ناتوانی جوانان برای ازدواج، نبود توانایی جوانان برای پرداخت اجاره، از دست رفتن بخش قابل توجهی از درآمد جوانان بابت پرداخت اجاره خانه و ...از جمله معضلاتی است که ارتباط مستقیم با نداشتن مسکن اختصاصی بروز می کند.
به جرات می توان گفت اساسی ترین مشکل جوانان ایرانی برای ازدواج تهیه مسکن است. قیمت مسکن طی یک دهه گذشته و متاثر از تحولات ویرانگر اقتصادی در دولت نهم و دهم به صورت تصاعدی رشد کرد و بنابر اعلام دفتر برنامه ریزی مسکن وزارت راه و شهرسازی متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در کل کشور به 2 میلیون و 820 هزار تومان رسید به طوری که امروز تهیه یک باب مسکن معمولی برای جوانان ایرانی که از حمایت مالی خانواده برخوردار نمی باشند امری بسیار بعید است.
هر چند در سال های اخیر وام مسکن هم افزایش یافته است اما به دلیل اقساط سنگین در بازپرداخت عملا بسیاری از جوانان شانس استفاده از این وام را از دست می دهند.
حال با توجه به این شرایط یک جوان ایرانی بدون استفاده از وام مسکن پس از چند سال کار و تلاش می تواند صاحب یک باب مسکن معمولی شود؟ به فرض اینکه جوانان در کشور مشکل اشتغال نداشته و صاحب شغل باشند و همچنین قیمت مسکن هم طی سال های آینده بدون تغییر و به قیمت امروز (خرداد 1396) باقی بماند یک جوان ایرانی باید برای خرید یک واحد مسکن 60 متری در یکی از نقاط شهری کشور مبلغ 169 میلیون و 200 هزار تومان پرداخت کند.
حال با توجه به دستمزد سال 1396 که مبلغ 930 هزار تومان تعیین شده است اگر جوانی قصد خرید یک واحد آپارتمان 60 متری را در نقاط شهری داشته باشد باید 182 ماه معادل بیش از 15 سال دستمزد خود را به طور کامل پس انداز کند تا بتواند پس از 15 سال صاحب یک واحد مسکن 60 متری شود.
به عبارتی دیگر و با محاسبات فوق اگر جوانی خردادماه سال 1396 تصمیم به پس انداز حقوق خود جهت خرید یک واحد آپارتمان 60 متری بگیرد می تواند اوایل سال 1411 شمسی صاحب مسکن شود.
9855\1744 خبرنگار:امیر عوض زاده باغان **انتشاردهنده: علی اصغرافتاده
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.