سرهنگ پاسدار سید موسی الرضا حسینی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: شیوع کرونا و قرار گرفتن این شهرستان در وضعیت قرمز باعث ایجاد نگرانی و پرسشهایی برای اهدا کنندگان خون شده بود.
وی ادامه داد: به همین خاطر و با توجه به فراخوان سازمان انتقال خون خراسان رضوی برای جلوگیری از کاهش ذخایر بانکهای خون استان، جمعی از خبرنگاران نیشابور به منظور فرهنگسازی و رفع این نگرانیها با حضور در پایگاه انتقال خون این شهر و رعایت موارد ایمنی و بهداشتی به اهدای خون پرداختند.
اهدای خون در نیشابور ۵۰ درصد کاهش یافت
سرپرست پایگاه انتقال خون نیشابور گفت: با شیوع ویروس کرونا در این شهرستان مراجعه برای اهدای خون حدود ۳۰ درصد و میزان اهدای خون حدود ۵۰ درصد کاهش یافت.
زهرا راهچمنی افزود: در این ایام دستورالعملهای بهداشتی اجرا شده و فاصله تخت ها افزایش یافته است بطوریکه ۶ نفر به صورت همزمان میتوانند خون بدهند.
وی ادامه داد: همچنین ثبت نام و نوبتدهی به صورت اینترنتی از طریق سامانه nobatdehi.ibto.ir انجام میشود.
وی گفت: پارسال ۱۶ هزار و ۷۵۶ نفر در نیشابور جهت اهدای خون به این پایگاه مراجعه کردند که از این تعداد هفت هزار و ۲۰۴ نفر اهدا کننده مستمر، ۹۱۰ نفر زن و مابقی مرد بودند.
راهچمنی افزود: طی این مدت ۱۳ هزار و ۴۴۱ واحد خونی اهدا شد که از این میزان ۱۸ هزار و ۱۲۸ کیسه فرآورده خونی شامل خون، پکسل و پلاسمای تازه تولید شد.
وی ادامه داد: حدود ۶۰ درصد فراورده های خونی که در نیشابور تهیه میشود برای استفاده در سایر نقاط به مرکز استان و مابقی به سه بیمارستان این شهرستان ارسال میگردد.
وی گفت: مشکل عمده اهدای خون در شهرستان نیشابور کمبود پزشک مقیم است که پاسخگوی تعداد مراجعان و نیاز مردم نیست.
راهچمنی افزود: تجهیزات سانتریفیوژ خون این پایگاه فرسوده است و پاسخگوی حجم مراجعه کنندگان نیست و این پایگاه برای تامین فرآوردههای خونی مورد نیاز و تکمیل زنجیره سلامت شهروندان نیازمند نوسازی فضا و تجهیزات است.
مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.