محمدرضا پورکاویان شامگاه سه شنبه در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان کاشمر افزود: ایجاد هرگونه واحد صنفی در بستر رودخانه و مسیلها ممنوع است و در این خصوص اخطاریههایی هم صادر شده است.
وی اضافه کرد: یکی از تالارهای مسیر جاده کوهسرخ که هزینه بسیاری هم در آن صورت گرفته است و مراسم مختلفی را برگزار میکند هیچ گونه پروانه فعالیتی ندارد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت کاشمر گفت: به طور قطع این باغ ویلا یک شبه احداث نشده اما حالا دستگاههای مختلفی معترض فعالیتش هستند و معلوم نیست چرا از همان زمان ساخت و ساز جلوی کار را نگرفتند.
بخشدار مرکزی کاشمر هم در این جلسه گفت: به رغم اینکه بر اساس قانون نمیشود برای فعالیت صنوف مختلف در باغها پروانه کسب صادر کرد اما عدهای با مراجعه به اتاق اصناف و پرداخت هزینه، پروانه کسب می گیرند.
سعید چیتی افزود: اتاق اصناف کاشمر حتی برای حداقل ۱۰ قصابی در روستاها که در خانه مسکونی فعالیت دارند و فقط یک در به خیابان باز کردهاند پروانه کسب صادر کرده است در صورتی که باید از شهرداری و دهیاریها استعلام گرفته شود.
وی ادامه داد: اتاق اصناف کاشمر برای فعالیت در یک باغ که کاربری زراعی دارد و خارج از روستای فروتقه هم بوده پروانه صادر کرده است و این موجب شده که هم اکنون برای صاحب آن کسب و کار توقع ایجاد شود و درخواست آب و برق و گاز هم داشته باشد لذا اتاق اصناف باید به قوانین احترام بگذارد.
رییس اتاق اصناف کاشمر هم در این نشست گفت: تاکنون از ۱۴۰ قصابی شناسایی شده در حاشیه روستاهای فروتقه، فدافن، قلعهبالا و حاشیه خود شهر کاشمر به ۴۵ نفر که کسب و کارشان فاقد پروانه بوده اخطار داده شده است.
محمود فرهادی افزود: اگر خود قصابها اقدامی برای دریافت پروانه نکنند برای مهر و موم این اماکن اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: سفره خانههایی که در مسیر جاده کاشمر به کوهسرخ بودهاند شناسایی و به اماکنی که در بستر رودخانه قرار داشتند هم اخطاریههایی داده شد و ۴ سفرهخانه هم مهر و موم شده است.
رییس مرکز بهداشت کاشمر هم در این جلسه با اشاره به وضعیت بوفه مدارس افزود: از ۲۲۴ مدرسه شهری و روستایی شهرستان کاشمر فقط ۲۶ مدرسه دارای بوفه بودند که این بوفه ها هم مشکلاتی داشتند از جمله این که متصدیان بوفه مدارس فاقد کارت بهداشت بودند.
مجتبی قائمی با اشاره به این که ایمنی واحدهای صنفی و اماکن عمومی یکی از دغدغههای جدی است افزود: طی ۱۰ ماهه گذشته ۶ مورد گزارش مسمومیت با گاز مونوکسید کربن داشتهایم که دو مورد در اماکن عمومی و چهار مورد در منازل مسکونی اتفاق افتاده است و در این مسمومیتها ۶۳ نفر مسموم شده اند و یک تن هم فوت کرده است.
معاون خدمات شهری شهرداری کاشمر هم به وضعیت زبالههای شهرستان که روزانه بیش از ۶۰ تن تولید میشود اشاره کرد و گفت: براساس طرح مدیریت جامع پسماند که به تصویب استانداری هم رسیده کاشمر به عنوان شهر معین معرفی شد که براساس این طرح شهرهای اطراف باید زبالههایشان را به زبالهگاه کاشمر انتقال دهند.
علی صمیمی افزود: در آینده زبالهگاه کاشمر به عنوان زبالهگاه مرکزی خواهد بود تا میزان تناژ زبالهها به ۲۰۰ تن برسد و اگر شهرهای اطراف همانند خلیلآباد، بردسکن و پنج شهر دیگری که در اطراف این شهرستان قرار دارند زبالههای خود را به زبالهگاه کاشمر منتقل کنند خواهیم توانست کارخانه بیوکمپوست را راهاندازی کنیم.
وی ادامه داد:در حال حاضر بازیافت زباله به طور غیر قانونی در زبالهگاه این شهر و توسط افراد متفرقه و زبالهگردها صورت میگیرد.
رییس اداره بهزیستی کاشمر هم در در این نشست گفت:: طی سه ماه گذشته ۱۱ کودک کار و خیابانی در شهرستان کاشمر شناسایی شدهاند که برخی نزد خانواده هایشان بازگردانده شده اند و برخی دیگر تحویل مراکز نگهداری در مشهد شدهاند.
اعظم حسنزاده افزود: برای ساخت گرمخانه نیز زمین دریافت شده که امیدواریم هرچه سریعتر مکان مورد نیاز احداث و با توزیع غذای گرم و نگهداری کارتن خوابها مشکلات برطرف شود.
در این جلسه فرماندار کاشمر هم گفت: برای تعیین وضعیت فعالیت سفرخانهها باید کمیتهای با مسوولیت معاونت سیاسی فرمانداری و دستگاههای متولی تشکیل و اقدامات لازم صورت گیرد.
مسلم ساقی افزود: از هم اکنون دستگاههای متولی باید برای ایام تعطیلات نوروز زیرساختهای لازم را فراهم کنند و همچنین تغییر سبک زندگی برای کاهش آلودگی هوا نیز ضروری است.
شهرستان کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.