تورج همتی روز پنجشنبه در حاشیه این کارگاه به خبرنگاران گفت:طی برگزاری این کارگاه، پیش‌نویس برنامه جامع مدیریت زیست بومی رودخانه حفاظت شده کشف رود تهیه و تدوین شد.

وی با اشاره به اینکه این پیش‌نویس با اهدافی همچون جامعنگری، هدایت‌گری، قانون‌گرایی، توسعه محوری، ضمانت ملاحظات محیط زیستی و با نگاه نظارتی، علمی و عملی و به شیوه‌ای کاملا مشارکتی تهیه شده است افزود: این برنامه با الگو و کارکردی متفاوت در وسعت ۳۷۴ کیلومتر از حوضه آبخیز کشف رود اجرا خواهد شد که از ارتفاعات موچنان قوچان سرچشمه می گیرد و تا پل خاتون سرخس ادامه دارد و در سه بخش فوقانی، میانی و تحتانی مورد بررسی و تهیه و تدوین قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این برنامه با هم اندیشی و مشارکت تمامی ذینفعان دولتی و غیردولتی و بهره‌مندی از تجارب بومیان منطقه، در قالب سلسله کارگاه‌های تخصصی از یک سال پیش آغاز و امروز با تهیه نقشه زون‌بندی و فعالیتهای مجاز و نهایی‌سازی برنامه مدیریت به کار خود پایان داد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی این برنامه مسوولیت هریک از افراد کلیدی و غیرکلیدی در قالب چهار گام با تعیین و شناسایی ذینفعان و میزان تاثیرپذیری آنها، تدوین ارزش‌ها، تهدیدات و چشم انداز شناسایی شده است

همتی افزود: در گام نخست تمرکز بر هدف کلی، تحلیل مشکلات، تدوین اهداف راهبردی و اقدامات اولویت دار و مشخص  کردن مسوولیت اجرا با تدوین ساختار اجرایی و برنامه و پروتکل پایش صورت پذیرفته است.
وی یکی از دستاوردهای برگزاری این کارگاه را پیوست توافقنامه مشترک همکاری یا به عبارتی برنامه مدیریت واحد کشف رود عنوان کرد و ادامه داد: در آبان ماه سال جاری برای ۸۱ کیلومتر از طول ۳۷۴ کیلومتری حاشیه شهر مشهد بین شهرداری مشهد و هفت دستگاه  اجرایی توافق‌نامه همکاری به امضاء رسیده است و اجرای این موضوع با پیگیری شخص استاندار و دادگستری استان پایش می‌شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: طی آخرین کارگاه دو روزه ساختار اجرایی، برنامه پایش و نقشه زون‌بندی و نیز فعالیت‌های مجاز هر بخش از رودخانه بررسی ویژه و مقرر شد برنامه نهایی در نخستین فرصت در قالب کتاب طرح جامع مدیریت کشف رود، با نظارت حفاظت محیط زیست استان منتشر شود.

شعبه ای از کشف رود به عنوان یکی سرمایه های طبیعی کلانشهر مشهد از کوههای هزار مسجد و شعبه دیگر آن از کوههای بینالود سرچشمه گرفته و از شمال شهر مشهد می گذرد.
این رود که پرآبی آن تنها در خاطره ها باقی مانده از غرب به شرق خراسان رضوی جریان دارد و پس از ادامه مسیر در محل پل خاتون به رودخانه هریرود می پیوندد و از آنجا به بعد "رود تجن" نام گرفته و به سوی ترکمنستان ادامه می یابد و در ریگزارهای این کشور همسایه فرو می رود.
حدود ۲۰ سال است که این رودخانه دستخوش تجاوز انسان شده و فاضلابهای آلاینده صنعتی، خدماتی و خانگی به کشف رود ریخته و زمینهای کشاورزی اطراف آن نیز با همین آب آلوده آبیاری می شد.
آبان ماه امسال فرمانداری و شهرداری مشهد، شرکتهای آب منطقه‌ای و شهرکهای صنعتی، سازمان جهاد کشاورزی و اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی به عنوان دستگاههای اجرایی و مسوول، توافقنامه‌ای مشترک را با هدف ساماندهی کشف‌رود در حومه مشهد تحت نظارت استاندار خراسان رضوی منعقد کردند که مجری این توافقنامه شهرداری مشهد با نظارت دستگاههای مربوطه است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.