به گزارش ایرنا، توسعه وسایل ارتباط جمعی دستیابی به مدهای غیرایرانی و تاثیر از فرهنگ کشورهای خارجی را آسان کرده است و تبعیت کورکورانه از مدل های خارجی در لباس و خرید برندهای معروف آنها نه تنها باعث بروز مشکلات اجتماعی می شود و با فرهنگ غنی ایرانی منافات دارد، بلکه ضرر و زیان ناشی از خرید این برندها، تولیدکنندگان و طراحان مد و لباس داخلی را متضرر و منافع ملی و صنعت کشور را متاثر می کند.
سومین جشنواره مد و لباس اسلامی و ایرانی در خراسان رضوی که از 13 تا 17 اسفندماه با حضور 200 طراح استانی در مشهد برگزار شد، اقدامی ارزشمند در راستای ترویج فرهنگ استفاده از مد و لباس ایرانی و جایگزین کردن مدل ها و طرح های ایرانی به جای برندها و طرح های خارجی بود.
شماری از مسئولان مرتبط با هنر و صنعت مد و لباس با تاکید بر لزوم ترویج مدهای ایرانی و منطبق بر فرهنگ و هویت اسلامی، تاثیر برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های مد و لباس بر فرهنگ و صنعت ایرانی غیرقابل انکار می خوانند.
*جشنواره های مد و لباس محرک نشاط اجتماعی
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: در شرایط کنونی، جامعه به شدت نیازمند نشاط، طراوت و حرکت به سمت شادابی و سرزندگی است لذا بی تردید برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های مد و لباس می تواند موجب نوآوری ها و بازگشت به خویشتن در حوزه پوشش شود.
فرشته سلجوقی اظهار کرد: انتخاب افراد در حوزه رنگ ها، مدل ها و طرح های لباس برای پوشش خود، معرف شخصیت شان است و در این میان زنان به دلیل تنوع لباس و نقش همسری و مادری شان، به مد و مدگرایی و استفاده از طرحهای مختلف در پوشش بیشتر اهمیت می دهند و بعضا در مقایسه با مردان به طراحی لباس و انواع مدها علاقه بیشتری دارند.
وی بیان کرد: در هر خانواده ای لباس همسران و فرزندان توسط زنان انتخاب می شود و برگزاری جشنواره های مدل و لباس و مشارکت دادن حداکثری بخش خصوصی موجب می شود که بتوان ضمن تامین نیاز مردم بویژه زنان به محلی برای ارائه طرحها و بهره گیری از مدل های دیگر در لباس، از صنعت مد و لباس در کشور نیز حمایت بیشتری کرد.
وی اظهار کرد: ایران با توجه به تنوع اقوام و فرهنگ غنی و تمدنی خود، در دوران مختلف، از طرحها و نقش های مختلفی در لباس برخوردار بوده که امروزه می توان با احیای این ظرفیت ها و بهره گیری از تجربه و هنر گذشتگان، از این صنعت پرصرفه و سود به نفع اقتصاد داخلی بهره برد و هنر ایرانی را به دنیا معرفی کرد.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: مشهد مقدس و خراسان رضوی دالان و محل رفت و آمد اقوام و نژادهای مختلف ایرانی است و همه اقوام ایرانی به نحوی در مشهد سهمی دارند.
سلجوقی اظهار کرد: اگر در خصوص برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های مد و لباس در مشهد سرمایه گذاری بیشتری انجام گیرد و از طراحان حمایت شود، بی شک صنعت مد و لباس منبع درآمدی برای تولید کنندگان و موجب استقبال مردم استان های مختلف از این بخش و ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه می شود.
وی اظهار کرد: مشهد، قطب تولید پوشاک و کفش ایران است لذا می توان با حمایت از صنعت مد به پیشه وران و طراحان و هنروران کمک کرد تا بتوانند هم بازار پررونق تری را به لحاظ تعداد مسافری که به مشهد می آیند، داشته باشند و هم مسافران بتوانند لباس مدنظر خود را در اینجا با پوشش های فاخر ایرانی و رنگ های شاد تهیه کنند.
*لزوم هدایت مد و مدگرایی به سمت فرهنگ ایرانی - اسلامی
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بخش قابل توجهی از فرهنگ ایرانیان به نحوه و طراحی پوشش فرد اشاره دارد و توصیه های بسیاری هم در عرف جامعه و هم در مبانی اساسی اسلام به این بخش شده است.
افشین تحفه گر اظهار کرد: اینکه هر جامعه ای متناسب با شرایط فرهنگی خود از انواع مختلف پوشش استفاده می کند و ویژگی های فرهنگی اصیل خود را در نوع پوشش خود به نمایش می گذارد، یک واقعیت غیرقابل انکار است.
وی بیان کرد: کارشناسان و طراحان مد، لباس را یک رسانه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برای مد در عرصه پوشاک می دانند.
وی اظهار کرد: اینکه مد و مدگرایی و پیروی از الگوهای متفاوت، خوب است یا نیست، به تبع آنچه در فرهنگ ایرانی – اسلامی وجود دارد، الگوپذیری از مدل های خوب و مناسب و متناسب با فرهنگ و عرف جامعه ای که از یک پیشینه غنی فرهنگی برخوردار است، کار پسندیده ای به شمار می رود.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اصالت های ایرانی و اسلامی در فرهنگ ایرانیان ریشه دوانده و مورد وثوق مردم است لذا اگر الگویی با این شاخص ها در معرض دید و استفاده مردم قرار گیرد، می تواند یک الگوی مناسب برای مدگرایان باشد.
تحفه گر اظهار کرد: از این منظر، استفاده کردن از عنوان مد یا الگو متناسب با فرهنگ و عرف جامعه ایرانی و استفاده از الگوهای فاخر و شناخته شده، یک حرکت ارزنده است که تاثیرگذاری آن بر اجتماع و فرهنگ مردم انکارناپذیر است.
وی بیان کرد: فرهنگ استفاده از مد مربوط به امروز نیست بلکه در فرهنگ و تاریخ ایران زمین، این الگوپذیری از ابتدا که انسان به پوشیدن بدن خود احساس نیاز کرد و اقدام به طراحی انواع پوشش برای خود نمود، وجود داشته و مد در ذات پوشش قرار داشته است.
وی گفت: امروزه پوشش در قالب لباس، کفش یا زیورآلات یکی از نیازهای اساسی جامعه است و به تبع آن مد و مدگرایی نیز در جامعه بسیار رواج دارد.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: یک لباس می تواند معرف وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و در واقع رویکرد و تفکر یک جامعه باشد و کاملا مشابه یک رسانه عمل می کند لذا باید در ارائه الگوها و انتخاب آنها برای پوشش دقت داشت.
*جشنواره مد و لباس خراسان رضوی
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سومین جشنواره و گردهمایی طراحی مد و لباس خراسان رضوی که از 13 اسفند در محل مرکز تجاری اطلس مشهد برپا شده، در راستای پاسخگویی به نیاز جامعه به مد، جایگزین کردن مد و طرح های ایرانی به جای طرح های خارجی و حمایت از تولیدات داخلی بوده است.
تحفه گر اظهار کرد: بخش عمده ای از اقتصاد و تراکنش مالی ایران و سایر کشورهای اسلامی که یک چهارم از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند، به بخش پوشش و لباس اختصاص دارد که طرح های جدید این پوشش شامل لباس، کیف و کفش و زیورآلات در قالب مد تعریف می شود.
وی بیان کرد: متاسفانه مرکز اصلی ترویج مد در انواع پوشش، کشورهای توسعه یافته هستند و تولیدات آنها به کشورهای اسلامی نیز نفوذ کرده و باعث تبعیت جوناان مسلمان از آن الگوها و مدها در پوشش می شود.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: کشورهای اسلامی دارای اقتصاد بسیار پویا و توانمند از حیث منابع ریالی و منابع طبیعی هستند و می توانند در اقتصاد مربوط به پوشاک سهم عمده ای داشته باشند.
تحفه گر اظهار کرد: براین اساس با همفکری دست اندرکاران حوزه پوشاک در بخش صنعت، فرهنگ و دانشگاه، به این نتیجه رسیدیم که فضایی را در اختیار طراحان مد و لباس قرار دهیم تا بتوان به اقتصاد در حوزه لباس و مد، کمک کرد.
وی بیان کرد: براین اساس در معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، برنامه ریزی شد تا با ایجاد ساز و کار لازم، توانمندی های بخش طراحی و تولید کشورهای اسلامی در بین 57کشور اسلامی زیرمجموعه آیسسکو، شناسایی و فعال شوند تا از خروج منابع مالی از کشورهای اسلامی به کشورهای توسعه یافته جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: در گام نخست شروع به شناسایی توانمندی های کشور در بخش مد و لباس کردیم تا در یک گردهمایی با طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی بتوانیم این ایده ها و توانمندی های داخلی را به اشتراک بگذاریم.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا نخستین همایش مد و لباس را سه ماه قبل با برخی از هنرمندان طراح کشورهای اسلامی و نمایندگانی از سازمان آیسسکو برگزار کردیم که بسیار جشنواره موفق و مناسبی بود و بازخوردهای خوبی نیز داشت.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: یکی دیگر از برنامه هایی که این نهاد برای شناسایی هنرمندان طراح و دوخت استان انجام داد، برنامه ریزی برای اجرای سلسله برنامه هایی از جمله برگزاری همایش ها و جشنواره های استانی بود.
تحفه گر اظهار کرد: اسفند امسال سومین جشنواره استانی مد و لباس در راستای رسیدن به یک سندیکا و تشکل مربوط به طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی برگزار شد.
وی افزود: در کنار این جشنواره نیز، دومین اجلاس هنرمندان طراح جهان اسلام با حضور نمایندگان برخی کشورهای اسلامی برگزار شد تا ارزیابی مجددی نسبت به توانمندی ها و ظرفیت های طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی انجام گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد که فراخوان برگزاری همایش و نمایشگاه طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی که در سال آینده در مشهد برگزار می شود، در ابتدای سال 97 منتشر شود و تعاملات خوبی برای ایجاد فضای مناسب، تبادل فرهنگی بویژه فرهنگ اصیل ایرانی و فرهنگ اسلامی در بین این مجموعه ایجاد شود.
وی بیرون کشیدن بازار پوشاک کشورهای اسلامی از دست کشورهای غیراسلامی، ایجاد خلاقیت و انگیزه برای طراحان مد و لباس، به کارگیری همه ایده های جدید در بخش مد و لباس، معرفی فرهنگ های مختلف کشورهای اسلامی و استفاده از هنر اصیل این کشورها در دوخت لباس را از دیگر اهداف برگزاری این همایش و نمایشگاه برشمرد.
*دبیرخانه کارگروه مد و لباس
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: پنج سال قبل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شد دبیرخانه کارگروه مد و لباس را ایجاد کند و گامی برای ایجاد ارتباط فرهنگی بین پوشش و لباس با اصالت های فرهنگی و ملی و انتقال این مفاهیم به تولیدکنندگان بردارد.
تحفه گر اظهار کرد: در این کارگروه که زیر نظر معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، آیین نامه ای تنظیم و نمایندگانی از سوی وزارتخانه های مرتبط با صنعت و هنر طرح و پوشاک در آن کارگروه عضو شدند.
وی بیان کرد: به تبع دبیرخانه کارگروه مد و لباس در تهران، دبیرخانه های استانی شکل گرفت و از سوی این دبیرخانه بنیادی برای اجرایی کردن برنامه ها تشکیل شد.
وی گفت: در دبیرخانه استانی کارگروه مد و لباس، متاثر از دبیرخانه ملی، نمایندگانی از ادارات کل مرتبط با بخش فرهنگ، هنر و صنعت لباس حضور دارند و برگزاری برنامه های متعدد را برنامه ریزی می کنند.
تحفه گر، برپایی نمایشگاه های فصلی در زمینه پوشاک، ایجاد زمینه و بستر لازم برای معرفی و صدور پوشاک به کشورهای دیگر، برگزاری نشست های فرهنگی و آموزشی، معرفی هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی به جامعه طراحان و ایجاد فرصت برای تبادل اطلاعات از فرهنگ ایرانی و اسلامی به سمت طراحی مد را از جمله فعالیت های این دبیرخانه برشمرد.
*حمایت از برندهای داخلی پوشاک
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تعبیر این وزارتخانه از مد، برندهای داخلی و خارجی پوشاک و کفش است و برای ساماندهی برندها و حمایت از تولید داخل اقداماتی را برنامه ریزی کرده است.
علی باخرد افزود: وزارت صنعت از 1.5 سال پیش تاکنون دستورالعملی را ابلاغ کرده است تا در حمایت از برندهای پوشاک و تولیدات داخلی، بتوان برندهای خارجی را ساماندهی کرد.
وی اظهار کرد: در این راستا برخورد قانونی با صاحبان برندهای خارجی که کالای خود را به صورت غیرمجاز وارد ایران می کردند، در دستور کار قرار گرفت و تاکنون 60 برند خارجی در حوزه پوشاک در بازار استان ساماندهی شده و مجوز فروش به صاحبان 17 برند داده شده است.
وی ادامه داد: صاحبان 17 برند خارجی که مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی دارند، تنها در صورت داشتن نمایندگی و واحد فروش می توانند کالای خود را در سطح بازار بفروشند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: واحدهای تولیدی نیز می توانند طی قراردادی با صاحبان برندهای خارجی، 20 درصد از محصولات آنها را در داخل تولید کنند تا از تولیدکنندگان داخلی نیز حمایت شود.
باخرد، شناساندن تولیدات داخلی یا برندهای داخلی در پوشاک را از دیگر ماموریت های این نهاد برشمرد و گفت: تلاش کرده ایم؛ برندهای داخلی استان را به مردم بیشتر بشناسانیم و کیفیت تولیدات داخلی را به آنان نشان دهیم.
وی اظهار کرد: در همین راستا، نمایشگاهی با عنوان پوشاک داخل در اردیبهشت ماه سال آینده در یکی از هتل های مشهد برپا می شود تا مردم با آخرین متدها و دوخت های خارجی و داخلی آشنا شوند و تولیدکنندگان بتوانند در رقابت با مدل های خارجی، محصولات خود را در مقابل دید خریداران قرار دهند.
7489/5132
سومین جشنواره مد و لباس اسلامی و ایرانی در خراسان رضوی که از 13 تا 17 اسفندماه با حضور 200 طراح استانی در مشهد برگزار شد، اقدامی ارزشمند در راستای ترویج فرهنگ استفاده از مد و لباس ایرانی و جایگزین کردن مدل ها و طرح های ایرانی به جای برندها و طرح های خارجی بود.
شماری از مسئولان مرتبط با هنر و صنعت مد و لباس با تاکید بر لزوم ترویج مدهای ایرانی و منطبق بر فرهنگ و هویت اسلامی، تاثیر برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های مد و لباس بر فرهنگ و صنعت ایرانی غیرقابل انکار می خوانند.
*جشنواره های مد و لباس محرک نشاط اجتماعی
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: در شرایط کنونی، جامعه به شدت نیازمند نشاط، طراوت و حرکت به سمت شادابی و سرزندگی است لذا بی تردید برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه های مد و لباس می تواند موجب نوآوری ها و بازگشت به خویشتن در حوزه پوشش شود.
فرشته سلجوقی اظهار کرد: انتخاب افراد در حوزه رنگ ها، مدل ها و طرح های لباس برای پوشش خود، معرف شخصیت شان است و در این میان زنان به دلیل تنوع لباس و نقش همسری و مادری شان، به مد و مدگرایی و استفاده از طرحهای مختلف در پوشش بیشتر اهمیت می دهند و بعضا در مقایسه با مردان به طراحی لباس و انواع مدها علاقه بیشتری دارند.
وی بیان کرد: در هر خانواده ای لباس همسران و فرزندان توسط زنان انتخاب می شود و برگزاری جشنواره های مدل و لباس و مشارکت دادن حداکثری بخش خصوصی موجب می شود که بتوان ضمن تامین نیاز مردم بویژه زنان به محلی برای ارائه طرحها و بهره گیری از مدل های دیگر در لباس، از صنعت مد و لباس در کشور نیز حمایت بیشتری کرد.
وی اظهار کرد: ایران با توجه به تنوع اقوام و فرهنگ غنی و تمدنی خود، در دوران مختلف، از طرحها و نقش های مختلفی در لباس برخوردار بوده که امروزه می توان با احیای این ظرفیت ها و بهره گیری از تجربه و هنر گذشتگان، از این صنعت پرصرفه و سود به نفع اقتصاد داخلی بهره برد و هنر ایرانی را به دنیا معرفی کرد.
مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: مشهد مقدس و خراسان رضوی دالان و محل رفت و آمد اقوام و نژادهای مختلف ایرانی است و همه اقوام ایرانی به نحوی در مشهد سهمی دارند.
سلجوقی اظهار کرد: اگر در خصوص برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره های مد و لباس در مشهد سرمایه گذاری بیشتری انجام گیرد و از طراحان حمایت شود، بی شک صنعت مد و لباس منبع درآمدی برای تولید کنندگان و موجب استقبال مردم استان های مختلف از این بخش و ایجاد نشاط اجتماعی در جامعه می شود.
وی اظهار کرد: مشهد، قطب تولید پوشاک و کفش ایران است لذا می توان با حمایت از صنعت مد به پیشه وران و طراحان و هنروران کمک کرد تا بتوانند هم بازار پررونق تری را به لحاظ تعداد مسافری که به مشهد می آیند، داشته باشند و هم مسافران بتوانند لباس مدنظر خود را در اینجا با پوشش های فاخر ایرانی و رنگ های شاد تهیه کنند.
*لزوم هدایت مد و مدگرایی به سمت فرهنگ ایرانی - اسلامی
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: بخش قابل توجهی از فرهنگ ایرانیان به نحوه و طراحی پوشش فرد اشاره دارد و توصیه های بسیاری هم در عرف جامعه و هم در مبانی اساسی اسلام به این بخش شده است.
افشین تحفه گر اظهار کرد: اینکه هر جامعه ای متناسب با شرایط فرهنگی خود از انواع مختلف پوشش استفاده می کند و ویژگی های فرهنگی اصیل خود را در نوع پوشش خود به نمایش می گذارد، یک واقعیت غیرقابل انکار است.
وی بیان کرد: کارشناسان و طراحان مد، لباس را یک رسانه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی برای مد در عرصه پوشاک می دانند.
وی اظهار کرد: اینکه مد و مدگرایی و پیروی از الگوهای متفاوت، خوب است یا نیست، به تبع آنچه در فرهنگ ایرانی – اسلامی وجود دارد، الگوپذیری از مدل های خوب و مناسب و متناسب با فرهنگ و عرف جامعه ای که از یک پیشینه غنی فرهنگی برخوردار است، کار پسندیده ای به شمار می رود.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اصالت های ایرانی و اسلامی در فرهنگ ایرانیان ریشه دوانده و مورد وثوق مردم است لذا اگر الگویی با این شاخص ها در معرض دید و استفاده مردم قرار گیرد، می تواند یک الگوی مناسب برای مدگرایان باشد.
تحفه گر اظهار کرد: از این منظر، استفاده کردن از عنوان مد یا الگو متناسب با فرهنگ و عرف جامعه ایرانی و استفاده از الگوهای فاخر و شناخته شده، یک حرکت ارزنده است که تاثیرگذاری آن بر اجتماع و فرهنگ مردم انکارناپذیر است.
وی بیان کرد: فرهنگ استفاده از مد مربوط به امروز نیست بلکه در فرهنگ و تاریخ ایران زمین، این الگوپذیری از ابتدا که انسان به پوشیدن بدن خود احساس نیاز کرد و اقدام به طراحی انواع پوشش برای خود نمود، وجود داشته و مد در ذات پوشش قرار داشته است.
وی گفت: امروزه پوشش در قالب لباس، کفش یا زیورآلات یکی از نیازهای اساسی جامعه است و به تبع آن مد و مدگرایی نیز در جامعه بسیار رواج دارد.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: یک لباس می تواند معرف وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و در واقع رویکرد و تفکر یک جامعه باشد و کاملا مشابه یک رسانه عمل می کند لذا باید در ارائه الگوها و انتخاب آنها برای پوشش دقت داشت.
*جشنواره مد و لباس خراسان رضوی
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سومین جشنواره و گردهمایی طراحی مد و لباس خراسان رضوی که از 13 اسفند در محل مرکز تجاری اطلس مشهد برپا شده، در راستای پاسخگویی به نیاز جامعه به مد، جایگزین کردن مد و طرح های ایرانی به جای طرح های خارجی و حمایت از تولیدات داخلی بوده است.
تحفه گر اظهار کرد: بخش عمده ای از اقتصاد و تراکنش مالی ایران و سایر کشورهای اسلامی که یک چهارم از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند، به بخش پوشش و لباس اختصاص دارد که طرح های جدید این پوشش شامل لباس، کیف و کفش و زیورآلات در قالب مد تعریف می شود.
وی بیان کرد: متاسفانه مرکز اصلی ترویج مد در انواع پوشش، کشورهای توسعه یافته هستند و تولیدات آنها به کشورهای اسلامی نیز نفوذ کرده و باعث تبعیت جوناان مسلمان از آن الگوها و مدها در پوشش می شود.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: کشورهای اسلامی دارای اقتصاد بسیار پویا و توانمند از حیث منابع ریالی و منابع طبیعی هستند و می توانند در اقتصاد مربوط به پوشاک سهم عمده ای داشته باشند.
تحفه گر اظهار کرد: براین اساس با همفکری دست اندرکاران حوزه پوشاک در بخش صنعت، فرهنگ و دانشگاه، به این نتیجه رسیدیم که فضایی را در اختیار طراحان مد و لباس قرار دهیم تا بتوان به اقتصاد در حوزه لباس و مد، کمک کرد.
وی بیان کرد: براین اساس در معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، برنامه ریزی شد تا با ایجاد ساز و کار لازم، توانمندی های بخش طراحی و تولید کشورهای اسلامی در بین 57کشور اسلامی زیرمجموعه آیسسکو، شناسایی و فعال شوند تا از خروج منابع مالی از کشورهای اسلامی به کشورهای توسعه یافته جلوگیری شود.
وی اظهار کرد: در گام نخست شروع به شناسایی توانمندی های کشور در بخش مد و لباس کردیم تا در یک گردهمایی با طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی بتوانیم این ایده ها و توانمندی های داخلی را به اشتراک بگذاریم.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا نخستین همایش مد و لباس را سه ماه قبل با برخی از هنرمندان طراح کشورهای اسلامی و نمایندگانی از سازمان آیسسکو برگزار کردیم که بسیار جشنواره موفق و مناسبی بود و بازخوردهای خوبی نیز داشت.
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: یکی دیگر از برنامه هایی که این نهاد برای شناسایی هنرمندان طراح و دوخت استان انجام داد، برنامه ریزی برای اجرای سلسله برنامه هایی از جمله برگزاری همایش ها و جشنواره های استانی بود.
تحفه گر اظهار کرد: اسفند امسال سومین جشنواره استانی مد و لباس در راستای رسیدن به یک سندیکا و تشکل مربوط به طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی برگزار شد.
وی افزود: در کنار این جشنواره نیز، دومین اجلاس هنرمندان طراح جهان اسلام با حضور نمایندگان برخی کشورهای اسلامی برگزار شد تا ارزیابی مجددی نسبت به توانمندی ها و ظرفیت های طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی انجام گیرد.
وی اظهار امیدواری کرد که فراخوان برگزاری همایش و نمایشگاه طراحان مد و لباس کشورهای اسلامی که در سال آینده در مشهد برگزار می شود، در ابتدای سال 97 منتشر شود و تعاملات خوبی برای ایجاد فضای مناسب، تبادل فرهنگی بویژه فرهنگ اصیل ایرانی و فرهنگ اسلامی در بین این مجموعه ایجاد شود.
وی بیرون کشیدن بازار پوشاک کشورهای اسلامی از دست کشورهای غیراسلامی، ایجاد خلاقیت و انگیزه برای طراحان مد و لباس، به کارگیری همه ایده های جدید در بخش مد و لباس، معرفی فرهنگ های مختلف کشورهای اسلامی و استفاده از هنر اصیل این کشورها در دوخت لباس را از دیگر اهداف برگزاری این همایش و نمایشگاه برشمرد.
*دبیرخانه کارگروه مد و لباس
معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: پنج سال قبل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شد دبیرخانه کارگروه مد و لباس را ایجاد کند و گامی برای ایجاد ارتباط فرهنگی بین پوشش و لباس با اصالت های فرهنگی و ملی و انتقال این مفاهیم به تولیدکنندگان بردارد.
تحفه گر اظهار کرد: در این کارگروه که زیر نظر معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، آیین نامه ای تنظیم و نمایندگانی از سوی وزارتخانه های مرتبط با صنعت و هنر طرح و پوشاک در آن کارگروه عضو شدند.
وی بیان کرد: به تبع دبیرخانه کارگروه مد و لباس در تهران، دبیرخانه های استانی شکل گرفت و از سوی این دبیرخانه بنیادی برای اجرایی کردن برنامه ها تشکیل شد.
وی گفت: در دبیرخانه استانی کارگروه مد و لباس، متاثر از دبیرخانه ملی، نمایندگانی از ادارات کل مرتبط با بخش فرهنگ، هنر و صنعت لباس حضور دارند و برگزاری برنامه های متعدد را برنامه ریزی می کنند.
تحفه گر، برپایی نمایشگاه های فصلی در زمینه پوشاک، ایجاد زمینه و بستر لازم برای معرفی و صدور پوشاک به کشورهای دیگر، برگزاری نشست های فرهنگی و آموزشی، معرفی هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی به جامعه طراحان و ایجاد فرصت برای تبادل اطلاعات از فرهنگ ایرانی و اسلامی به سمت طراحی مد را از جمله فعالیت های این دبیرخانه برشمرد.
*حمایت از برندهای داخلی پوشاک
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تعبیر این وزارتخانه از مد، برندهای داخلی و خارجی پوشاک و کفش است و برای ساماندهی برندها و حمایت از تولید داخل اقداماتی را برنامه ریزی کرده است.
علی باخرد افزود: وزارت صنعت از 1.5 سال پیش تاکنون دستورالعملی را ابلاغ کرده است تا در حمایت از برندهای پوشاک و تولیدات داخلی، بتوان برندهای خارجی را ساماندهی کرد.
وی اظهار کرد: در این راستا برخورد قانونی با صاحبان برندهای خارجی که کالای خود را به صورت غیرمجاز وارد ایران می کردند، در دستور کار قرار گرفت و تاکنون 60 برند خارجی در حوزه پوشاک در بازار استان ساماندهی شده و مجوز فروش به صاحبان 17 برند داده شده است.
وی ادامه داد: صاحبان 17 برند خارجی که مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی دارند، تنها در صورت داشتن نمایندگی و واحد فروش می توانند کالای خود را در سطح بازار بفروشند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: واحدهای تولیدی نیز می توانند طی قراردادی با صاحبان برندهای خارجی، 20 درصد از محصولات آنها را در داخل تولید کنند تا از تولیدکنندگان داخلی نیز حمایت شود.
باخرد، شناساندن تولیدات داخلی یا برندهای داخلی در پوشاک را از دیگر ماموریت های این نهاد برشمرد و گفت: تلاش کرده ایم؛ برندهای داخلی استان را به مردم بیشتر بشناسانیم و کیفیت تولیدات داخلی را به آنان نشان دهیم.
وی اظهار کرد: در همین راستا، نمایشگاهی با عنوان پوشاک داخل در اردیبهشت ماه سال آینده در یکی از هتل های مشهد برپا می شود تا مردم با آخرین متدها و دوخت های خارجی و داخلی آشنا شوند و تولیدکنندگان بتوانند در رقابت با مدل های خارجی، محصولات خود را در مقابل دید خریداران قرار دهند.
7489/5132
کپی شد