مدیر جهاد کشاورزی تایباد روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا پیرامون این موضوع مدت زمان پرورش ماهی قزلآلای نژاد ایرانی را هفت ماه ذکر و بیان کرد: هر قطعه ماهی تولیدی در زمان برداشت به طور میانگین ۸۰۰ تا ۹۰۰ گرم وزن خواهد داشت.
محمد میری افزود: ظرف هر سال زراعی سه دوره و در هر دوره پرورشی افزون بر ۳۰ هزار قطعه بچهماهی در هشت استخر پرواربندی روستای شیزن بخش میان ولایت شهرستان تایباد رها میشود.
وی ادامه داد: سالانه افزون بر ۳۵ تن ماهی قزلآلا در این هشت استخر تولید و به استانهای تهران، سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان شمالی ارسال میشود.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد استفاده مناسب از منابع آب، کاهش مصرف کود شیمیایی، افزایش سرانه مصرف ماهی و کمک به اشتغالزایی در منطقه را از مهمترین مزایای استخرهای چندمنظوره کشاورزی برشمرد.
وی گفت: هماینک ۲۰ نفر به صورت مستقیم در ۱۶ استخر پرورش ماهی گرمآبی و سردآبی شهرستان تایباد مشغول کار هستند.
سالانه افزون بر ۱۴۰ هزار قطعه ماهی گرمآبی و سردآبی در استخرهای پرورش ماهی تایباد رها میشود.
مرکز شهرستان مرزی تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است. این شهرستان ۱۰۸ هزار و ۴۲۴ نفری از سمت شرق و جنوب شرق هم مرز با کشور افغانستان است.
تایباد مرکب از دو شهر(کاریز)، دو بخش مرکزی و میان ولایت ۳۵ روستا دارد. ۳۶ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
این شهرستان با ۶۵ هزار هکتار زمین زیرکشت محصولات زراعی و باغی، ۱۵ هزار خانوار بهرهبردار بخش کشاورزی دارد. بر این اساس حدود ۷۵ ساکنان تایباد در زمینه کشاورزی فعالیت می کنند.
مهمترین تولیدات کشاورزی در اقلیم خشک تایباد شامل تره بار، زیره، گندم، جو، چغندرقند، زردآلو، انگور، توت، انار، انجیر و خربزه است. ۸۴۰۰ هکتار مزرعه جالیز هم در تایباد به کشت خربزه اختصاص دارد. ۹ رودخانه دائمی و فصلی، ۲۵ دهنه چشمه و ۱۴۸ رشته قنات با ۳۵۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق دارد.
همچنین ۲۰ بهرهبردار گلخانه ای سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار نشاء خربزه، هندوانه و ۳۰ تن خیار در ۲۳ گلخانه شهرستان تایباد تولید و روانه بازار می کنند.
۸۰ درصد محصول گلخانههای تایباد تولید نشاء خربزه و هندوانه را بر عهده دارند.