به گفته آنان، تلاش دولت برای کاهش نرخ بهره سپرده های بانکی برای سوق دادن سرمایه ها به سمت بازار مسکن و پرداخت تسهیلات با اقساط درازمدت در قالب طرحهای مختلف تا حدی اثرگذار بوده اما تحول زیادی در این بازار به وجود نیاورده است.
سهم مسکن از اقتصاد ملی حدود 40 درصد است و با توجه به امنیت سرمایه گذاری در این بخش و مشاغل زیادی که به صنعت ساختمان مربوط می شود، هرگونه التهاب یا رونق در بازار مسکن می تواند نقش تاثیرگذاری در شرایط کلی اقتصاد داشته باشد.
مشهد، مرکز استان خراسان رضوی، به عنوان دومین کلانشهر کشور، نقش عمده در کل بازار مسکن دارد و به گفته فعالان این بخش، داد و ستد در بازار مسکن از پارسال تاکنون با شیب ملایم نسبتا رو به رشدی همراه بوده است.

*غیرفعال شدن نیمی از مشاوران املاک در مشهد
رئیس اتحادیه صنف مشاوران معاملات املاک مشهد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بخاطر رکود در بازار مسکن بیش از 6 هزار مشاور معاملات ملکی دارای پروانه کسب در مشهد غیرفعال شده اند و هم اینک 6 هزار واحد مشاوره معاملات املاک فعال هستند.
علی مرادزاده اظهار کرد: چند سال است که رکود بر بازار مسکن سایه انداخته بود و این رکود تا پایان آذرماه سال گذشته ادامه داشت.
وی گفت: در ماه های پایانی سال گذشته یعنی از ابتدای دیماه تا اوایل اسفندماه بازار مسکن در مشهد به یکباره با رشد معاملات مواجه شد اما این شرایط تداوم نداشت و همچنان بازار دچار رکود شده است.
وی اظهار کرد: دلیل عمده افت معاملات مسکن در بازار مشهد در اواخر اسفند سال گذشته، افزایش نرخ بهره بانکی بود که مجددا بازار مسکن را وارد رکود کرد و سرمایه های مردم به سمت سپرده گذاری در بانک سوق یافت.
رئیس اتحادیه صنف مشاوران معاملات املاک مشهد گفت: تسهیلاتی که دولت برای رونق بازار مسکن در قالب طرحهای مختلف پرداخت کرده، چندان تاثیری بر بازار مسکن برای خروج از رکود نداشته است.
وی در تشریح دلیل این موضوع گفت: میانگین قیمت آپارتمان در مشهد 200 میلیون تومان است اما تسهیلاتی که دولت پرداخت می کند به هر واحد 40 تا 50 میلیون تومان است که جوابگوی نیاز مردم بویژه در مناطق برخوردار نیست.
مرادزاده افزود: تسهیلات مسکن اولی ها که در مشهد 120 میلیون تومان برای هر واحد است، اقساط بسیار سنگینی دارد که بیشترین زوجین جوان قادر به بازپرداخت اقساط این تسهیلات نیستند.

*رکود در بازار مسکن ادامه دارد
معاون مسکن شهری اداره کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: این نهاد واحدهایی را در قالب پروژه های مختلف ساخته و با قیمتی کمتر به متقاضیان در شهرهای مختلف عرضه می کند.
حسین بهروان فر افزود: از ابتدای امسال ساخت یکهزار و 789 واحد در قالب 17 پروژه با اعتبار یکهزار و 25 میلیارد و 434 میلیون ریال توسط بنیاد مسکن در شهرهای مشهد، سبزوار، خواف، بینالود و گناباد به اجرا درآمد که ساخت برخی از واحدها به اتمام رسیده است و ساخت برخی نیز ادامه دارد.
وی بیان کرد: تمام واحدهای مربوط به پروژه های مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وقتی به 60 درصد پیشرفت اجرایی برسد، پیش فروش می شود و سپس ساخت آنها بر مبنای پیش فروشی، تکمیل می شود.
وی اظهار کرد: پارسال از دی ماه تا 20 اسفند، وضعیت پیش فروش در پروژه های مربوط به مسکن شهری بنیاد مسکن خراسان رضوی مطلوب بود اما از نیمه اسفندماه بازار وارد رکود شد و این رکود تا امروز ادامه داشته است.

*پرداخت تسهیلات و کمک به بازار مسکن
مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: وضعیت بازار مسکن در این استان طی سال گذشته خیلی مطلوب نبود اما رکود سالهای قبل را نیز نداشت.
رضا نوروزی اظهار کرد: پارسال قیمت زمین و نرخ واحدهای مسکونی بین 10 تا 30 درصد در خراسان رضوی افزایش یافت و این افزایش در نتیجه پرداخت تسهیلات مسکن از سوی دولت بود.
وی بیان کرد: کاهش نرخ سود به سپرده های بانکی نیز باعث شد که سرمایه مردم به بخشهای دیگر از جمله بخش مسکن سرازیر شود.
این مسئول در اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی گفت: پرداخت تسهیلات مسکن توسط دولت، کاهش نرخ بهره سپرده بانکی و افزایش قیمت خانه باعث شد که بازار مسکن استان در سال گذشته از رکود سالهای قبل خارج شود.
وی اظهار امیدواری کرد که امسال با تدابیر دولت، بازار مسکن خراسان رضوی از حالت رکود خارج شود و مردم به جای سپرده گذاری در بانک به این بازار رونق دهند.
مدیر شعب بانک مسکن خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پارسال تسهیلات پرداختی در بخش ساختمان توسط شعب این بانک در استان، در قالب عقد مشارکت مدنی، خرید مسکن و عقد جعاله (تسهیلات میان مدت و بلندمدت اعتباری) بود.
حسن خطیب زاده اظهار کرد: پارسال سه هزار و 679 میلیارد و 152 میلیون ریال تسهیلات از محل عقد مشارکت مدنی به سه هزار و 334 متقاضی، چهار هزار و 522 میلیارد و 569 میلیون ریال تسهیلات برای خرید مسکن به هشت هزار و 733 متقاضی و 595 میلیارد و 933 میلیون ریال تسهیلات از محل عقد جعاله به سه هزار و 892 متقاضی استان پرداخت شد.
وی ادامه داد: در کل خراسان رضوی 72 شعبه بانک مسکن وجود دارد که از این تعداد 44 شعبه در مشهد و 208 شعبه در دیگر شهرستانها مستقر هستند.
7489/5132
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.