خطرهای ناشی از عدم استفاده صحیح از وسایل برقی و الکترونیکی، تصادف در کوچه و خیابان، وقوع زلزله و حوادث ناشی از کار از جمله حوادث احتمالی است که در این میان حوادث در محیط های کارگری و ساختمانی بیش از محیط های اداری و دیگر اماکن اتفاق می افتد.
طبق ماده 60 قانون تامین اجتماعی حوادث ناشی از کار، حوادثی هستند که به دلیل انجام یک کار یا در جریان کار رخ دهد و موجب فوت شده یا عضوی از بدن صدمه ببیند.
در این میان فعالیتهای ساختمانی، حفر چاه و گودبرداری یا کار با داربست، اسکلت آهن و جوشکاری جزو کارهای سخت شمرده می شود که حوادث، صدمات و تلفات بیشتری ممکن است داشته باشد.
هر روز اخباری مبنی بر فرو ریختن دیوار حین گودبرداری یا سقوط از ارتفاع که منجر به مرگ یا جراحات شدید می شود در رسانه ها و فضای مجازی منتشر می گردد که از آن جمله فوت یک کارگر ساختمان بر اثر گودبرداری بود که سوم مرداد در بولوار شهید موسوی قوچانی مشهد رخ داد.

* کاهش 75 درصدی حوادث ناشی از کار در خراسان رضوی
مدیر روابط کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تعداد حوادث اتفاق افتاده در این استان طی سه ماه نخست امسال 66 حادثه بود که نسبت به مدت مشابه پارسال که 259 حادثه بود 75 درصد کاهش دارد.
عطا متین فر افزود: همچنین تعداد کارگران مشمول قانون کار که در این مدت بر اثر حوادث ناشی از کار فوت شده اند چهار نفر بود در حالی که در مدت مشابه پارسال 15 نفر بر اثر این حوادث فوت کردند.
وی با بیان اینکه بازرسی های مستمر و ارائه آموزشهای لازم به جامعه هدف نقش موثر در کاهش حوادث ناشی از کار داشته است اظهار داشت: بازرسان کار این اداره کل در سه ماه نخست امسال با انجام 6 هزار و 660 فقره بازرسی از کارگاههای مشمول قانون کار بر اجرای صحیح آیین نامه های ایمنی کارگاهها و سایر مقرات قانون کار نظارت کردند.
وی گفت: به منظور افزایش بیشتر ضریب ایمنی در استان و مجموعه های مختلف صنعتی، تولیدی و خدماتی، برگزاری دوره های ایمنی و آموزش هایی با محوریت افزایش ایمنی در محیط کار به صورت روزانه انجام می شود.
متین فر افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی برای 567 نفر از مسئولین ایمنی شرکتها و کارخانجات، 462 نفر از کارفرمایان و هزار و 721 نفر از کارگران استان توسط گروه تحقیقات و تعلیمات حفاظت و بهداشت کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی از اقدامات بسیار موثر در افزایش حوزه ایمنی محیط کار طی سه ماه نخست امسال بوده است.

*هر فرد مسئول ایمنی خود است
رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران خراسان رضوی هم گفت: ماده 93 قانون کار مهمترین وظیفه مسئول ایمنی را راهنمایی برای کاربرد امور موثر در پیشگیری از وقوع حادثه در محل کار دانسته است.
هادی ابوی افزود: در کارگاههای بزرگ و ساختمانی می توان مسئول ایمنی به کار گماشت اما در کارهایی که یک نفر استاد و شاگرد دیوار کشی یا پلاک چینی می کنند خود کارگران هستند که باید مراقبت کنند و به نوعی هر فرد مسئول ایمنی و حفظ جان خود است.
وی اظهار داشت: در کارگاههای ساختمانی هم پس از آموزش توسط مسئول ایمنی، در نهایت خود کارگر است که باید ایمنی را رعایت کند.
وی گفت: مهمترین دغدغه کارگران، امنیت شغلی و معیشت است، کارگران علاوه بر اینکه باید امید به کار مستمر داشته باشند باید از حوادث احتمالی هم در امان باشند که این امر نیازمند مهارت و تبحر است.
ابوی با بیان اینکه حدود 84 انجمن صنفی در بخشهای حرفه و صنعت، پنج کانون تخصصی و یک مجمع نمایندگان با 36 هزار عضو در استان خراسان رضوی فعال است افزود: بیش از 80 درصد قراردادهای کارگران موقت است و شاید حدود 20 درصد آنها هم بیمه تکمیلی داشته باشند که این شرایط توجه بیش از پیش به کارگران را ضروری می سازد.
وی اظهار داشت: نقش کارفرما نیز در آموزش صحیح و الزام کارگر به انجام و رعایت نکات ایمنی پر رنگ است.

* 80 درصد حوادث به دلیل سهل انگاری است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی هم گفت: 80 درصد حوادث ناشی از کار در این استان مربوط به سهل انگاری است که از کارگر یا کارفرما نشات می گیرد.
محمد سنجری افزود: 78 درصد حوادث ناشی از کار در این استان نیز مربوط به نیروهای جوان 15 تا 35 ساله است.
وی اظهار داشت: مدرک تحصیلی 68 درصد این افراد کمتر از دیپلم است لذا باید در بخش آموزش نیروی جوان فعالیت بیشتری صورت گیرد.
وی گفت: پارسال 899 حادثه کار در خراسان رضوی رخ داد که 96 درصد آن برای مردان و چهار درصد برای زنان بود و بر اثر آنها در مجموع 911 نفر آسیب دیدند.
سنجری افزود: در مجموع پنج درصد حوادث ناشی از کار در این استان طی سال گذشته منجر به فوت، سه درصد منجر به قطع عضو و بقیه منجر به شکستگی و جراحت شد.
وی اظهار داشت: 51 درصد حوادث در حوزه اقتصادی و 46 درصد حوادث منجر به فوت ناشی از کار مربوط به صنعت ساختمان بود.
وی گفت: 35 درصد علل وقوع حوادث در صنعت ساختمان هم مربوط به سقوط از ارتفاع بوده است در حالی که با آموزش کارگر، دادن ابزار کار به ویژه کمربند ایمنی از سوی کارفرما این حوادث کمتر می شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: طی 2 سال اخیر تعیین صلاحیت ایمنی پیمانکاران در دستور کار این اداره کل قرار گرفته و در این چارچوب به 300 پیمانکار گواهی تعیین صلاحیت ایمنی داده شده است.
7507 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.