محمودرضا برازش روز دوشنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در مورد شانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) که در دهه کرامت برگزار می شود، افزود: طی 15 دوره گذشته برگزاری این جشنواره به جنبه اقتصادی آن توجه نشده و از محل تولیدات این جشنواره درآمدزایی صورت نگرفته است.
وی بیان کرد: با توجه به گستردگی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) که در 31 استان و کشورهای مختلف برگزار می شود، انتظارات از بنیاد امام رضا (ع) بسیار زیاد است اما در مقابل این بنیاد برای پاسخگویی به این انتظارات بودجه محدودی دارد.
وی اظهار کرد: همه نهادهای دست اندرکار برگزاری این جشنواره در استانها انتظار کمک مالی برای برگزاری برنامه های جشنواره امام رضا (ع) را دارند، از سوی دیگر همه استانها و سازمانها توقع دارند از هر برنامه حداقل 2 یا سه نفر به آیین اختتامیه دعوت شوند.
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) درباره پیشینه این جشنواره گفت: برای نخستین بار این جشنواره در قالب یک برنامه فرهنگی شعر در مشهد کلید خورد و از آنجا که بسیار مورد استقبال گرفت، سال بعد تعداد برنامه های جشنواره در مشهد به هشت مورد افزایش یافت که در ادوار بعدی گسترده تر شد.
برازش گفت: یکی از مهمترین توفیقات جشنواره امام رضا (ع) توجه دادن اقشار مختلف با مدل های متنوع به اهل بیت (ع) است لذا هر سال در برگزاری جشنواره امام رضا (ع) تلاش شد تا با توسعه کمی و کیفی، مشارکت مردم در این جشنواره و عمق تاثیرات آن بیشتر شود.
برازش اظهار کرد: در طول 15 دوره برگزاری جشنواره امام رضا (ع) آثار فرهنگی و هنری زیادی گردآوری شده که درصدد برآمدیم از امسال این دستاوردها را دسته بندی و در قالب نمایشگاهی در دهه کرامت به نمایش بگذاریم.
وی گفت: براساس سیاست های مشخص، بنیاد امام رضا (ع) به طور مستقیم نباید نسبت به نشر دستاوردها و آثار فرهنگی و هنری هر دوره جشنواره اقدام کند بلکه باید محرک سایر نهادها و مردم در این مورد باشد.

*بودجه 88 میلیارد ریالی بنیاد امام رضا (ع)
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی – هنری امام رضا (ع) گفت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بودجه امسال این بنیاد 88 میلیارد ریال است که تخصیص این بودجه تا پایان سال حدود 60 یا 65 میلیارد ریال خواهد بود.
برازش اظهار کرد: اگر برای پاسخگویی به انتظارات همه استانها و همه سازمانها برای برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری مرتبط با جشنواره به هر استان 500 میلیون ریال نیز اختصاص یابد کل این عدد 15میلیارد و 500 میلیون ریال می شود که باید هزینه برگزاری مراسم بزرگ اختتامیه جشنواره امام رضا (ع) را به این مبلغ افزود.
وی افزود: بخش عمده ای از بودجه این بنیاد به سمت حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری استانها چه در جشنواره و چه در طول سال سوق می یابد و بخشی نیز صرف هزینه های جاری برای نگهداشت و پرداخت دستمزد 30 نفر در تشکیلات این نهاد می شود.
وی گفت: هزینه بخشی از برنامه های جشنواره بین المللی امام رضا (ع) توسط مردم تامین می شود، به عنوان مثال فروشندگان گل برای گلباران حرم رضوی به عنوان یکی از برنامه های جشنواره امام رضا (ع) در فروش هر شاخه گل 70 درصد تخفیف اعمال می کنند.
وی اضافه کرد: برخی سازمان ها و شرکت های خدماتی نیز در دهه کرامت، خدمات خود را کمتر از نرخ مصوب ارائه می دهند.

*شانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع)
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی – هنری امام رضا (ع) گفت: شانزدهمین جشنواره امام رضا (ع) به مناسبت دهه کرامت از 23 تیرماه تا 2 مردادماه در 31 استان ایران و کشورهای مختلف جهان برگزار می شود.
برازش اظهار کرد: برنامه های این دوره از جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در قالب 13 جشنواره فرهنگی، سه جشنواره کتاب و کتابخوانی، 12 جشنواره هنری، 2 جشنواره سینمایی، سه جشنواره رسانه ای، سه جشنواره پژوهشی، پنج جشنواره دانشگاهی ، 9 جشنواره کودک و نوجوان و 13 برنامه ویژه برنامه ریزی شده است.
وی افزود: بخش بین الملل جشنواره نیز با محوریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری مجمع جهانی اهل بیت (ع) و جامعه المصطفی العالمیه و وزارت امور خارجه در کشورهای مختلف جهان برگزار می شود.
وی اظهار کرد: آیین افتتاحیه شانزدهمین جشنواره امام رضا (ع) اول ذی القعده در شهر قم و اختتامیه آن دوم مردادماه در برج سفید مشهد برگزار می شود.
وی افزود: مواجهه مسلمانان کشورهای مختلف با جشن های دهه کرامت بسیار عجیب و باورنکردنی است اما علاقه مندان به ائمه معصومین (ع) در جای جای جهان فراتر از مرزهای سیاسی و کشوری آماده به خدمت و برپایی جشن برای امام رضا (ع) هستند.
برازش گفت: در تلاش هستیم که بخشی از مراسم جشنواره امام رضا (ع) را به کارخانه ها و سازمان ها سوق دهیم تا آنان نیز سهمی در این دهه داشته باشند.
وی در باره خبرگزاری فرهنگ رضوی نیز گفت: بودجه برای توسعه خبرگزاری فرهنگ رضوی بسیار محدود است و تاکنون دفتر خبرگزاری در قم، شیراز، تهران و مشهد مستقر شده و در باقی جاها به صورت خرید خبری مدیریت می شود.
7489/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.