رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: باید در سهم مالیاتی استان تجدیدنظر شود، اگر این کار صورت نگیرد باید آن را به هر طریقی از واحدهای تولیدی دریافت کنند که از نظر عدالت ممکن است مورد سوال باشد.   به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، غلامحسین شافعی امروز در شصت و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی، اظهار کرد: مورد کهنه‌ای وجود دارد که یکی دو سال است با آقای تقوی‌نژاد مطرح کردیم، آقای جنتی را فرستادند و بررسی‌ها انجام شد اما هیج نتیجه‌ای حاصل نشد و آن موضوع نیز تعیین سهم استان‌ها از مالیات کل کشور است.   وی افزود: در سال‌های گذشته برای استان‌های مختلف سهمی مشخص شده و بدون توجه به تغییر و تحولات مثبت یا منفی تا امروز ادامه یافته اما در داخل استان ما تحولاتی انجام شده که بر اساس آن باید سهم استان از مالیات کاهش می‌یافت، در حالی که افزایش یافت. در استان موسسات مالی اعتباری وجود داشت و میزان کار این موسسات کم هم نبود که بخشی از مالیات استان را پرداخت می‌کردند و اکنون دیگر نیستند.   شافعی ادامه داد: پروژه‌های بزرگی مانند پدیده در مشهد در حال انجام بوده و حجم کاری که در استان انجام می‌شده قابل توجه بود اما با مشکل مواجه شد. ما در استان واحد بزرگ نداریم. بالای ۹۵ درصد واحدهای تولیدی کوچک و متوسط استان بخش خصوصی هستند و تنها یک یا دو واحد بزرگ داریم که برخی واحدهای بزرگ مالیات خود را در خراسان پرداخت نمی‌کنند و در نهایت دردسر آن برای استان، مسئولان و مردم است. ما این مسائل را احصا کردیم و مورد اقبال قرار گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه باید در سهم مالیاتی استان تجدیدنظر شود، عنوان کرد: اگر این کار صورت نگیرد باید آن را به هر طریقی از واحدهای تولیدی دریافت کنند که از نظر عدالت ممکن است مورد سوال باشد. این موضوع باید مورد توجه جدی قرار گیرد و عدالت مالیاتی روی آن اجرا شود. نگران این هستیم که نزدیک به ۱۴۰ هزار میلیارد تومان با کسری بودجه مواجه خواهیم شد که بخشی از جبران آن وظیفه درآمدهای مالیاتی است.   وی بیان کرد: ما به عنوان بخش خصوصی اعتقاد داریم که نباید درآمد حاصل از نفت صرف هزینه در کشور شود، بلکه باید صرف سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت شود و مالیات باید بخش عمده هزینه‌های کشور را فراهم کند اما موضوعی که اکنون مطرح بوده این است که ما باید نگاه به تولید را تغییر دهیم و با شناسایی فرارهای مالیاتی و معافیت‌های غیر عادلانه مالیاتی می‌توانیم جبران کرده و مالیات بخش تولید را کم کنیم.   شافعی خاطرنشان کرد: تقاضای دیگر بخش خصوصی که روی آن مصر بوده، مالیات بر سرمایه و مالیات فعالیت‌های دلالی و واسطه‌گری است که بخش تولید را به زیر کشیده و سیستم انگیزشی برای کار اقتصادی این شده که دلالی کنند و سمت تولید نروند. این موضوع باید مورد پیگیری قرار گیرد تا مشکل انگیزه برای تولید بالا و به سمت دلالی نرفتن حل شود. ما آماده هستیم این را ارائه دهیم که سهم مالیات استان مورد تجدید نظر قرار گیرد. دلیل ندارد مالیات در تهران پرداخت شود. این به استان‌ها کمک می‌کند.   رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه نگاه به استانداران در مساله بودجه نگاه هزینه‌ای است نه درآمدی، تصریح کرد: اگر به نگاه درآمدی عمل شود، مایه امیدواری است، البته الزاماتی وجود دارد که شکستن قدرت مرکزی و توزیع در استان‌ها است که خودکفا می‌شود و اضافه هم می‌آورد. باید روی این قضیه کار شود که دولتی‌ها و سازمان امور مالیاتی تصور کنند که ما کشور را اداره می‌کنیم و اینگونه به ما نگاه کنند. باید افرادی که تولید ثروت مشروع می‌کنند مورد احترام قرار گیرند نه اینکه به آن‌ها نگاه طلبکارانه داشته باشند.   پدیده بعد از اعلام رای دادگاه دوران خوبی را طی خواهد کرد
در ادامه علیرضا رزم‌حسینی، استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه هیچ کس مخالف پرداخت مالیات نیست، بلکه عدالت مالیاتی مدنظر است، عنوان کرد: هم در سطح ملی و هم استان مالیات باید بر اساس عدالت باشد. بخش خصوصی و مسئولان استانی بر پرداخت مالیات مصر هستند. شرایط کشور سخت است و باید بخش خصوصی کمک کند تا امسال را به خوبی بگذرانیم.   رزم‎حسینی بیان کرد: ترامپ تصور می‌کرد که با فشارهای بین‌المللی پایه‌های نظام سست می‌شود اما این اتقاق نیفتاد. اقتصاد ایران توانمند است و می‌تواند ایستادگی کند. مردم هوشمند هستند و می‌دانند تحت تاثیر قرار نگیرند. اعتراضات به حقی هم دارند و ما توجه می‌کنیم و تلاش کردیم با گفت‌وگو و اقناع مسیر را پیگیری کنیم.   استاندار خراسان رضوی گفت: چند مشکل مانند شرکت پدیده وجود دارد که در حال حل شدن است. پدیده بحرانی شده بود اما سازمان مالیات کشور صددرصد همکاری کرد و کمک زیادی برای شرکت پدیده شد. این شرکت بعد از اعلام رای دادگاه دوران خوبی را طی خواهد کرد و سهامداران به حق و حقوق خود خواهند رسید. سازمان مالیاتی بسیار نقش مهمی در ساماندهی شرکت داشت.   وی با بیان اینکه سازمان مالیاتی توسعه‌محور است و به پر کردن خزانه دولت نمی‌پردازد، عنوان کرد: این راهبرد اساسی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور است و امیدوارم آن را حفظ کنند و به دلیل اینکه هزینه دارد نترسند. این می‌تواند به هزینه‌کرد درست دولت کمک کند. در تمام دنیا اصل بر برائت است مگر خلاف آن ثابت شود. نظام مالیاتی هوشمند زمانی موثر است که نظام اداری ما هم هوشمند باشد. حذف مجوزهای غیر ضرور برای فعالان اقتصادی موثر واقع می‌شود.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.