فرماندار تربت حیدریه از برگزاری جشنواره ملی فرهنگی، گردشگری سرخ و سفید در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تربت حیدریه علی رستمی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: اولین جشنواره فرهنگی،گردشگری سرخ و سفید با محوریت معرفی دو محصول مهم عقیق و ابریشم شهر بایگ تربت حیدریه با حضور گردشگران،اهالی فرهنگ، فعالان اقتصادی در حوزه های معدن و ابریشم ۲۴ خرداد برگزار می شود.

فرماندار تربت حیدریه افزود: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی ظرفیت ها و توانمندی های فرهنگی، طبیعی، گردشگری تربت حیدریه و بخش زیبای بایگ، همچنین ایجاد فرصت های کارآفرینی، همدلی، تعامل و نشاط عمومی بین روستاهای منطقه هدف می باشد.

وی خاطر نشان کرد: معرفی دو محصول مهم و استراتژیک عقیق و ابریشم به عنوان دو عامل رشد اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال و استفاده بهینه از فرصت های ایجاد شده برای تولیدکنندگان و کارآفرینان از دیگر رسالت های ما در برگزاری این جشنواره می باشد.

فرماندار تربت حیدریه در تشریح برنامه های این جشنواره گفت: بازدید از جاذبه های تاریخی و گردشگری تربت حیدریه در روز اول و در روز دوم با محوریت مسئله مهم ژئوتوریسیم، بازدید از معادن بخش بایگ و سفر به روستای بسک بعنوان تنها روستای ملی صنایع دستی در خراسان رضوی و بازدید از فعالیت صنعت ابریشم کشی توسط مردم این روستا بعنوان پایتخت ابریشم ایران از دیگر برنامه های اجرایی این جشنواره خواهد بود.

رستمی خاطر نشان کرد:بسک، روستایی از توابع بخش بایگ شهرستان تربت حیدریه است که با وجود ۹۹ کارگاه ابریشم کشی و اشتغال نیمی ازمردم روستا به این شغل از مهمترین عوامل ثبت ملی روستای بسک در مرداد ۹۷ بود. ظرفیت بسیار بالای این روستا به همراه بایگ درتولید ۷۰درصد ابریشم کشور نقش مهمی در انتخاب بسک به عنوان تنها روستای ملی درخراسان داشته است. این روستا هم اکنون جزء ۶ روستا درکشور است که درحوزه صنایع دستی به عنوان روستای ملی ثبت شده است.

رستمی افزود: این شهرستان در یکی از مهمترین شاهرراه های مواصلاتی قرار گرفته است و متاسفانه در آمارهای حجم بالای تردد مسافرین از این محور، جای خالی مزایای اقتصادی حاصل از تردد و حضور گردشگران در این شهر خالی است و مشخص نشده هزینه ها و تلاشهایی که مجموعه اداری تربت حیدریه برای رفاه حال و رضایتمندی گردشگران انجام داده آیا برگشت سرمایه ای برای مردم ما در پی داشته است یا خیر؟

وی همچنین افزود:انتظار داریم مجموعه مدیریت شهری در حوزه خدمات سفر نقش پررنگ تری را ایفا کند و توقع داشتیم شهرداری نیز در سال گذشته رتبه ای در زمینه ساخت المانهای نوروزی و زیباسازی در خراسان رضوی کسب کند؛ که متاسفانه نشد.

وی در پاسخ به ادعای کمبود فضای تبلیغاتی در جاده ها نیز گفت: امروز فضای مجازی در اطلاع رسانی به کمک صنعت گردشگری آمده است و نمی‌توان گفت در زمینه اطلاع رسانی ضعیف هستیم و حتی امروز خودروها یا تلفنهای همراه مجهز به مسیریابهای اینترنتی هستند که کسی در راه نمی ماند و گم نمی شود.

فرماندار تربت حیدریه گفت: گم شده اصلی و محوری این شهر، ضعیف بودن زیرساختها و همچنین فقدان برند اصلی  این شهر است که باید به حال آن فکر اساسی کرد.

رستمی افزود: باید بزرگان، متخصصان و صاحبان ایده و نظر از جمله بخش دولتی و خصوصی گرد هم جمع شوند و یک بار برای همیشه محصول ویژه این شهر را تایید و آن را به جهانیان معرفی کنند.

وی  ادامه داد: یکی از مشکلات صنعت گردشگری ما این است که وقتی وارد شهری می شوید مردم آن خطه خود را در یک یا چند محصول نخستین و سرآمد معرفی می کنند ولی ما هنوز نتوانسته ایم در این خصوص برندسازی کنیم و بسته ی کاملی از سوغات منحصر این شهر را معرفی کنیم

رستمی گفت : جشنواره بومی ومحلی کم هزینه و پر فایده است وکار فرهنگی به مداومت واستمرار نیاز دارد وانتظار داریم ازکمترین ظرفیت های شهرستان به کار گرفته شود 

وی نبود دبیر خانه ‌دایر المعارف مشاهیر و مفاخر ،نبود اطلس  فرهنگی را ازدبگر مشکلات ضروری شهرستان عنوان کرد‌ وگفت : تربت حیدریه در حوزه ظرفیت ها وگردشگری مغفول مانده که باید اطلاع رسانی شود ودو حوزه میراث وارشاد. مورد توجه قرار گیرد‌

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.