مدیرعامل فولاد خراسان عنوان کرد محدودیت های تامین ارز و نقل و انتقالات ارزی، از مشکلات مشترک فولاد سازان کشور است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، مجمع عمومی عادی سالانه شرکت فولاد خراسان «سهامی عام» با نماد «فخاس» برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 1397 با حضور 98/98 درصد صاحبان سهام حقیقی، حقوقی و نمایندگان قانونی آنان برگزار شد.
در مجمع عمومی فخاس، که در مشهد برگزار شد، پس از تصویب صورت های مالی از سوی سهامداران، تقسیم مبلغ 400 ریال سود به ازای هر سهم به تصویب رسید.
مهندس احمدی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت، گزارشی از عملکرد هیات مدیره به مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام درباره فعالیت شرکت در سال مالی 1397 ارایه داد.
رکوردهای تولید و دستاوردهای سال 1397
مهندس احمدی در این گزارش به محورهای مهم فعالیت های یک ساله شرکت نظیر: طرح های توسعه، تامین مواد اولیه، روند تولید، بازاریابی و فروش و شرایط مالی و اقتصادی مجتمع پرداخت.
احمدی با بیان این که، افتتاح کارخانه گندله سازی با حضور ریاست محترم جمهور و تکمیل زنجیره تولید در داخل سایت نیشابور، اهم دستاوردهای سال گذشته این شرکت بوده است، افزود: افتتاح کارخانه تولید اکسیژن شماره 2، بهره برداری از پروژه ارتقاء تکنولوژی (Revamp)کوره ذوب فولادسازی شماره 1 از دیگر فعالیت های ارزنده مجموعه فولاد خراسان در یک سال گذشته بوده است.
مدیرعامل شرکت در گزارش مربوط به رکوردهای مختلف تولید در یک سال گذشته چنین گفت: در بخش آهن اسفنجی (با تولید 1 میلیون 355 هزار تن) شاهد 7 درصد افزایش بودیم و تولید 1 میلیون و 50 هزار تن شمش نشان دهنده 23 درصد افزایش تولید فولاد خام نسبت به سال گذشته است.
وی افزود: شرکت همچنین در محصولات سبک ساختمانی، با تولید 566 هزار تن، 7 درصد افزایش را نسبت به پارسال ثبت نمود و هم چنین در حوزه صادرات با 46 درصد افزایش به رکورد 171 هزار تن صادرات محصول نهایی و شمش رسیدیم.
مهندس احمدی با اشاره به دستیابی به جایگاه شصت و چهارمین(64) شرکت برتر کشور با 19 پله ارتقاء و بیشترین رشد صعود در بین یکصد شرکت برتر ایران ( 100IMI-)، کسب عنوان واحد نمونه صنعتی معدنی کشوری، احراز عنوان صادرکننده نمونه استانی، کسب تندیس برنزین 2 ستاره جایزه ملی مدیریت، پیاده سازی و استقرار سیستم مدیریت تولید گندله سازی (PLT)، کسب استانداردهای رسیدگی به شکایت مشتریان و پایش و اندازه گیری رضایت مشتریان(ISO-10002 – ISO-10004) را از دیگر دستاوردهای مهم همکاران شرکت را در سال گذشته عنوان کرد.
چالش ها و تدابیر برای آینده
مدیر عامل فولاد خراسان با اشاره به مهم ترین چالش ها و عوامل ریسک در سال پیش رو گفت: محدودیت های تامین ارز و نقل و انتقالات ارزی، محدودیت های تامین و حمل الکترود گرافیتی را از مشکلات مشترک فولاد سازان کشور دانست و افزود: با توجه به شرایط عرضه و تقاضای کنسانتره سنگ آهن در کشور، تسریع در پروژه سنگان برای مجتمع فولاد خراسان ضروری است و همچنین با وجود تحریم های یکسویه بومی سازی به عنوان یکی از تدابیر و راهکارهای مهم برای مقابله با این چالش را برای سال جدید تاکید کرد.
وی تصریح کرد : اهداف و برنامه های سال 1398در راستای چشم انداز و مضامین راهبردی شرکت مهم ترین هدفگذاری صورت گرفته در مجتمع فولاد خراسان را می توان «تامین پایدار و اقتصادی » ذخیره سازی الکترود گرافیتی مورد نیاز برای سال های آتی و همچنین تأمین کنسانتره سنگ آهن به میزان 2.2 میلیون تن دانست.
وی تاکید کرد : ضمن آن که تامین 500 هزار تن گندله سنگ آهن در کنار تامین 120 هزارتن آهن قراضه از دیگر اهداف در راستای «تامین پایداری تولید» است.
مهندس احمدی همچنین گفت تولید 2 میلیون تن گندله، تولید1.6 میلیون تن آهن اسفنجی (مدول یک و دو کارخانه احیاء مستقیم) تولید 1.3 میلیون تن فولاد خام، تولید 600 هزار تن انواع محصولات نهایی با کیفیت مطلوب و مطابق با استانداردهای ملی از اهداف تولیدی تعیین شده این مجتمع در سال آینده است.
وی با اشاره به نقشه راهبردی شرکت برای توسعه ظرفیت و تکمیل زنجیره تولید، افزود: «تحقق ظرفیت اسمی کارخانه فولاد سازی شماره 2 »، « کارخانه گندله سازی»و «اجرای بسته تکمیلی کارخانه گندله سازی» را از جمله گام های اصلی و برنامهریزی شده عنوان کرد.
مهندس احمدی ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی و تلاش شبانه روزی ان شاء الله شاهد دستیابی به پیشرفت فیزیکی کارخانه تغلیظ سنگ آهن در محل سنگان خواف به میزان50 % از طریق شرکت تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان خواهیم بود.
قابل ذکر است در مجمع ضمن تصویب صورت های مالی برای سال مالی منتهی به 29/ 12/ 1397، موسسه صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت ارزش آفرینان صبا، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبا نور و شرکت سرمایه گذاری ارشک به عنوان اعضای هیات مدیره شرکت برای دو سال انتخاب و موسسه حسابرسی «هشیار بهمند« به عنوان حسابرس و بازرس اصلی و موسسه حسابرسی «آزمون پرداز ایران مشهود« به عنوان بازرس علی البدل برای سال مالی منتهی به 29/12/1398 تعیین شدند.