وزیر جهاد کشاورزی گفت: دامدار اگر بخواهد علوفه از بیرون بخرد و قیمت گوشت در حالت عادی باشد دامداری پایدار نخواهد بود بنابراین دامداری باید با زراعت تلفیق شود و در کنار هم باشد.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز در حاشیه بازدید از مجتمع دامپروری بهار خبوشان شهرستان قوچان با تاکید بر تامین علوفه توسط دامدار عنوان کرد: نوسان قیمت  در علوفه موجب تغییر قیمت در گوشت و شیر می‌شود بنابراین هم مسئولان و هم تولیدکننده  باید توجه داشته باشند که چند سال بعد دچار آسیب نشوند، بنابراین دامداران به فکر تولید علوفه در کنار دامداری‌های خود باشند و تنها به فکر تامین علوفه دستی نباشند چون در بلند مدت دچار مشکل می‌شود.
 
حجتی در ادامه با اشاره به تخصیص ارز 4 هزار تومانی  برای بخشی از علوفه مثل جو، ذرت، سویا گفت: برهمین اساس قیمت علوفه نسبت به بازار پایین است و واقعی نیست  و ممکن است با تصمیم دولت ارز نیمایی به این اقلام تعلق بگیرد که در این صورت در طول دو سال آینده علوفه گران می‌شود.

وی ادامه داد: اگر یک دامدار بر روی قیمت‌های فعلی حساب باز کرده است و بخواهد در طول سال از بیرون خرید کند، ممکن است محاسبات با چیزی که امروز با آن روبه رو هستیم متفاوت باشد بنابراین از دامداران می‌خواهیم اگر مرتعی دارید، حفظ کنید و توسعه دهید.

 همچنین در ادامه بهزاد کوهستانیان مدیرعامل مجتمع دامپروری بهار خبوشان، عنوان کرد: این مجتمع در دو فاز، اجرایی شده است که فاز اول با مساحت 34 هکتار مشتمل بر 206 قطعه با ظرفیت 41200 راس بره پروار که 107 واحد 200 راسی آن با مجموع 21400 راس بره پروار تکمیل شده و فعال است و12 واحد نیمه تمام و در حال تکمیل و 87  واحد در دست اقدام و  در طرح تکمیلی است.

وی میزان گوشت تولید شده توسط این واحد دامپروری را 1380 تن درسال برآورد کرد و افزود: در این مجتمع، به طور مستقیم و غیرمستقیم برای  428 نفر شغل ایجاد شده است.

مدیرعامل مجتمع دامپروری بهار خبوشان در ادامه در خصوص عملیات اجرایی انجام شده در این مجتمع، تاکید کرد: گاز کشی، برق رسانی، انشعابات آب، انبار، دفتر و زیر سازی معابر با مبلغی بالغ بر 3600 میلیون ریال اعتبار دولتی از سال 89 تا 96 و 2710 میلیون ریال با خود یاری اعضا، تامین شد.

وی پیرامون فاز دوم این مجتمع گفت: این فاز با مساحت 57 هکتار مشتمل بر 131 واحد 2200 متری با پروانه 20 راسی گاو شیری با مجموع ظرفیت 2620 راس که یک واحد تکمیل و فعال، دو واحد با پیشرفت فیزیکی 100 درصد و بدون دام، 5 واحد نیمه تمام و 123 واحد در دست اقدام است.

کوهستانیان با اشاره به عملیات اجرایی انجام شده در فاز دوم  اظهارکرد: لوله کشی، برق رسانی معابر اصلی و خاک‌برداری به مبلغ 14820  میلیون ریال اعتبار دولتی و 3400 میلیون ریال با یاری خود اعضا صورت گرفت.

وی  در ادامه  با اشاره به نیازهای این دو فاز دامپروری، تاکید کرد: ما در فاز اول به حصار کشی اطراف مجتمع، جدول گذاری، آسفالت و کانال غیور سیلاب با اعتباری بالغ بر 50 میلیارد ریال و همچنین در فاز دوم به رو سازی خیابان‌ها، آسفالت ورودی، حصار کشی، برق رسانی و انتقال آب‌های سطحی با اعتباری بالغ بر 100 میلیارد ریال نیازمند هستیم.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.