به گزارش ایرنا در نشست روز چهارشنبه این کارگروه که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد مقرر شد سازمان برنامه و بودجه طرح فنی آمارگیری یاد شده را در راستای تدوین طرح جامع گردشگری استان تدوین کند تا بر این اساس آمار دقیق و جامع تعداد زائر و مسافر استان، سبد خرید این قشر، گروه سنی، اطلاعات مربوط به نوع، فعالیت و اقتصاد گردشگری و شاخصه های مربوط به سوغات زائران توسط مرکز آمار ایران تهیه شود.
استاندار خراسان رضوی در این نشست گفت: مشکل کنونی که الان به آن گرفتار هستیم عدم اطلاع از سوغات گردشگر و الگوی خرید زائران و گردشگران در مشهد و استان است چون اصلا نمی دانیم چه مقدار از این سوغات تولید داخل و چه مقدار احتمالا خارجی و یا چینی است لذا آمار جامع در این حوزه لازمه تدوین طرح جامع گردشگری استان است.
علیرضا رزم حسینی افزود: فعالیت اقتصادی در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی بر خلاف حوزه هایی مانند صنعت بسیار کم هزینه، پول ساز و اشتغال زاست که متاسفانه در ایران به این حوزه توجه نشده است.
وی ادامه داد: حوزه گردشگری و پذیرش زائر در خراسان رضوی گردش مالی کلان و اقتصاد عظیمی دارد که نگاهی به پروژه های هتل سازی و هتل های ساخته شده در مشهد موید این بازار بزرگ است اما لازم است دیگر حوزه های مرتبط با گردشگری نیز به سرمایه گذاران معرفی شود و بازار یاد شده ازحالت تک بعدی در استان خارج شود که در این صورت مزیت بالایی در خصوص ایجاد اشتغال خواهد داشت.
استاندار خراسان رضوی گفت: میراث فرهنگی استان لازم است فهرستی از تمامی مکانهای میراثی قابل مرمت، مناطق گردشگری و صنایع دستی موجود و یا دارای ظرفیت را در خراسان رضوی ظرف یک ماه آینده تهیه کند تا با هدف جذب سرمایه گذار در اختیار فعالان اقتصادی قرار گیرد.
رزم حسینی ضمن تاکید بر استفاده از ظرفیت جشنواره های محلی و استانی در حوزه های گوناگون خراسان رضوی افزود: لازم است تقویم این جشنواره ها تهیه و در اختیار گردشگران و متولیان تولید قرار گیرد.
وی ادامه داد: بر اساس پیشنهاد شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی می توان 29 سدی که آب آنها برای مصارف غیرشرب استفاده می شود را در حوزه گردشگری مورد بهره برداری قرار داد و شایسته است میراث فرهنگی زمینه سرمایه گذاری در بخش گردشگری را در این حوزه فراهم کند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر شاهد سرازیر شدن سرمایه گذاریهای بزرگی به حوزه هتل داری استان هستیم با این حال 25 درصد ظرفیت این اماکن خالی است که نشان می دهد می توان از این سرمایه ها در دیگر بخشهای گردشگری استان بهره گرفت.
ابوالفضل مکرمی فر با اشاره به هزار و 560 اثر ملی ثبت شده در خراسان رضوی افزود: طرح جامع گردشگری استان راهبرد فعالیت در این حوزه را به روشنی در اختیار فعالان این بخش قرار می دهد اما طی سالهای گذشته سه مشاور برای تدوین این طرح انتخاب شدند که متاسفانه هیچ یک کار را به سرانجام نرساندند.
در ادامه این نشست مقرر شد جهت فعالیت سرمایه گذاران در بخش گردشگری در صورتی که دستگاههای استعلام شونده ظرف مدت 10 روز پاسخی برای تایید موضوع سرمایه گذاری به میراث فرهنگی ارائه ندهند این عدم پاسخ به منزله تایید استعلام تلقی شود.
1922/3221
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.