هادی رجایی نیا دوشنبه ‌شب در حاشیه همایش نکوداشت آقا نجفی قوچانی طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شخصیت این عالم ملی و فراملی است لذا باید برای ثبت روزی به نام این عالم ربانی و فقیه مجاهد در تقویم ملی پیگیری شود.
وی اظهار داشت: آقا نجفی قوچانی یکی از مفاخر این شهرستان بود که سال‌ های متمادی در این شهر و حوزه علمیه نجف به فعالیت پرداخته و آثار و کتب بسیار از وی به ‌جا مانده است.
وی گفت: سیاحت شرق و سیاحت غرب از مهمترین آثار این عالم ربانی است و رهبر معظم انقلاب نیز آثار این عالم را مطالعه و نظرات مثبت نسبت به آن داشته ‌اند.
سید محمدحسن نجفی معروف به آقا نجفی قوچانی عالم دینی قرن چهاردهم هجری قمری در سال 1295 قمری در قوچان متولد و پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی راهی اصفهان ‌شد و نزد بزرگانی همچون ملا محمد کاشی، محمدباقر اصطهباناتی و جهانگیرخان قشقایی به تحصیل فقه، اصول و کلام پرداخت.
وی یکی از شاگردان آخوند ملا محمدکاظم خراسانی در نجف بود که این امر علاقه او را برای ادامه تحصیل در نجف بیشتر کرد و توانست در سن 30 سالگی به درجه اجتهاد برسد.
آقا نجفی قوچانی در سال 1338 قمری بعد از فوت پدر به ایران بازگشت و پس از مدت کوتاهی اقامت در مشهد به درخواست مردم قوچان به این شهر عزیمت کرد و تا پایان عمر پربارش به قضاوت و تدریس امور دینی پرداخت.
سیاحت شرق شرحی از زندگی وی، سیاحت غرب روایتی از کیفیت عالم برزخ و سیر ارواح پس از مرگ، شرح کفایه الاصول آخوند ملا محمدکاظم خراسانی، شرح دعای صباح، رساله سفری کوتاه به آبادی‌ های اطراف قوچان و رساله 'عذر بدتر از گناه' تلفیقی از نثر عربی و فارسی در باره مشروطیت، برخی از آثار به ‌جا مانده از این عالم فقیه و مجاهد است.
آیت ‌الله سید محمدحسن نجفی قوچانی در شب جمعه 26 ربیع‌الثانی سال 1363 هجری قمری در سن 68 سالگی در قوچان از دنیا رفت و پس از تشییع به‌ یادماندنی در خانه خود به خاک سپرده شد.
مزار این عالم ربانی امروزه زیارتگاه اهل دین، اخلاق و عرفان بوده و سالانه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به سوی خود جذب می‌ کند.
قوچان در 137 کیلومتری شمال مشهد واقع است.
7501 / 6053
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.