جعفر سلیمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متأسفانه نهادها و ادارات دولتی بدون دقت و توجه به خطرات سیل، شهر را در مسیر سیلاب بنا نموده و یا در مناطقی از شمال و شمال غرب مجموعه شهر زمینهایی به ادارات و سازمانها واگذار کرده اند تا مجموعه خود را در مقابل سیل و خطرات ناشی از آن بسازند.
وی ادامه داد: چون کوههای شمالی کاشمر ۲۵ کیلومتر به سمت شهر ریوش عمق دارند و از سویی پوشش گیاهی در این کوهها وجود ندارد و اغلب سنگی هستند در بارشهای بسیار سنگین روان آبها به سمت شهر کاشمر حرکت میکنند.
شهردار کاشمر گفت: حدود ۴۰ سال قبل در این شهر سیل بندی در حاشیه خیابان امیرکبیر ساخته شده است که عدهای از افراد برای ارتباط با خیابان اصلی متقاضی برداشتن این سیلبند هستند که البته مقاومت شهرداری تاکنون مانع این اقدام شده است.
سلیمانی در ادامه به وضعیت مسکن مهر اشاره کرد و افزود: این پروژه با عجله در دولت قبلی جانمایی شد و آن گونه که باید به طور کارشناسی شده به مسائل آن توجه نشد.
وی ادامه داد: مسکن مهر کاشمر در سایتی ۱۲۰ هکتاری جانمایی شده و اکنون مواجه با سه هزار واحد مسکونی و ۱۲ هزار نفر جمعیت ساکن آن هستیم که عمود بر مسیل سیلاب زندگی می کنند.
شهردار کاشمر گفت: چنان چه عوامل خطرساز به درستی شناسایی و علتیابی و اصول ایمنی و استاندارد با دقت به کار گرفته و مراعات شوند بدون شک از تکرار بسیاری از رویدادهای ناگوار جلوگیری خواهد شد.
سلیمانی افزود: ارتقای دانش و آگاهیهای عمومی از یکسو و نظارت دقیق مدیریت شهری بر اجرای قوانین و ممانعت از عوامل خطرساز به میزان قابل توجهی در کاهش اثرات بلایای طبیعی مؤثر است.
وی اضافه کرد: رعایت حریم رودخانهها و سیلابها، انجام مطالعه اصولی "طرح جامع سیلاب در شهرها"، احیای پوشش گیاهی بالادست، ساخت سیلبند در بالا دست، جمعآوری نخالهها و پاکسازی بستر رودخانهها و جلوگیری از ساختوساز بیرویه در حریم رودخانهها از جمله عواملی است که می تواند در کاهش خطرات سیل و سیلاب در شهر کاشمر موثر باشد.
شهر کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.