلامی ایران داشته زنان توانستند پله پله مراتب رشد را طی کنند و شایستگیهایی پیدا کنند که در کنار برادرانشان، در کنار آقایان عزیز بتوانند بار اداره کشور و حل مسائل اجتماعی و اقتصادی را بردارند و کمک حال همه مردم ایران باشند و حال بهتری را برای کشور بسازند.
إنشاءالله این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد و ما در این مسیری که دوستان فرمودند حتماً دغدغهمان دغدغه توسعه کارآفرینی خواهد بود چون که خواست شماست. در تقریباً همه نظرسنجیهایی که انجام میشود خواست زنان فارغ از اینکه خانهدار هستند یا نیستند آن است که بتوانند استقلال مالی و کفایت مالی بیشتری داشته باشند؛ برای اینکه از خانواده خودشان محافظت کنند و بتوانند کنار همسرانشان باشند که بار سنگینی از اقتصاد را به دوش دارند میکشند. لذا دوست دارند کمک بکنند به همسرانشان و فرزندانشان که رفاه بیشتری داشته باشند و این مطالبه را دارند که ما نیز در حوزه کارآفرینی کمک بکنیم.
ما حتماً در کنار شما هستیم. این کمک از سه جنس خواهد بود، بخشی ارائه مهارتهای کمک کردن به ارتقاء ظرفیتهای شناختی و مهارتهایی است که از جنس مهارتهای بنیادین است، اگر کسی میخواهد امروز وارد عرصه کارآفرینی و عرصه کسب و کار بشود باید بتواند نگرش مثبت، امیدوارانه و مبتنی بر حل مسئله، خلاقیت و نوآوری باشد، باید تحمل ابهام بالایی داشته باشد و تا این ویژگیها را نداشته باشد و این ویژگیها را چه زن و چه مرد در خودش تقویت نکرده باشد نمیتواند یک فعال اقتصادی قوی باشد و ما کمک خواهیم کرد با استفاده از ظرفیتهایی که در حوزههای روانشناسی و مشاوره کسب و کار وجود دارد کنار شما باشیم که بتوانید این مهارتهای بنیادی را در خودتان افزایش بدهید.
بخشی دیگر هم مهارتهای کسب و کار است. من یکی از خانمها را در بازدیدی که پیش از ورود داشتیم دیدم بسیار هنرمند بودند و محصولات بسیار فاخری داشتند اما دغدغهاش با وجود اینکه ظرفیت فروش در همینجا و شاید در بهترین نقطه فروش به لحاظ جذب مشتری را داشتند ولی همچنان دغدغه فروش را داشتند و این نشان میدهد که ما هنوز باید روی یکسری از مهارتها کار بکنیم، مهارتهای بازاریابی، مهارتهای بازاریابی دیجیتال، مهارتهای فروش در اینترنت، استفاده کردن از ظرفیتهای شبکههای مجازی، مهارتهای ارتباط با مشتری، مهارتهای قصه گفتن و... یکسری از موضوعاتی است که باید این دوستان در خودشان تقویت بکنند.
ما حتماً در کنار شما خواهیم بود و این را با هماهنگی که هم با استاندار محترم مرکزی و هم با نماینده شهرستان خمین در مجلس شورای اسلامی خواهیم داشت سعی میکنیم در این استان و در پایلوت اولمان بگذاریم و اینجا را پایلوت اول میکنیم که این اتفاق در این استان بیفتد.
بحث تأمین مالی سومین بخشی است که ما حتماً دنبال خواهیم کرد میدانیم یکی از مسائل جدی که شما زنان برای ورودتان به حوزه کسب و کار دارید بحث تأمین مالی و وثیقههاست. یک ظرفیتهایی از قبل بازشده که ما داریم سعی میکنیم این ظرفیتها را هم حفظ بکنیم هم إنشاءالله توسعه بدهیم. این هم تا آنجایی که بتوانیم حتماً در اختیار شما خواهیم گذاشت.
به هر حال ما همه تلاشمان را میکنیم تا شما بتوانید به بهترین نسخه خودتان تبدیل بشوید، دغدغههایی داشتید، دغدغههای مادرانهای برای بحث انعطافپذیری زمان کارتان، برای بحث نگهداری کودک در محیط کارتان و مهد کودکها، خوشبختانه خیلی از این موارد در قانون جوانی جمعیت دیده شده، خیلی از این موارد در ابلاغهای اخیری که سازمان امور اداری و استخدامی کشور ابلاغ کردند مطرح شده و ما آنها را با جدیت دنبال میکنیم.
إنشاءالله در تمامی ادارات آن چیزی که امروز به عنوان قانون تصویب شده حتماً باید به بهترین شکل اجرا بشود و برای مواردی که قانون نیست اگر در صلاحیت دولت باشد که بتوانیم از طریق آئیننامهها یا از طریق شیوهنامههایی حل و فصلش بکنیم این کار را میکنیم وگرنه حتماً به عنوان لایحه در اختیار مجلس خواهیم گذاشت تا شما زنانی که دغدغهتان مادر شدن و بحث جوانی جمعیت است هیچ مشکلی از این موضع نداشته باشید. البته که دولت وکیل شماست دولت به هر حال ظرفیتهایش محدود است و همه ما ظرفیتهایمان محدود است. ما باید سعی کنیم که تسهیلگر باشیم و مسائلی که شما دارید، شناسایی بکنیم. خیلی اوقات راه حلهایش را خود ما هم بلد نیستیم یعنی اگر با تکتکمان صحبت بشود بلد نیستیم اما اگر یک خرد جمعی باشد و یک گفتگوی جمعی شکل بگیرد میشود برای خیلی از این مسائل راه حل پیدا کرد.
من خواهشم این است که این جمع کمک بکند، هیئتهای اندیشهورز محلی، تشکیل بدهید و با هم گفتگو کنید راه حلهایی که ویژه استان خودتون است و ما میتوانیم ما از آنها استفاده بکنیم، ویژه شهرستان خودتان، ویژه بخش خودتون با حضور خانم نوروزی امیدواریم آنها تقویت بشود. کمک بکنیم که این موضوعات احصا بشود و گفتگو بر سر آنها شکل بگیرد و مناسبترین راهکارها را با هم به اجماع برسیم. ما هم کنار شما هستیم تا آنجا که بتوانیم إنشاءالله کمک میکنیم که این مسائل حل شود.