به گزارش ایرنا، مجتبی شریعتی نیاسر روز چهارشنبه طی گفت و گو با خبرنگاران در مشهد افزود: پیش از دولت یازدهم به طور میانگین روزانه مجوز تاسیس چهار دانشگاه صادر شده است.
وی با بیان اینکه این امر موجب افزایش تعداد دانشگاههای کشور به حدود سه هزار دانشگاه شده است اظهار کرد: دولتهای پیشین مجوزهایی را برای برخی دانشگاهها صادر کرده اند که هیچ مولفه ای از دانشگاه نداشته اند به گونه ای که هم اکنون تعداد دانشگاههای کشور بیشتر از مراکز علمی کشور چین است.
وی با اشاره به اینکه در سه سال اخیر هیچ مجوزی برای تاسیس دانشگاه صادر نشده است گفت: اشتغال دانش آموختگان یکی از مهمترین دغدغه های دولت تدبیر و امید می باشد که این امر تحولات کاربردی در نظام آموزش عالی کشور ایجاد کرده است.
شریعتی نیاسر افزود: در این راستا طرح آمایش آموزش عالی مطرح و با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت علوم ابلاغ گردید.
وی با بیان اینکه این طرح شامل هشت وظیفه برای وزارت علوم است اظهار کرد: تقسیم بندی آموزش عالی به 10 منطقه کلان در کشور، مدیریت منطقه ای، ساماندهی مراکز آموزش عالی، افزایش کیفیت و اجرای طرح رتبه بندی و اعتبار سنجی، ماموریت گرایی موسسات آموزش عالی، تدوین طرح جامع نظام سنجش و پذیرش آموزش عالی، ایجاد نظام جامع فنی، حرفه ای و مهارتی، اشتغال پذیری و ایجاد ارتباط هدفمند میان تحصیل و بازار کار از جمله این وظایف می باشد.
وی گفت: این طرح آمایشی در راستای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر افزایش اشتغال آفرینی جوانان به تصویب رسیده و برای عملیاتی شدن بندهای آن 75 کارگروه جدید با عضویت اعضای هیات علمی دانشگاه های مادر تشکیل شده است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برخی دانشگاههای خصوصی کشور در حال تبدیل شدن به بنگاه های اقتصادی هستند افزود: هر دانشگاهی که صرفا برای اخذ شهریه به دنبال جذب دانشجو باشد و برنامه ای برای اشتغال دانش پژوهان خود نداشته باشد، مورد حمایت این وزارتخانه نخواهد بود.

* دانشگاه آزاد اسلامی توجهی به تلاش وزارت علوم برای کاهش رشته گرایش ها ندارد
وی با انتقاد از افزایش 64 درصدی رشته گرایش های تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: یکی از تلاش های ما برای افزایش کیفیت در دانشگاهها، کاهش رشته گرایش ها است که در این مسیر توفیقاتی را به دست آورده ایم اما دانشگاه آزاد اسلامی توجهی به این امر نداشته است.
وی گفت: برای جلوگیری از ورشکستگی برخی مراکز دانشگاه آزاد اسلامی مجبور به صدور 4 هزار و 600 رشته محل برای این دانشگاه شده ایم که فعالیت این رشته محل ها موقتی است و به زودی منحل خواهند شد و دانشگاه آزاد اسلامی در رشته هایی که هیات علمی مشخصی ندارد اجازه فعالیت نخواهد داشت.
شریعتی نیاسر افزود: با افزایش استانداردهای کیفیتی 30 مرکز آموزش عالی غیر انتفاعی به دانشگاه ارتقا یافته اند و تا پایان شهریور ماه سال جاری سطح بندی علمی تمام دانشگاه های دولتی مشخص خواهد شد و اعتبارات مختلف بر اساس آن در اختیار دانشگاهها قرار خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: آینده کشور در گرو افزایش کیفیت مقاطع دانشگاهی و به ویژه مقطع دکتری است و به همین دلیل به طور جدی مخالف افزایش کمی هستیم.
وی در زمینه افزایش شهریه برخی دانشگاه ها گفت: تعیین شهریه بر عهده هیات امنای دانشگاهها است و وزارت علوم نقشی در افزایش یا کاهش آن ندارد اما این وزارتخانه با اخذ شهریه خارج از عرف برخورد قاطع خواهد داشت.
7495 / 6053 خبرنگار: حسین عباسی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.