به گزارش ایرنا، ابوالفضل مکرمی فر روز چهارشنبه در جریان بازدید از عملیات عمرانی حمام و در دیدار با فرماندار تربت حیدریه افزود: قرار بود موزه پارسال به بهره برداری برسد، اما حین گودبرداری و مرمت حمام تاریخی حاجی رییس، بقایای اصلی این بنای تاریخی عهد قاجار، کشف و لذا کار بازآفرینی و احیای آن به تعویق افتاد.
وی گفت: بنا بود کف موزاییکی حمام آجرفرش شده و برای امور فرهنگی و هنری مورد استفاده قرار گیرد که با این کشف مشخص شد شکل کنونی حمام مربوط به دوران پهلوی است که با اندکی تغییرات بر روی خرابه حمام دوران قاجار، مورد استفاده مجدد قرار گرفته بود.
مکرمی فر با اشاره به ظرفیت های گردشگری و جاذبه های تاریخی تربت حیدریه، بر توسعه آن ها تاکید و اظهار کرد: تلاش می کنیم موزه حمام حاج رییس را امسال و بدون در نظر گرفتن هیچ گونه محدودیت منابع مالی، راه اندازی کنیم.
وی قرار گرفتن تربت حیدریه در مسیر زایران و مسافران یک فرصت ارزشمند خواند و گفت: لازم است شرایطی را فراهم کنیم تا زایران و مسافران با توقف در این شهر، از جاذبه های تاریخی و گردشگری این شهرستان بازدید کنند.
وی همچنین گفت: توقف زایران و مسافران در مسیرهای منتهی به مشهد می تواند در کاهش تصادفات جاده ای که بیشتر آن ها در انتهای مسیرها و نزدیک به مقصد روی می دهند، نقش موثری ایفا کنند.
معاون استاندار و فرماندار تربت حیدریه نیز گردشگری را عامل پویایی و ایجاد اشتغال در تربت حیدریه خواند و گفت: با توجه به تردد 10 میلیون نفر زایر و مسافر در سال از این کریدور و قرار گرفتن این شهرستان در محور مواصلاتی شمال به جنوب، ایجاد زیرساخت های گردشگری در تربت حیدریه فصل نخست برنامه کاری این اداره در سالجاری خواهد بود.
احمدعلی موهبی همچنین خواستار همکاری و توجه ویژه اداره کل میراث فرهنگی استان در خصوص مرمت ابنیه های تاریخی شهرستان، ایجاد زیرساخت های گردشگری در مناطق روستایی و منطقه نمونه گردشگری پیشکوه، انجام کاوش های باستان شناسی و رونق صنایع دستی و هنرهای سنتی شهرستان شد.
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت حیدریه نیز در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: طرح خزینه درمانی و بازآفرینی حمام های سنتی به منظور احیا و تقویت طب سنتی در این شهرستان در حال عملیاتی شدن است.
علی محمدی با بیان اینکه سه باب گرمابه قدیمی تربت حیدریه مربوط به دوران صفویه و قاجار برای اجرای این طرح مناسب تشخیص داده شده اند، افزود: با وجودی که سالهاست حمام های نوین در ایران جایگزین گرمابه های سنتی شده، اما این حمام ها نتوانسته اند جای آنها را در درمان برخی از بیماری ها و امراض، بگیرند.
محمدی افزود: میراث فرهنگی به دنبال آن است با بازسازی و بازآفرینی حمام های سنتی، البته با شیوه های امروزی، علاوه بر آنکه سنت ایرانیان باستان را احیا کند، قدمی هر چند کوچک برای احیای طب سنتی نیز بردارد.
وی در خصوص خواص درمانی حمام های سنتی ایرانی گفت: به طور کل حمام ها در قدیم از چهار بخش سربینه، گرمخانه، خزینه و گربه رو تشکیل می شد و هر قسمت دارای درجه دمای متفاوتی بود که افراد بسته به مزاج سرد یا گرم خود، در قسمت خاصی از حمام مستقر می شدند.
محمدی اظهار کرد: علاوه بر موارد یاد شده، اجرای حجامت، خوردن نوشیدنی و مشت و مال همگی جزو آیین هایی خاص بوه که هر کدام برای سلامت بدن بسیار موثر بوده است.
در جریان این بازدید که برخی از مسوولان تربت حیدریه نیز حضور داشتند، کارگاه های ابریشم کشی بایگ و بسک، منطقه نمونه گردشگری پیشکوه، حمام حاج رییس، ‌مجموعه قطب الدین حیدر، ‌موزه مردم شناسی و کارگاه های صنایع دستی، مورد بازدید قرار گرفت.
از مجموع 200 اثر تاریخی و گردشگری شناسایی شده در سطح شهرستان، تعداد 60 بنا و محوطه تاریخی و 2 اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مرکز شهرستان 225 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.
6121/1744
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.