هاشم فارابی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایستگاه های سینوپتیک هواشناسی در تمام شهرستان های استان، وضعیت جوی را ساعت به ساعت داده پردازی و مخابره می کنند.
ایستگاههای سینوپتیک که بر اساس ضوابط و مقررات سازمان جهانی هواشناسی فعالیت دارند موظف به اندازه‌گیری و تهیه مولفه های جوی و ارسال آن به شبکه مخابراتی در بازه های یک و یا سه ساعته هستند.
رئیس اداره تجهیزات اداره کل هواشناسی خراسان شمالی افزود: ایستگاه های سینوپتیک در فرودگاه بجنورد و 7 نقطه شهرستان های دیگر استان استقرار دارند.
فارابی اظهار داشت: 13 ایستگاه اقلیم شناسی تمام خودکار نیز در استان فعال است که در نقاط شهری و مراکز بخش ها نصب و راه اندازی شده است.
وی افزود: این ایستگاه ها قابلیت اندازه گیری وضعیت دما و رطوبت، فشار هوا، بارش، سمت و سرعت باد و میزان انرژی را داشته و لحظه به لحظه اطلاعات را مخابره می کنند.
وی اضافه کرد: همچنین 44 ایستگاه بارش سنجی نیز در مناطق روستایی استان نصب شده که به صورت خودکار وضعیت بارندگی ها را رصد می کنند.
وی گفت: در کنار این ایستگاه ها، 68 ایستگاه بارش سنجی دستی نیز در مناطق مختلف روستایی فعال است که توسط متصدی مربوط و کمک و همراهی مردم بررسی روزانه بارش را انجام می دهند.
فارابی با تاکید بر لزوم روزآمد کردن تجهیزات و حسگرهای اندازه گیری هواشناسی، این امر را نیازمند تامین اعتبارات کافی دانست.
وی افزود: سازمان هواشناسی جهانی، استانداردهای سختی دارد که نیازمند تجهیزات روز دنیا است و باید اعتبارات ارزی فراهم شود تا نیازهای تجهیزاتی این حوزه برطرف شود.
خراسان شمالی تنها استان کشور است که از وجود مرکز تحقیقات هواشناسی بی بهره است.
میانگین بارش سالانه استان خراسان شمالی حدود 240 میلی متر است.
این استان 344 هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد.
ط/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.