به گزارش ایرنا طبق مصوبه کارگروه فرهنگی اجتماعی استانداری خراسان رضوی قرار است هفته های فرهنگی سایر شهرستانهای این استان نیز بعد از اتمام ماه مبارک رمضان در مجموعه پدیده شاندیز واقع در شهرستان بینالود برگزار شود.

* هفته فرهنگی شهرستان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در توضیح این طرح گفت: هفته های فرهنگی شهرستانها با هدف ایجاد نشاط اجتماعی و آشنا کردن مردم با فرهنگهای بومی و محلی به اجرا در می آید.
سید سعید سرابی افزود: در این طرح ظرفیتها و توانمندیهای فرهنگی، هنری و حتی اقتصادی و نیز ویژگیهای خاص هر شهرستان در فضایی نمایشگاهی و در قالبهای مختلف هنری به بازدیدکنندگان عرضه می شود.
معاون سابق استانداری خراسان رضوی نیز که در زمان مسئولیتش در معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری برگزاری این طرح به تصویب رسید، گفت: این طرح در زمینه های نشاط اجتماعی، هویت فرهنگی، انسجام اجتماعی، غنی سازی اوقات فراغت و معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هنری و میراثی شهرستانها هدفگذاری شده که بستر بسیار خوبی است.
سید جواد حسینی افزود: همیشه اعتقاد دارم به جریانسازی فرهنگی نیاز داریم و برگزاری هفته های فرهنگی شهرستانها خود یک جریان سازی فرهنگی است که ابعاد مختلف و آثار و کارکرد مثبتی دارد.

* ساختار و اشکال برگزاری هفته های فرهنگی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: موضوع برگزاری هفته فرهنگی شهرستانهای خراسان رضوی در کارگروه فرهنگی، اجتماعی طراحی و به تصویب رسیده است.
سرابی افزود: برای اجرای هفته فرهنگی شهرستانها به صورت تجربی یک پیش طراحی ای صورت گرفت و بر اساس آن قبل از ماه رمضان امسال هفته فرهنگی بینالود برگزار و تجربه ای به عنوان آغاز این حرکت حاصل شد.
وی ادامه داد: خوب است که این طرح به عنوان پروژه کارگروه فرهنگی، اجتماعی استانداری خراسان رضوی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان هم طرح شود و نگاه حمایتی دستگاههای عضو آن شورا هم جذب کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاداسلامی خراسان رضوی گفت: انتظار از دستگاهها این است که در دو جبهه با این طرح همکاری کنند یکی اینکه چون کار با محوریت فرمانداریها انجام خواهد شد و هفته فرهنگی هر شهرستان سه دبیر موضوعی فرهنگی و هنری، میراث فرهنگی و گردشگری و ورزش و جوانان دارد لذا از مجموعه دستگاههای هر شهرستان خواسته شده که به این سه ضلع کمک کنند.
وی افزود: جبهه دیگر برگزاری استانی هفته های فرهنگی است که تجربه برگزاری مقدماتی هفته فرهنگی بینالود نشان داد همکاری فرادستگاهی برای جذب امکانات و ظرفیتهای دستگاهها به خصوص ظرفیتهای تبلیغی، ترویجی و رسانه ای آنها را طلب می کند تا زمینه ای مهیا شود که مردم با داشته های فرهنگی، هنری و توانمندیهای هر شهرستان آشنا شوند.
معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی نیز گفت: پنج دستگاه اعضای اصلی هفته های فرهنگی را تشکیل می دهند که عبارتند از استانداری، فرمانداریها، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و گردشگری و ورزش و جوانان.
حسینی افزود: اتفاقی که اخیرا اضافه شده این است که علاوه بر این که هر شهرستانی در چهار روز آخر هفته شایستگیهای خودش را بروز می دهد در هفته آخر برگزاری این برنامه ها یعنی در اختتامیه از همه شهرستانها نمایندگانی حضور داشته باشند. یعنی اگر نیشابور سه کار مهم و قوچان دو کار محوری و گناباد یک کار شایسته داشته باشند این کارها در اختتامیه به صورت دسته جمعی عرضه شود.

* مسائل مالی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: ساختار این برنامه بگونه ای طراحی شده که از سرجمع اعتبارات دستگاهها و فرمانداریها اجرا خواهد شد.
سرابی افزود: برای موضوع اطلاع رسانی و تبلیغات و ایجاد جریانی که بتواند نشاط اجتماعی را در استان افزایش دهد و نیز تقویت کار اعتبارات بیشتری نیاز است که از این جهت طرح موضوع در شورای برنامه ریزی و توسعه استان مطلوب است.
معاون سابق سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی نیز در این خصوص گفت: هزار میلیون ریال از اعتبارات آسیبهای اجتماعی برای این طرح اختصاص یافته است که مسائل جاری و روزمره اش انجام شود.
حسینی افزود: چنانچه این طرح در شورای برنامه ریزی و توسعه استان عرضه شود اگر اعتبار دیگری نیاز باشد شاید بتوان فصل، ماده و ردیفی هم برای غنی تر شدن این برنامه تخصیص داد هر چند که چون این طرح هزینه ای است بعید است که در آن شورا به اعتبار منتهی شود.
وی ادامه داد: امسال دولت بحث کنترل آسیبهای اجتماعی را جدیتر می گیرد و اعتبار بیشتری می گذارد بطور مثال پارسال رقمی افزون بر دو هزار میلیارد ریال به این امر تخصیص یافت اما امسال چهار هزار و 500 میلیارد ریال به این کار اختصاص یافته است.
او افزود: دولت دو هزار و 500 میلیارد ریال هم برای حدود هفت دستگاهی که خارج از بحث آسیبهای اجتماعی کارهایی کرده اند اختصاص داده است که به کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی منجر بشود.
1922/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.